Förhands tips

Nationalromantisk dröm i utmärkt läge

BESIKTIGAD

Väktarstigen 9

Område:
Bromma - Gamla Äppelviken
Ägandeform:
Friköpt
Rum:
9 rok
Boarea:
205 kvm
Biarea:
95 kvm
Tomtarea:
635 kvm
Pris:
21 000 000 kr
Eftertraktad Äppelviksvilla i nationalromantisk stil, på totalt 300 kvm. uppförd 1920 och varsamt renoverad 2018-2023. Belägen på en 635 kvm stor och insynsskyddad och grönskande hörntomt. Många bevarade originaldetaljer såsom spröjsade fönster, stavparketter, burspråk, dörröverstycke, bröstningar m.m, som ger rätt känsla och atmosfär.

Entréplanet erbjuder ett generöst kök med utgång till veranda, en bevarad serveringsgång, rymliga och ljusa sällskapsytor med öppen spis, ett arbetsrum och ett lyxigt duschrum. Övre plan med hall, badrum och fyra sovrum samt ett inrett vindsplan med ett allrum och ytterligare ett sovrum. Källarplanet, med utvecklingspotential rymmer tvättstuga separat wc, flera förråd, bergvärme samt ett stort garage.

Den gamla trädgårdsstaden bjuder på en villabebyggelse av hög arkitektonisk kvalité präglad av nationalromantik och 20-talsklassicism. Här finns grönskande trädgårdar, fina promenadstråk utefter Mälaren och klippbad. I närområdet finns också flera bra förskolor och skolor, butiker, kvarterskrogar och mycket goda kommunikationsmöjligheter vid Alviks torg. Välkomna till en välunderhållen fastighet för dig som söker något extra.
Nationalromantisk dröm i utmärkt läge
Entréplan (95 kvm)

Entré via vindfång leder in i hall med plats för avhängning i kapprum. På golvet ligger ett vackert golv i Kolmårdsmarmor med vattenburen golvvärme. Intilliggande duschrum med ett högt sittande fönster, vägghängd wc, handfat och takdusch. Carraramarmor på väggar och golv med vattenburen golvvärme. Från hallen når man trapphuset, sällskapsavdelningen samt ett arbetsrum.

En spröjsad glasdörr skiljer hall från arbetsrummet, med ett vitlutat trägolv och en platsbyggd bokhylla med förvaring. Ytterligare en spröjsad glasdörr leder vidare in i den renoverade serveringsgången med takanslutna skåp, arbetsbänk med underlimmad ho och stänkskydd i Jurasten.

Från serveringsgången och sällskapsavdelningen nås det generösa köket med en köksö och en rymlig matplats. Bra med arbetsytor på ljusa bänkar i Jurasten och gott om förvaringsmöjligheter. Maskinellt utrustat med bred spishäll och ugn med fläkt ovan, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Utgång till en mysig veranda och sällskapsavdelningen nås via två spröjsade glasdörrar. På golvet, liksom i hela entréplanet, ligger vackra stavparketter i ek och väggarna har en hög bröstpanel.

Generös sällskapsavdelning med två rum i fil, avskilda med klassiska skjutdörrar. Här finns i det ena ett charmigt burspråk och i det andra, som också nås från hallen, en vacker öppen spis och ett fantastiskt dörröverstycke.

Övre plan (76 kvm)

Via ett valv leder den svängda och vitmålade trappan med räcke i original upp till ett vilplan, där man till höger når badrummet, som också nås från föräldrasovrummet. Till vänster ligger den övre hallen med två högt sittande fönster och en inbyggd bokhylla. Från hallen nås två av planets fyra sovrum, dels ett "barnrum" med en garderob och ett fiskbensmönstrad stavparkettgolv i ek och fönster i sydöst och dels det stora föräldrasovrum med ett slipat och lackat trägolv. Gott om förvaringsmöjligheter i en hel garderobsvägg och en längsgående klädkammare. Utgång till en stor solig altan i nordväst med utsikt över området mot Stora Mossen och grannträdgårdar.

Det helkaklade badrummet ligger en suite med föräldrasovrummet och har ett eluppvärmt brunt klinkergolv. Här finns vägghängd wc, handfat på badrumsmöbel med spegel ovan samt en duschhörna. Ljus från ett delvis frostat fönster och infällda spotlights.

I passage från hallen nås de övriga två sovrummen, bägge med trägolv och fönster i sydöst. Det bortre med sovalkov och ett vitmålat trägolv, det andra med ett slipat golv.

Vindsplan (35 kvm)

Från hallen, via en bra trappa, nås vindsplanets stora allrum samt en bra sovrum med en originalgarderob. I bägge rummen ligger det heltäckningsmattor. Här finns också goda förvaringsutrymmen.

Källarplan (95 kvm)

Från hallen leder källartrappan ner till hall, varifrån man når flera förråd, tvättstuga med tvättpelare och arbetsbänk samt ett separat wc. Från ett av förråden når man ett stort garage med infart från Runda vägen och i ett av de andra finns bergvärmepumpen och en extra frys. .

Närområde

Vid Alviks Torg finns både service och butiker, bland annat en stor och välsorterad ICA, öppen 7-23. Melanders i Alvik där man både kan stanna och äta och köpa med sig färdiglagad mat mm. Vid Alviks Torg finns förutom tunnelbana och bussar också tvärbanan som tar dig både till Solna, Bromma flygplats och till Sickla. I närområdet finns bra skolor och förskolor, många småbutiker, restauranger och fik.

Naturen finns inpå knuten, Mälaren med härliga strandpromenader finns också nära, liksom fina sandstränder och klippbad. För den idrottsintresserade finns tennishallar, ishallar och fotbollsplaner nästgårds liksom utegym både vid Stora Mossens IP och vid Solviksbadet.

Till Väktarstigen 9 kommer man enklast och nog snabbast om man tar en promenad från Alvik och tunnelbanan. Alternativet är att ta 12:an en station till Alléparken och sedan ta en kort promenad hem. En stor fördel att bo så stadsnära är också att man snabbt kan cykla in till stan, vilket många gör.

Vill man förgylla morgonen med nybakat bröd har man två alternativ ett stenkast bort, både anrika Park konditori och Gateau på Västerled.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Väktarstigen 9, 16752 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Gamla Äppelviken
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
635 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
205 kvm
uppmätningsnorm SS021054:2020
Biarea:
95 kvm
Antal rum
9 rum och kök, varav 5–6 sovrum
Taxeringsvärde:
10 508 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 708 000 kr
Tillträdesdatum
Enl. ök.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med inredd vind
Byggnadsår
1920
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster/2-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Natursten
Tak
Lertegel
Grund
Grundsulor m. mellangjutna betonggolv/betongplatta
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2018-04-21
Energiklass
D

Driftkostnader

Hushållsel
24 000 kr/år
Vatten/avlopp
5 600 kr/år
Renhållning
1 700 kr/år
Försäkring
12 000 kr/år
Summa
43 300 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Elkostnaden är schablonberäknad

Renoveringar - bostaden

2024
Jordning av el vindsplan

2023
Nytt räcke altan/balkong

2022
Nya häng- och stuprännor mot Runda vägen

2021
Delvis nya fönster med innerruta i isolerglas
Brandskyddskontroll u.a

2020
Flytt av kök

2019
Byggnation av dusch/wc entréplan

2018
Omdragning av el med automatsäkringar


Utfört av tidigare ägare:
2018
Korttidsmätning radon u.a

2017
Exteriör målning av gavlar

2012
Installation av bergvärme

2008
Renovering av duschrum övre plan
Exteriör målning av långsidor

Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Områdesbeskrivning

 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Välkomna till Väktarstigen 9 Väktarstigen 9
Välkomna till Väktarstigen 9
 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Väktarstigen 9 Alléparken med spårvagnshållplats Väktarstigen 9
Alléparken med spårvagnshållplats
Park konditori och florist Väktarstigen 9
Park konditori och florist
Äppelviksskolan Väktarstigen 9
Äppelviksskolan
Promenera längs Mälaren Väktarstigen 9
Promenera längs Mälaren
Äppelvikshamnen Väktarstigen 9
Äppelvikshamnen
Bad från klipporna i Äppelviken Väktarstigen 9
Bad från klipporna i Äppelviken
Alviks Torg med service och kommunikationern Väktarstigen 9
Alviks Torg med service och kommunikationern
Melanders Fisk i Alvik Väktarstigen 9
Melanders Fisk i Alvik
Sjöpaviljongen vid Alviks strand Väktarstigen 9
Sjöpaviljongen vid Alviks strand