Örnbogatan 55

17 500 000 kr 185 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Villadröm i hjärtat av Ålsten

Mitt i hjärtat av Ålsten ligger denna klassiska 20-talsvilla på en idyllisk västvänd tomt med sol fram till solnedgång. Välplanerat hus med härliga sällskapsytor. Vardagsrum med öppen spis och öppen planlösning till matsalen samt modernt kök med bardel för härlig samvaro. 4-5 sovrum varav ett tonårsrum/allrum i källarplan. Inredd vind med ett sov och arbetsrum. Fantastisk soldränkt balkong och altan i söder. Stor underbar trädgård med plats för både lek och vila. Bergvärme. Stor bod/komplementbyggnad samt uppställningsplats för flera bilar.
Varmt välkomna till denna familjedröm!
Villadröm i hjärtat av Ålsten
Entréplan

Hall med två garderober plats för avhängning, från hallen finns ingång till gäst wc och utgång till trädgården. Underbart ljust vardagsrum med öppen spis och stora fönsterpartier i fil med matsalen. Den intilliggande matsalen finns gott om plats för stort matsalsbord med plats för stora sällskap. Glasad spegeldörr mot modernt och mycket trivsamt kök med bardel för mysigt "häng" med familj och vänner i väntan på att middagen ska bli klar. Från köket har man härlig utsikt mot trädgården, härifrån kan man följa sina barns lek på den generösa tomten. Finns en fyrbent kompis i familjen så finns löplinan redan på plats.

Övre plan

Via svängd vacker trappa når man det övre planet. Här finns en stor ljus och luftig hall med både arbetsplats & läshörna samt utgång till en solig balkong i söderläge med utsikt över villaträdgårdarna. Master bedroom har plats för både garderobsvägg, sängbord och byrå. Det finns ytterligare 2 rymliga sovrum med inbyggda garderober och badrummet är utrustat med både duschplats och badkar samt handfat med kommod, spegelskåp, wc och förvaringsskåp.

Vindsplan

Vindsplanet är inrett och används som sovrum och arbetsrum. Här finns AC installerad.

Källarplan

Källare med tvättstuga och separat wc med handfat. I källarplanet finns också allrum/tonårsrum. Det finns även goda förvaringsutrymmen i garaget och i pannrummet finns bergvärmeanläggningen installerad.

Trädgård

Underbar trädgård med både gräsmatta, lekstuga, berg i dagen och stort nästan färdigbyggt förråd/komplementbyggnad samt uteplats för soldyrkare.

Närområdet

Att bo på Örnbogatan 55 i hjärtat av Ålstensidyllen är livskvalitet när den är som bäst! Villan ligger lugnt mellan Tjädervägen och Orrspelsvägen på en fantastiskt öppen och väl insynsskyddad tomt.

Några minuter bort ligger 12:ans station vid Ålstensgatan vilket gör att man snabbt tar sig in till stan via de kommunala kommunikationerna. Vid Ålstensgatan finns också ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, där man gärna slår sig ner med en latte, smörgås eller en bulle. Eller varför inte en stund på vida kända Gelaterian Scarfo med bästa glassen i stan,. Här finns också Ålstens anrika fiskaffär, mataffär, klädaffärer, blommor, inredning, mm.

De idylliska skolorna Ålstensskolan med åk F-5 och Höglandsskolan F-9 samt ett antal förskolor finns inom korta avstånd. Ålstensgatan är en levande idyll fylld med delikatesser och ögonfröjd. På söndagspromenaden träffar man ofta vänner och bekanta på Ålstensgatan och nu när det är vår ser vi fram emot 12:an loppet då stora och små springer i området.

Ålstensängen och Mälaren ligger också nära. Sommartid spelas här brännboll och badas. Sommartid lockar restaurang Bryggan med god mat och trivsam samvaro med spontana grannmöten. Ålstens båtklubb ligger intill. Med några få cykeltramp på cykeln och rullar man ner till Mälaren och båten. Mälarens underbara strandpromenader lockar till härliga promenader alla årstider och vintertid kan man ta på sig skidorna på tomten och skida ner till Mälarens is eller ta en härlig skridskotur. På sommaren lockar även Solviksbadet och där finns både fin sandstrand och bryggor samt ett populärt utomhusgym. Elljusspåret vid Solviksbadet är också flitigt använt av Brommabor.

Boende i området åker gärna med 12:an och på spårvagnen träffar man ofta bekanta man kan byta några ord med. Trädgårdarnas prakt längs med 12:ans linje bjuder på fägring för ögat och det är en skönt för själen att åka hem med 12an till lugnet på Örnbogatan. Bättre än så här kan man inte bo.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Örnbogatan 55, 16766 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Ålsten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
928 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
185 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
74 kvm
Antal rum
8 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
11 236 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 236 000 kr
Slutpris
16 800 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½-plans villa med källare & inredd vind
Byggnadsår
1926
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong, betonghålsten.
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-04-25
Energiklass
C

Driftkostnader

Hushållsel
42 004 kr/år
Vatten/avlopp
4 200 kr/år
Renhållning
2 900 kr/år
Försäkring
5 100 kr/år
Summa
54 204 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
El inkl. värme, hushållsel och nätkostnader: 13 319 000 kWh/år (42 004kr/13319 kWh=3,15 kr i snittkostnad per kWh ) VA: 28 kubikmeter/år

Renoveringar - bostaden

2019
Rökkanal tätad

2017
Fasader syd samt väst målades

2015
Kök renoverades

2013
Kompressor till bergvärmepumpen byttes ut

2012
Fasader öst och norr målades
Fönster är utvändigt löpande underhållna, senast omkring 2012

2010
Wc källare samt wc entréplan renoverades

2006
Badrum övre plan renoverades
Öppna spisen provtryckt

2002
Bergvärme installerades
Varmvattenberedare installerades

Renoveringar gjorda enligt tidigare ägare:
Yttertak är omlagt
Grundmurar är omdränerade / omisolerad
Vind är inredd
Tvättstuga är renoverad

Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten
 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Örnbogatan 55 Ålstensskolan F-5 Örnbogatan 55
Ålstensskolan F-5
Ålstensängen Örnbogatan 55
Ålstensängen
Gelato Scarfó på Ålstensgatan Örnbogatan 55
Gelato Scarfó på Ålstensgatan
Sushi No 18 Örnbogatan 55
Sushi No 18
Gateau för gott fikabröd Örnbogatan 55
Gateau för gott fikabröd
Lekplats i närområdet Örnbogatan 55
Lekplats i närområdet
Ålstens Brygga Örnbogatan 55
Ålstens Brygga
Ålstensängens lilla sandstrand Örnbogatan 55
Ålstensängens lilla sandstrand
Ålstens fisk Örnbogatan 55
Ålstens fisk
Ålstens Hamn Örnbogatan 55
Ålstens Hamn