Nyodlingsvägen 18

13 800 000 kr 165 kvm

Stilenlig tillbyggd parvilla mitt i Ålsten

Välkomna till ett rymligt, välplanerat och smakfullt parhus i familjevänliga kvarter, där fokus lagts på att bevara den tidstypiska 20-talskaraktären. Här erbjuds härliga ytor med ljus och rymd.
Här ryms på entréplan trivsamma sällskaprum i fil med öppen spis, hemtrevlig kök med utgång till stor altan och den grönskande trädgården mot allmänning.
På övre plan 2 bra sovrum, kaklat badrum med dusch samt en stor möblerbar TV-hall med utgång till en rymlig balkong i bästa solläge. Ytterligare ett sovrum finns på det inredda vindsplanet.
Källarplanet är generöst med stor öppen hall, allrum, badrum, tvättstuga samt förråd som väl lämpar sig att inreda till ytterligare ett sovrum/tonårsrum.
På den insynsskyddade, rikt blommande barnvänliga tomten finns ett lusthus samt ett soligt trädäck. Här har även den stora köksträdgården sin naturliga plats. Gräsytorna är plana och lättskötta och gränsar en allmänning som blir roliga lekytor för barnen.
Läget är optimalt. Lugnt, tyst, och centralt i Ålsten med kort promenadavstånd till eftertraktade förskolor, skolor och till Ålstensgatans aktiva butiksliv, 12:ans spårvagn, bad- och båtliv i Mälaren samt sköna motions- och promenadstråk.
Stilenlig tillbyggd parvilla mitt i Ålsten
Entréplan

Den prydliga grusgången leder fram till trappan upp till altanen och husets huvudentré, som välkomnar dig in i detta smakfulla parhus med ljus, rymd och utrymmen som överraskar.

Väi inne i huset möter förhallen och till vänster den inre hallen där ytterkläder hängs av. Rakt fram övergår förhallen till den väl tilltagna matsalen där ljuset flödar in genom flertalet spröjsade fönster.

Den inre hallen har access till köket, matsalen, vardagsrummet och trappan upp till övre planet.

De ljusa, luftiga och generösa umgängesytorna med sällskapsrum och matsal i fil nås dels från köket och dels från den inre hallen. På golven ligger ekparkett och väggarna är målade i ljus ton. Öppna spisen med braskassett är placerad i vardagsrummet på ett sådant sätt att man kan njuta av brasan både från vardagsrummet och matsalen.

I vardagsrummet ryms en rejäl soffgrupp och i matsalen finns plats för ett stort bord att samla många gäster kring. Ljusinsläpp genom flertalet fönster mot söder och väster.

I anslutning till hall och kök ligger gästtoaletten med handfat och WC.

Köket har lådor och skåp upp till tak i en ljusgrå ton. Här finns rikligt med förvaringsutrymmen och bra arbetsytor på bänkar i oljad ek. På golvet ligger ett trägolv. Den tillbyggda altanen med access till den grönskande trädgården nås via en glasad pardörr ut från köket. Här finns plats både för en mat- och skön loungegrupp.

Övre plan

En svängd trätrappa med ett litet fönster leder upp till den övre möblerbara hallen som sammanbinder badrummet, trappan upp till det helt inredda vindsplanet och övre planets två rymliga sovrum. På golven ligger enhetligt trägolv och väggarna är ljust målade.

I hallen finns gott om plats för soffan och TV-möbeln. Glasade pardörrar leder ut till en stor balkong i bästa solläge. Här finns gott om plats för loungegruppen och sköna solstolar.

Sovrum 1 har fönster mot balkongen i väster och klädförvaring i en garderobssektion.

Sovrum 2 har fönster mot söder och plats för kläder i ytterligare en garderob.

Badrummet har väggar kaklade i vitt och golvet med vattenburen golvvärme är klätt med vit/svart mönstrad klinker. Här finns handfat i kommod, WC, dusch, handdukstork och ljusinsläpp genom fönster mot trädgården.

Vindsplan

En öppen ljust laserad trätrappa leder upp till det inredda vindsplanet med en liten förhall och ett sovrum. På golvet ligger ett fint trägolv och väggarna är målade i vitt och en ljusrosa ton.

Källarplan

Den svängda trätrappan leder ner till det inredda, ljusa och fräscha källarplanet, vilket även nås enkelt via den egna vardagsentrén. Alla väggar är målade i vitt och golven är klädda med klinker med vattenburen golvvärme (ej i förrådet).

Direkt nedanför trappan ligger ett stort allrum/arbetsrum med ljusinsläpp genom flertalet fönster. Här finns gott om utrymme för TV-soffan och ett arbetsbord. Via allrummet nås badrummet med badkar (elgolvvärme), tvättstugan med litet torkrum och ett stort förråd med matkällare som väl lämpar sig att inredda till ytterligare ett sovrum/tonårsrum.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Nyodlingsvägen 18, 16766 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Ålsten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
609 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
165 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea:
60 kvm
Antal rum
5 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Taxeringsvärde:
9 689 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 489 000 kr
Pantbrev
Totalt 4 st pantbrev om 2 950 000 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½-plans parhus med källare samt inredd
Byggnadsår
1926 (Tillbyggd 2015)
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade, isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Natursten, lecasten tillbyggna
Tak
Tegelpannor
Grund
Grundläggningen på originaldel utgörs av grundsulo
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-02-17
Energiklass
B

Driftkostnader

Hushållsel
34 000 kr/år
Vatten/avlopp
2 500 kr/år
Renhållning
2 800 kr/år
Försäkring
5 000 kr/år
Summa
44 300 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Renoveringar - bostaden

2022
Byte av expansionskärl
Ombyggnad av altanen

2020
Lusthuset ommålat och taket tjärat (har gjorts då och då)

2018
Taket omlagt. Ursprungliga takpannor behölls så långt som möjligt.
Alla fönster målades om och renoverades.

2016
Målades gavel samt baksida

2015
Tillbyggnad i källar- och entréplan. Ny balkong.
I samband med tillbyggnaden byggdes ett nytt badrum i källaren. Elektrisk golvvärme och handdukstork installerades. Tvättstugan flyttad till ett separat rum med torkrum.
I den nu inredda delen av källaren installerades vattenburen golvvärme. Befintliga delens golv bilades och isolerades.
Gamla färglager avlägsnades från alla dörrar och källartrappan.
I samband med tillbyggnaden byggdes garaget om till förråd och "matkällare"
I samband med tillbyggnad breddades infarten till tomten för ökad tillgänglighet. Tomten på framsidan omgjord, ny växtlighet.
Byte av varmvattenberedare i värmepump.

2014
Klädskåp som tidigare fanns under trappan borttaget. Nya elcentraler på övre plan och källare.
Nytt badrum på övre plan. Vattenburen golvvärme och elektrisk handdukstork installerat.

2013
Installation av bergvärmevärmepump, Thermia. Borrhål 200m, under tomten mot skogen.
Komplett renovering av vind; sovrum byggdes med nytt golv, tak, el, mm. Gammal vindstrappa riven och bytt till säkrare trapp. Takfönster mot söder borttaget.

2011
Ny el dragen och stambyte utfört. Nya vitvaror.

2010/2011
Bergvärme är installerat

2009
Renovering och målning av vardagsrum. Hela ytskiktet bytt, tak och väggar, till gipsskivor (tidigare masonit). Köket och gästtoaletten ombyggda.

2007
Hela husets fasad och detaljer ommålade tillsammans med dåvarande granne. Södersidans panel och läkt utbytt.
Altanbygge tillsammans med dåvarande granne. Fönster i köket bytt till altandörr.

2006
Tak: Renovering och installation av plåt i ränndalar längs badrummets takkupa, samt längs sovrummet på framsidan.
Torkning av isolerspån. Byte av takläkt, takpanel och papp i aktuella områden innan plåt installerades.
Renovering av hallen i entréplan, trappan och övervåning. All gammal tapet togs bort, väggar och tak spacklades och målades. Installation av Keddy spiskassett och tätning av kanal i skorsten.
Renoveringen av källare: gammal bastu riven, rummen renoverade och vattenledningar byttes (järnrör byttes till koppar).
"Basturummet" omgjort till tvättstuga.

Planlösningar

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten
 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Nyodlingsvägen 18 Ålstensskolan F-5 Nyodlingsvägen 18
Ålstensskolan F-5
Gelaterian Scarfó Nyodlingsvägen 18
Gelaterian Scarfó
Gateau på Ålstensgatan Nyodlingsvägen 18
Gateau på Ålstensgatan
Ålstens fisk Nyodlingsvägen 18
Ålstens fisk
Sushi No 18 Nyodlingsvägen 18
Sushi No 18
Mossens IP Nyodlingsvägen 18
Mossens IP
Mossens IP Nyodlingsvägen 18
Mossens IP
Utegym Nyodlingsvägen 18
Utegym
Ålstensängen Nyodlingsvägen 18
Ålstensängen
Restaurang Bryggan Nyodlingsvägen 18
Restaurang Bryggan