Vassvägen 24

8 600 000 kr 123 kvm

Med ljus och rymd!

Välkommen till denna ljusa, rymliga och gedigna 70-tals villa med många originaldetaljer bevarade, men samtidigt med flera bra renoveringar och förbättringar gjorda, såsom omlagt tak, dränering, installerad bergvärmepump, renoverade badrum mm. Huset har varit i familjens ägo sedan byggåret 1970/71 och det är nu dags att lämna över till en ny familj, som vill ta över och skapa sitt drömhem!

Villan om totalt ca 245 kvm är välplanerat och fördelad på 7 ljusa och rymliga rum, 2 kök, 2 badrum, bastu, rymliga förvaringsutrymmen och stort garage! Planlösningen i källarvåningen ger dig som vill, väldigt bra möjligheter till uthyrning och därmed goda sidoinkomster. Entréplanet bjuder på en ljus och välkomnande hall med kapprum och wc-rum, ett härligt ljust vardagsrum med stora fönsterpartier och i öppen lösning med matsal i vinkel. Köket är i äldre men väl fungerande skick och intill det finns en ytterligare bra matrumsdel med utgång till den tilltagna altanen. I andra delen av huset ligger våningens tre fina sovrum och badrum, varav ett av rummen har egen ingång till en rymlig klädkammare "walk in closet" och till badrummet. Från kökets matrumsdel leder en trappa ned till källarvåningen som bjuder på ett stort allrum med öppen spis, sovrum/allrum med egen entré, dusch/wc-rum, bastu, kök, bra förvaringsutrymmen samt ett stort garage.

Från huset har du närhet till både naturreservatet Kyrksjölöten med motionsslinga och sjö för bryggbad, Ängby idrottsplats, förskolor, Bromma Kyrkskola, Norra Ängby skola och kommunikationer. I närheten finns också populära restaurang Bistro Bromma med både inne och uteservering, en ICA butik, lekpark, pizzerior. Bromma Blocks med sitt stora serviceutbud och Brommaplan med sitt kommunikationsnät och serviceutbud ligger heller inte långt bort.
Med ljus och rymd!
ENTRÉPLAN

Villan möter dig med en ljus och rymlig hall med bra kapprumsdel och ingång till ett WC-rum. På golvet ligger ekparkett och dubbla dörrar med fönster leder vidare in till både vardagsrummet och köket med bra matrumsdel. Till höger om hallen ligger det ljusa och trivsamma vardagsrummet öppet och i vinkel matsalsdelen. Sällskapsrummen får ett generöst ljusinsläpp genom stora fönster i tre väderstreck. Även här ligger vacker ekparkett på golvet. Från matsalsdelen når du praktiskt in till det stora och ljusa köket med matrumsdel och utgång till den stora altanen. Inredningen är i original och på golvet ligger korkoplast. Takhängda skåp och en arbetsbänk avgränsar delvist själva köket mot matrumsdelen. Från köket leder också en trappa ned till källarvåningen där spaljéer avgränsar mot köket.

Från kökets matrumsdel leder en gång med ekparkett till våningens tre fina sovrum och badrum. Till höger om hallen ligger det största rummet med två fönster ut mot trädgården och två inbyggda garderober. På golvet ligger ekparkett. Här finns gott om plats för en större dubbelsäng och övrigt sovrumsmöblemang. Mittemot sovrummet ligger ett helkaklat dusch/WC-rum med tvättmaskin, dusch med fällbara dörrar, toalett, handfat i kommod och spegelskåp. Ett stort, insynsskyddat fönster ger ett behagligt ljusinsläpp. Vägg i vägg med det första sovrummet ligger det andra mysiga rummet, även det med en inbyggd garderob och ett linne skåp.Rummet har ett fönster ut mot trädgården och på golvet ligger den fina ekparketten. Det tredje sovrummet ligger intill och har även egen ingång till en klädkammare "walk in closet" och in till badrummet. Även här ligger ekparkett och ett fönster vetter ut mot trädgården. Klädkammaren ger utrymme för garderober och har även en liten bänk intill ett fönster.

KÄLLARVÅNINGEN MED EGEN ENTRÉ

Källarvåningens planering ger den som vill, en väldigt bra möjlighet till uthyrning och goda sidoinkomster. Har man inga tankar på det, så kanske man vill göra om våningens kök till någonting annat. Till källarvåningen når du antingen via garaget, våningens egna entréhall i sutteräng eller via trappan ned från köket.Tar vi trappan ned så hamnar vi i ett stort och även delbart allrum med öppen spis (har dock ej eldats i på många år). Tre fönster ger rummet ett bra ljusinsläpp och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

Från rummet når du in till en gång med klinkers, som ansluter in till övriga rum och förvaringsutrymmen på detta plan. Rakt fram hittar vi ett ytterligare helkaklat dusch/WC-rum med klinkers, toalett, handfat i kommod och spegelskåp. Duschhörnan har fällbara dörrar och ett insynsskyddat fönster ger rummet ett bra ljusinsläpp. Intill dusch/WC-rummet ligger också en avkopplande familjebastu. Går vi ut i hallen igen och tar till höger så finner vi två inbyggda garderober, en praktisk matkällare och två rymliga förvaringsutrymmen. Från det förrådet når du också in till det stora garaget. Går vi vidare i hallen så kommer vi in i ett ytterligare ljust och rymligt sovrum/allrum med egen entréhall och heltäckningsmatta på golvet. Rummet får ett bra ljusinsläpp genom två fönster ut mot trädgården.

Går vi tillbaka ut i hallgången och förbi förråden, dusch/WC- rummet och bastun, så kommer vi till våningen kök med gott om skåp och lådor för förvaring. Luckorna går i vitt och delvist i vitrin. Arbetsbänken är av ek och vitvarorna består av en kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt, mikro och diskmaskin. Ett fönster ger trivsamt ljusinsläpp och det finns utrymme för en bra matplats.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Vassvägen 24, 16857 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Bromma Kyrka
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
733 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
123 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
122 kvm
Antal rum
7 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
5 722 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 189 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 plan med källare och vind
Byggnadsår
1970
Fasad
Kalksandsten
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster kopplade
Bjälklag
Trä
Grundmur
Lättbetong
Tak
Betongpannor, omlagt 2014
Grund
Grundsulor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme från 2017
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-04-25
Energiklass
D

Driftkostnader

Uppvärmning
28 250 kr/år
Vatten/avlopp
4 486 kr/år
Renhållning
2 541 kr/år
Summa
35 277 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Kostnader enligt schablon. Elförbrukning ca 17 095 kwh.

Renoveringar - bostaden

1971
Säljaren förvärvade fastigheten.

1974
Byggnaden är pålad.

2010/2011
Hela källarplanen renoverades efter en brand som var ett försäkringsärende. Tyvärr utfördes renoveringen felaktigt från början med felaktiga ytskikt och färgval. Därefter gjordes en ny renoveringsprocess omkring 2015/2019, men det var endast ytskikten som renoverades och inte våtrum eller liknande.

2014
Yttertak är omlagt med ny underlagspapp, läkt samt nya betongpannor.

Ca 2017
Bergvärmepump är installerad. Borrdjup 200 meter. I samband
med detta togs oljepanna samt oljetank (i mark i trädgård) bort.

Ca 2017
Renovering av dusch/WC-rum på entréplan och i källarplan inklusive bjälklag mellan våningarna och byte av rördelar. Avloppsledningar badrum entrévåning ned till källare är utbytta

Renovering av ytskikt och byte av innertaket i två sovrum på entréplan.

Ca 2019
Grundmurar är omdränerade/omisolerade
Planlösningar

Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Söker du sköna promenadvägar så finns Kyrksjöns naturreservat i Bromma Kyrka med fina promenad och löparstråk, badmöjlighet på sommaren och skridskosjö om vintern. Kyrksjö-området blev 1997 ett naturreservat med namnet Kyrksjölöten.

Bromma kyrka

Områdesbeskrivning

Söker du sköna promenadvägar så finns Kyrksjöns naturreservat i Bromma Kyrka med fina promenad och löparstråk, badmöjlighet på sommaren och skridskosjö om vintern. Kyrksjö-området blev 1997 ett naturreservat med namnet Kyrksjölöten.

Bromma kyrka
 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Vassvägen 24 Kyrksjön Vassvägen 24
Kyrksjön
Ängby IP Vassvägen 24
Ängby IP
Bistro Bromma Vassvägen 24
Bistro Bromma
Norra Ängby skolan Vassvägen 24
Norra Ängby skolan
Ängby Torg Vassvägen 24
Ängby Torg
Björklunds hage med 4H-gård Vassvägen 24
Björklunds hage med 4H-gård
Entréplan Vassvägen 24
Entréplan
Källarvåningen Vassvägen 24
Källarvåningen
Lekpark intill Bistro M Vassvägen 24
Lekpark intill Bistro M