Aroseniusvägen 20

14 950 000 kr 208 kvm

Genomgående ljus och charm

I attraktiva Södra Ängby, med närhet till allt från kommunikation och service till Judarnskogen och Mälaren, finner vi denna fantastiska souterrängvilla med rymliga kvadrat och med genomgående fräschör. Många sovrum, härligt sociala ytor och gott om förvaringsmöjligheter. Vackra detaljer som blyinfattade fönster i färg, unikt innertak och en värmande öppen spis. Ljuvligt grönskande trädgård med flera uteplatser, plana ytor som gjort för lek och spel samt lekstuga för de minsta. Allt man kan önska! Välkomna till Aroseniusvägen 20!
Genomgående ljus och charm
Entréplan

Från Aroseniusvägen tar vi en liten trappa ner till entrén, stannar till vid en stenlagda uteplatsen med plats för såväl solstolar som matplats och njuter av sol från förmiddag till kväll.
Hallen välkomnar med sobert vita väggar och kolmårdsmarmor på golvet. Vackra blyinfattade fönster med färgat glas ger tidstypisk karaktär. Master bedroom tar vid med klassiskt parkettgolv och gott om förvaring i hel garderobsvägg. Ännu ett blyinfattat fönster ovan sängen ramar in och förstärker känslan av genuin originalcharm samtidigt som det kompletterar med ytterligare ljus. Härifrån tar vi oss även ut till den stora balkongen med sol från morgon till eftermiddag och plats för flera.
Två badrum invid med enhetlig carreramarmor och golvvärme. Det ena med dusch och det andra med badkar, dusch samt bastu.
Tvättstugan är rymlig med vitmålade väggar och betonggolv. Här finns gott om plats för förvaring och flera arbetsbänkar. Pannrummet intill rymmer även det gott om förvaring och vägg i vägg imponeras vi av en stor walk-in-closet som även kan bli sovrum - allt efter behov!
Vidare tar vi oss till den andra delen av entréplan där finner vi inte mindre än ytterligare tre sovrum – alla med enhetligt parkettgolv och ljusa väggar samt bra med garderobsförvaring.

Souterrängplan

En trappa ned kommer vi till souterrängplan där vi vilar fötterna på klassiskt brädgolv och där putsade väggar går i sobert vitt. Generösa ytor skapar möjlighet för såväl gästrum som vardagsrum, tonårsavdelning eller arbetsrum. Fortsatt blyinfattade fönster ger en enhetlig känsla och dubbeldörrar leder oss ut till trädgården och uppfarten med ingång till garage och förråd samt ännu en uteplats och lekstuga för de minsta.

Övre plan

Övre plan imponerar med enastående ljusinsläpp. Rakt fram från trappan välkomnar den andra balkongen med sol från förmiddag till kväll. Vardagsrummet är spatiöst med vacker fiskbensparkett och ljusa väggar, stora fönsterpartier i såväl klarglas som färgade och möjlighet till allt tänkbar möblering. En stor murad öppen spis pryder inte bara sin plats utan värmer gott under vinterhalvåret.
Köket är stilrent och modernt i en mjuk grön ton med genomgående carreramarmor. Bra arbetsytor och förvaring gör köksarbetet lätt och här ryms stort bord i ena delen av vardagsrummet. Vidare tar vi oss till ännu ett vardagsrum/tv-rum med heltäckningsmatta och ljusa väggar. Här finns flera skåp för förvaring. Vägg i vägg väntar matsalen med plats för många att dinera och ett tidstypiskt inbyggt barskåp som blir det lilla extra.

Trädgård

Ljuvligt grönskande trädgård med plana ytor som gjort för lek och spel och lekstuga för de minsta. Ölandssten på uteplatsen och grusad uppfart med plats för flera bilar. Här njuter vi av tyst och lugnt läge med närhet till det mesta! Välkomna!

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Aroseniusvägen 20, 16850 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Södra Ängby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
646 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
208 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
68 kvm
Antal rum
8 rum och kök, varav 5–6 sovrum
Taxeringsvärde:
9 309 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 909 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
3 plan i soutteräng
Byggnadsår
1947 (tillbyggt omkring 1969)
Fasad
Puts
Stomme
Tegel, lättbetong
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Lättbetong, betong, trä
Grundmur
Betonghålsten, betong, lättbet
Tak
Plåt
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2014-05-28
Energiklass
E

Driftkostnader

Hushållsel
45 400 kr/år
Vatten/avlopp
3 701 kr/år
Renhållning
5 374 kr/år
Försäkring
9 693 kr/år
Summa
64 168 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Renoveringar - bostaden

Renovering:
2014/15
- Ytskiktsrenovering av hela huset
- Merparten av el bytt i hela huset
- Renovering av merparten av husets fönster
- Förnickling av fönster/dörrbeslag övervåning
- Bygge av walk in closet
- Nya plattor samt nytt tätskikt på balking ovanför garaget
- Nytt kök med ny planlösning och nytt golv
- Renovering av det lilla badrummet på entréplan
- Tätning av öppen spis
- Installation av fiber
- Blästring och målning av tak
2016
- Anläggning av ny uppfart med kantsten och grus samt belysning
- Målning av takfot och grund
- Ny ytterdörr på entréplan, Ekstrands
- Renovering av garagedörrar samt ytterdörr på baksidan
2017
- Renovering av stora badrummet. Ny planlösning samt bygge av bastu
2019
- Nytt tak (det stora taket) och nya hängrännor samt stuprör
2020
- Ommålning av tre sovrum
- Heltäckningsmatta + ommålat i tv-rum på övervåning
2021
- Ny uteplats med ölandskalksten på framsidan
- Ny trappa framsida
- Ny plantering samt häck framsida
2023
- Installation av elbilsladdare

Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Välkommen till Södra Ängby. ”Den vita staden” med närhet till Mälaren och naturlig grönska. På endast några minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen vid Ängbyplan finns Ängbybadet och strandpromenaden utefter Mälarens glittrande vatten.

Södra Ängby

Områdesbeskrivning

Välkommen till Södra Ängby. ”Den vita staden” med närhet till Mälaren och naturlig grönska. På endast några minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen vid Ängbyplan finns Ängbybadet och strandpromenaden utefter Mälarens glittrande vatten.

Södra Ängby
 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Södra Ängby skolan Aroseniusvägen 20
Södra Ängby skolan
Ängbybadet Aroseniusvägen 20
Ängbybadet
Förskola i närområdet Aroseniusvägen 20
Förskola i närområdet
Utegym invid Judarn Aroseniusvägen 20
Utegym invid Judarn
 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20 Aroseniusvägen 20