Orsavägen 45

24 000 000 kr 288 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Pampigt och välunderhållet med Mälarvy

Välkomna till en väl underhållen och rymlig villa på totalt 320 kvm, med plats för den stora familjen. Belägen på en 850 kvm stor naturtomt i ett högt och härligt sydvästläge intill allmänning, med utsikt över Mälaren. Många bevarade vackra originaldetaljer, såsom stavparketter i ek, kassettak, bröstningar, elementskydd m.m.

Entré med kapprum och gäst-wc leder in i möblerbar hall. Stort modernt kök med matplats, köksö och braskamin, i halvöppen planlösning med rymlig matsal. I fil, avskilt med klassiska pardörrar, ligger vardagsrummet med öppen spis. Ljuset flödar från stora fönsterpartier i både matsal och vardagsrum. Utgång till en stor och solig terrass med markis och delvis under tak.

Den svängda ektrappan från hallen leder upp till övre planets möblerbara hall med utgång till altan i sydöst. Tre stora sovrum. Föräldrasovrummet med klädkammare och utgång till altan i kvällssol, med utsikt över trädgården, Mälarens glittrande vatten och Kärsön. Helkaklat badrum med uppvärmt klinkergolv, handdukstork, wc, handfat i badrumsmöbel och både duschplats och badkar.

En bra trappa leder upp till det inredda vindsplanet med allrum, stort sovrum, separat wc och som pricken över i, dusch/bastu med utsikt över Mälaren. Bra med förrådsutrymmen finns i kattvindarna.

Källarplan med groventré, matkällare, förråd med bergvärmeanläggning, wc och tvättstuga. Separat lägenhet/uthyrningsdel/tonårsavdelning på cirka 50 kvm med allrum, sovrum, duschrum och kök.

Varmt välkomna på visning.
Pampigt och välunderhållet med Mälarvy
Entréplan

Varmt välkommen till denna villa där Mälaren ständigt finns i blickfånget och där man njuter av den naturnära känslan. Nu när våren är som bäst blommar syrenbuskarna invid entrén och den ljuvliga doften välkomnar. Via vacker entrétrappa i öländsk kalksten kommer man in i en rymlig förhall med kapprum och gäst-wc.
Den inre möblerbara hallen med blyinfattat fönsterparti och kassettak öppnar upp mot vardagsrum och kök och här finns den pampiga trappan till övre plan.

Det spatiösa vardagsrummet med öppen spis och utgång till terrass, delvis under tak, rymmer både familj och vänner. Mellan vardagsrum och matsal finns de klassiska skjutdörrarna. Matsalen rymmer stor familj och många vänner runt bordet. Matsalens fönster är som en stor tavla i sig. Utsikten är magisk!

Stora vackra fönster med låg brösthöjd, vackra fönsterbrädor och vackert stavparkettgolv av ek är det som är karaktäristiskt för denna fina sällskapsdel, toppat med den mysiga öppna spisen som man gärna tänder kulna kvällar. Men nu när sommaren står för dörren börjar man gärna kalaset med drink på terrassen och är sommarkvällen ljummen så intar man därefter gärna middagen ute på den stora terrassen som rymmer stort långbord. Är man lite färre, eller på tu man hand, myser man i loungemöbeln under tak i kvällssolens sken.

När barnen inte längre vill sitta vid bordet erbjuder den stora tomten härligt utrymme för lek och stoj och den ”obligatoriska” studsmattan har sin givna plats.

Till vardags intar man gärna måltiderna i det mysiga köket med braskamin invid matplatsen och köksön. Spisen är placerad i köksön och i taket sitter fläkten utan att skymma den vackra utsikten. I köket finns gott om skåp för förvaring och vackra marmorbänkar och svart-vit rutigt golv skapar tillsammans en härlig kombo av både hemtrivsel och lyx. Här får alla plats som vill hjälpa till att fixa middagen och barnen kan sitta vid bordet eller köksön och göra läxorna innan maten blir klar. Är det fest på agendan den kulna delen av året är köket en given samlingspunkt.

Ett mer socialt, varmt och ombonat hem är svårt att finna. Här bor hemtrivseln i väggarna och det känns att alla trivs och får plats!

Övre plan

Via den vackert svängda ektrappan kommer man till den övre möblerbara hallen med vackert kassettak. Här ryms både bokhyllor, läshörna och arbetsplats och vill man hellre ha ett andra vardagsrum på övre plan går det också bra. Skönt är det att ha den lilla balkongen med morgonsol om man vill ta sitt morgonfika där.

Invid den övre hallen ligger det man förr kallade för herrummet, dvs ett stort rum som man kommer in via dubbeldörr och med fönster i två väderstreck. Dubbeldörrens kassetter har klätts in med trä men vill man återställa dessa till ursprungligt skick finns glaset kvar. Med mindre barn i huset kan det dock vara bra att ha kvar de träinklädda kassetterna. Rummet används som sovrum och rymmer både säng, soffmöblemang och skrivbord. Ett perfekt rum för tonåringen.

Via övre planets korridor kommer man sedan till ”master bedroom” med stor klädkammare och ytterligare en garderob. Här kan man sommartid vakna till ljudet av Mälaren med båtar och måsar och stiger man upp ur sängen välkomnar den fantastiska utsikten. Altanen utanför ”master bedroom” inbjuder till mysiga stunder i kvällssolen med utsikt över natur och Mälarens glittrande vatten.

På övre plan finns ett tredje sovrum, ett perfekt barnrum/arbetsrum med garderob.

På det privata övre planet finns lyxigt badrum med både badkar och dusch, handfat med kommod och wc. Frusna fötter trivs på klinkergolvet med golvvärme och skönt är det att ta en varm och torr handduk från handdukstorken efter badet.

Från övre plan kommer man till vindsplanet via gåvänlig trappa till vinden.

Vindsplan

Vindsplanet har högt i tak och här ryms ett allrum med TV, sovrum, separat wc och bastu med dusch. Kattvindar finns för bra förvaring.

Bastun förtjänar en egen beskrivning. Den är byggd så att vindskupan erbjuder fantastisk utsikt när man sitter på bastulaven. Bastun i detta hus är placerad på absolut bästa plats! Tänk att sätta sig här i värmen efter en kall vinterdag och titta ut över hustaken, Mälaren och Kärsön. Duschen är perfekt placerad invid bastun. Relaxa gör man sedan i soffan i allrummet.

Källarplan

Källarplanet når man via källartrappan, med snygg belysning, belägen mitt i köket. En installation i sig då köksön omger källartrappan.

Väl nere på källarplanet kommer man åt ena hållet till matkällaren och åt andra hållet till den praktiska groventrén med ingång direkt från garageinfarten, snickarboden/pannrummet och till tvättstugan. Bergvärme finns installerat.

Separat finns en komplett lägenhet som nuvarande ägare har hyrt ut. Där finns praktisk hall med klädkammare, vardagsrum, sovrum, kök med tvättmaskin och badrum.

Närområde

En minuts promenad till spårvagn 12:an med garanterad sittplats:-) som tar dig till Alvik på 14 minuter och vidare med gröna linjen, tvärbana och bussar.

På promenadavstånd ligger Nockeby torg, där finns det mesta av närservice finns såsom matvaruaffär, apotek, kemtvätt, pizzeria, mysigt bageri och fik, med mera. Närhet till bad i Mälaren och till Kärsön med naturreservat, badplats och restaurang Brostugan med minigolf och kajakuthyrning. Sommartid finns flera populära badplatser inom korta avstånd. Badklippan vid Nockebyhov, Ålstensängens strand, Solviksbadet, badet vid Kärsön och Ängbybadet. Bara att välja utifrån vad man föredrar.

Med bil når du på tio minuter Drottningholms Golfklubb på Lovön och ytterligare sju-åtta minuter bort ligger Troxhammars golfklubb på Färingsö. I Ekerö kommun finns det också gott om stall och ridvägar för den hästintresserade.

Vill man träffa grannar under trivsamma och enkla förhållanden en vardagskväll eller till helgen är det många som beger sig till restaurang Bryggan i Ålsten. Där kan man äta en måltid eller ta sig ett glas. Här träffar man nästan alltid på någon som man känner. Flera andra mysiga restauranger finns inom korta avstånd när man inte orkar laga middag hemma.

Gott till middagen hemma för familj och vänner kan med fördel inhandlas hos Garpes livs, en kort promenad bort, alternativt hos Engströms Livs (numera Coop) på Nockeby Torg. Har man bott länge i området heter det fortfarande Engströms Livs.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Orsavägen 45, 16776 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Nockeby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
850 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
288 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
32 kvm
Antal rum
8 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
13 800 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 5 400 000 kr
Slutpris
22 000 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2 plan med inredd vind och källare
Byggnadsår
1932
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade samt isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Lertegel
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2014-04-16
Energiklass
D

Driftkostnader

Hushållsel
50 250 kr/år
Vatten/avlopp
4 500 kr/år
Renhållning
3 700 kr/år
Försäkring
12 000 kr/år
Summa
70 450 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Elen schablonberäknad

Renoveringar - bostaden

2023
Provtryckning av skorsten u.a

2020-2021
Helrenovering/ombyggnad vindsplan
Ny el, vatten och avlopp vindsplan
Ny plåt på kupor i sydöst och sydväst

2019
Omläggning av hallgolv i lägenheten, med ny isolering och elvärme

2015
Nytt härdat och laminerat glas i terrassdörr

2014
Totalrenovering av kök
Installation av braskamin kök
Renovering av badrum övre plan
Ytskiktsrenovering/golvslipning av entréplan samt övre plan
Omdragning av all el
Byte av alla avlopp och va-ledningar, förutom gäst-wc entréplan

Utfört av tidigare ägare:
2014
Tätning av skorstenspipor

2010
Iordningsställande av lägenhet/uthyrningsdel i källarplan

2004
Installation av bergvärme
Omläggning av tak med ny, papp och lertegel
Putsning av fasad

2003
Installation av bergvärmepump

Tidigt 90-tal
Byggnation av carport
Byggnation av altan

Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Nockeby

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Nockeby
 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Säljarens bild Orsavägen 45
Säljarens bild
 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Välkomna till Orsavägen 45 Orsavägen 45
Välkomna till Orsavägen 45
 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Orsavägen 45 Nockeby Torg med spårvagnshållplats Orsavägen 45
Nockeby Torg med spårvagnshållplats
Engströms Livs på Nockeby Torg Orsavägen 45
Engströms Livs på Nockeby Torg
Populära Nockeby Bageri Orsavägen 45
Populära Nockeby Bageri
Nockeby Torg med spårvagnshållplats Orsavägen 45
Nockeby Torg med spårvagnshållplats
Garpes Livs Orsavägen 45
Garpes Livs
Mälaren är alltid nära Orsavägen 45
Mälaren är alltid nära
Härligt näromtåde Orsavägen 45
Härligt näromtåde
Klippbad vid Mälaren Orsavägen 45
Klippbad vid Mälaren