Kummelvägen 23

17 000 000 kr 172 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Välrenoverad Ålstensvilla på solig tomt

Väldisponerad villa på totalt 248 kvm i mycket gott skick, belägen på 610 kvm plan, barnvänlig och solig tomt. Entréplan med ett snyggt kök, i halvöppen planlösning med ett ljust och luftigt vardagsrum. Matsal i fil med vardagsrum och utgång till stor solig altan/terrass och vidare ut i trädgården med gott om plats för lek och bus. På entréplanet finns också ett sovrum/arbetsrum och ett intilliggande duschrum. Övre plan med tre sovrum, varav ett med utgång till längsgående och solig altan och ett snyggt badrum samt ett stort allrum. Inrett källarplan med vattenburen golvvärme. Två sovrum/allrum, varav ett med separat ingång, tvättstuga med dusch/wc/bastu. Källarentré och goda förrådsmöjligheter samt bergvärmeanläggning. Friggebod och uppfartsparkering för en bil. Kort promenad till skola/förskola, all service och 12:an vid Ålstensgatan. Varmt välkomna på visning, bara att flytta in och trivas.
Välrenoverad Ålstensvilla på solig tomt
Entréplan (90 kvm)

Entréhall med stengolv, platsbyggd hatthylla och en sittbänk. Till höger ligger köket, rakt fram sällskapsavdelningen och till vänster trappan till övre plan samt duschrum sov/arbetsrum samt en skjutdörrsgarderob.

Invid trappan till övre plan finns en skjutdörrsgarderob, här ligger också ett vitkaklat fönsterförsett duschrum med ett svart eluppvärmt klinkergolv, wc samt handfat i badrumsmöbel samt ett sov/gästrum med fönster i två väderstreck och en ekparkett på golvet.

Stort kök med fönster i två väderstreck och öppet mot vardagsrummet, vilket ger ett fint ljusflöde i hela planet. Vita släta snickerier och arbetsbänkar i ek och rostfritt. Maskinellt utrustat med induktionshäll med rostfri fläktkåpa ovan och inbyggd ugn under, integrerad diskmaskin, rostfri kyl samt frys och mikro inbyggda under bänkskiva. Rymlig matplats för 4-6 personer och på golvet ligger det breda ektiljor.

Rakt fram från hallen ligger den rymliga sällskapsavdelningen med vardagsrum och matsal i fil med stora fönsterpartier i tre väderstreck. Öppen spis i vardagsrummet och glasade dörrar till stor altan och terrass i ett härligt sydvästläge, med gott om plats för både loungemöbler och matbord. På golven i sällskapsavdelningen ligger det fiskbensmönstrade stavparketter i ek.

Övre plan (82 kvm)

Ektrappan leder upp till övre planets hall. Till höger ligger ett stort badrum med ett ljust eluppvärmt klinkergolv och väggarna är klädda i beige mosaik. Här finns en vägghängd wc, ett inbyggt badkar, handfat i badrumsmöbel, duschplats samt smart inbyggd förvaring. Ljus från två fönster samt infällda spotlights.

Från hallen nås två av planets tre sovrum, det ena med fönster i två väderstreck och en garderob, det andra, föräldrasovrummet, med fönster mot trädgården, en stor klädkammare och utgång till den soliga altanen, som också nås från det generösa allrummet med en värmande braskamin. Ljus från stort fönsterparti mot trädgården samt ett fönster i väster

Från allrummet nås planets tredje sovrum med fönster i två väderstreck och två garderober. På alla golv ligger det enhetliga ekparketter och i två av sovrummen ligger det vattenburen golvvärme.

Källarplan (76 kvm)

Från entréhallen nås källarplanets hall. I hela planet ligger det ett grått klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Stor vitkaklad tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk i sten med handfat och spegel ovan. Wc och bastuhörnan har väggar i samma sten som ligger på golven och duschplatsen har en fondvägg i vit mosaik.

Från hallen nås också två stora rum som kan nyttjas som sovrum, allrum eller gästrum. Det ena har en stor klädkammare, ett stort fönster, en separat ingång och är förberett för installation av trinett och dusch/wc, vilket gör att detta rum går lätt att omvandla till en uthyrningsdel.

Från hallen, via en passage med två bra förråd, nås källarentrén med plats för ytterkläder och skor och ytterligare ett förråd med bergvärmepumpen och en separat varmvattenberedare.

Området

Huset ligger på en lugn villagata. Skolor, förskolor, kommunikationer, lekplats, lek- och plaskdamm med mera finns på korta promenadavstånd. När man ska till stan tar man en promenad till 12:an vid Ålstensgatan eller till tunnelbanan i Abrahamsberg. Det finns också buss till Alviks Torg. på Västerled. På Ålstensgatan ligger Ålstensskolan med förskola, en välsorterad ICA, Café Gateau, fiskaffär, flera restauranger, presentaffär, blomsteraffär, frisersalong och inte minst Stockholms godaste glass på Gelato Scarfo.

Sommartid är det många som tar en promenad till de lokala restaurangerna. Underbara grönområden finns insprängda mellan villorna i Bromma, och Mälaren är alltid nära. Inom promenadavstånd ligger Olovslundsparken, där det finns en stor härlig plaskdamm. Med cykel tar man sig enkelt till Solviksbadet som är frekvent besökt sommartid eller till Ålstens båthamn med båtar och inbjudande restaurang. Vill man motionera är det nära till Stora Mossens idrottsanläggning och underbara promenad-/motionsvägar längs med vattnet, från Varvsängen hela vägen till Alvik.

Flera daghem finns i närheten. Vid Ålstensgatans ena ände ligger Ålstensskolan, en skola från årskurs F - 5, och vid andra änden ligger Ålstensängen som vintertid erbjuder rolig pulkabacke för barnen och sommartid en härlig lekäng samt liten badplats. För de lite större barnen finns Äppelviksskolan från årskurs 6-9 och Bromma gymnasium.

Området är mycket barnvänligt. Den minimala biltrafiken på gatan gör närområdet lek- och barnvänligt och den lugna trafikmiljön gör att barn i området kan gå och cykla till skolan på egen hand. Fågelsång, grönska och minimalt med trafik - ändå är vi bara cirka 20 minuters kollektivtrafikresa från T-Centralen.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Kummelvägen 23, 16764 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Ålsten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
610 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
172 kvm
uppmätningsnorm SS021054:2020
Biarea:
76 kvm
Antal rum
8 rum och kök, varav 5–6 sovrum
Taxeringsvärde:
7 561 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 361 000 kr
Slutpris
17 600 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med inredd källare
Byggnadsår
1941 (övre plan 2009)
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Natursten, betonghålsten
Tak
Lertegel
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-03-31
Energiklass
D

Driftkostnader

Hushållsel
45 000 kr/år
Vatten/avlopp
3 000 kr/år
Renhållning
3 000 kr/år
Försäkring
12 000 kr/år
Summa
63 000 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Renoveringar - bostaden

2023
Förbättrad ventilation och installation av radonsug

2022
Ny trall altan övre plan
Nytt räcke altan entréplan

2017
Renovering av källarplan med vattenburen golvvärme
I samband med denna kontrollerades dränering
Ny bergvärmepump samt varmvattenberedare

2013
Installation av braskamin övre plan

2012
Renovering av duschrum entréplan
Uppförande av Friggebod

2008-2009
Tillbyggnad av övre plan
Byte till lertegeltak
Nya tre-glasfönster i hela huset
Isolering av entréplan
Uttag för nya fönster i vardagsrum, matsal samt arbetsrum entréplan
Målning av fasader

2004
Renovering av kök
Borttagning av vägg kök/vardagsrum
Dränering/isolering av grundmurar
Ny altan på entréplan

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten
 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Välkomna till Kummelvägen 23 Kummelvägen 23
Välkomna till Kummelvägen 23
 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Kummelvägen 23 Ålstensskolan F-5 Kummelvägen 23
Ålstensskolan F-5
Populära Gelato Scarfó Kummelvägen 23
Populära Gelato Scarfó
Gateau vid Ålstensgatan Kummelvägen 23
Gateau vid Ålstensgatan
Ålstens fisk Kummelvägen 23
Ålstens fisk
Sushi No 18 Kummelvägen 23
Sushi No 18
Mossens IP Kummelvägen 23
Mossens IP
Utegym vid Mossens IP Kummelvägen 23
Utegym vid Mossens IP
Ålstens Brygga med restaurang Kummelvägen 23
Ålstens Brygga med restaurang
Ålstens Hamn Kummelvägen 23
Ålstens Hamn