Observera att denna bostad är såld.

20-talscharm på lugn återvändsgata

BESIKTIGAD

Djurklouvägen 11

Område:
Bromma - Smedslätten
Ägandeform:
Friköpt
Rum:
7 rok
Boarea:
207 kvm
Biarea:
69 kvm
Tomtarea:
742 kvm
Pris:
14 500 000 kr /bud
Budgivning pågår
Välkomna till denna charmiga villa, på välplanerade 276 kvm. Belägen på en 742 kvm stor naturtomt med omedelbar närhet till Ålstensskogen och promenader längs Mälaren. Ett ljust och luftigt entréplan med gäst-wc, rymlig sällskapsavdelning och ett stort kök med utgång till insynsskyddad terrass. Övre plan rymmer en stor hall, tidigare sovrum/hall, två sovrum varav ett med öppen spis samt separat wc och ett stort badrum. Inrett vindsplan med ett sovrum och en arbetsplats. Inrett källarplan med ett allrum med vattenburen golvvärme och egen ingång, tvättstuga med duschplats, separat wc, samt förråd. Bergvärme finns installerad. Carport med eluttag. Förskolan och Smedslättens tennisbanor ligger snett över gatan, kort promenad till Solviksbadet med utegym och gångavstånd till 12:an och Smedslättsskolan. Varmt välkomna på visning.
20-talscharm på lugn återvändsgata
Entréplan (101 kvm boa)

Entré via charmig veranda med infravärme och väggfast bänk, leder in i tambur med klinkergolv och ett intilliggande gäst-wc. Möblerbar hall med plats för avhängning samt trappan till övre plan.

Via glasad vikdörr nås vardagsrummet med fönster i två väderstreck och en öppen spis. I fil och avskild med klassiska skjutdörrar ligger en rymlig och ljus sällskapsavdelning med plats för både matsalsgrupp och biblioteksdel. Vackert blyinfattat fönster i burspråk. På golven i hall, vardagsrum och sällskapsavdelning ligger det fiskbensmönstrade stavparketter i ek.

Det stora köket, med fönster i tre väderstreck varav två är vackert blyinfattade, nås från både tambur och sällskapsavdelningen.

Köket har moderna vita och släta snickerier och gott om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp, högskåp samt i köksön, som också har en frukostplats för tre-fyra personer. Långa arbetsytor i svart granit med plats för många kockar. Maskinellt utrustat med en induktionshäll, grill och ångkokare med stor fläktkåpa ovan, integrerad diskmaskin, side-by-side kyl och frys med vatten/ismaskin samt ugn och mikro i överskåp. På golvet ligger det breda ektiljor och ytterligare ljus kommer från infällda spotlights. Matplats för fyra personer och utgång till terrass i söder.

Övre plan (86 kvm boa)

Den vitmålade trappan, med vackra räcken i original, leder upp i en stor hall med utgång till balkong. På golvet ligger en ekparkett. Hallen går bra att dela av för att få ytterligare ett sovrum.

Det stora och helkaklade badrummet nås från både hallen och föräldrasovrummet. Ljusinsläpp från två fönster i väster. Här finns både dusch, hörnbadkar, wc, dubbla handfat fristående badrumsskåp, handdukstork och ytterligare förvaringsmöjligheter i underskåp

Via passage, med ett fönsterförsett separat wc med klinkergolv, nås ett stort sovrum i den tillbyggda delen. Här finns plats för både dubbelsäng, garderober och arbetsplats. Charmigt halvmånefönster i söder och ett fönster i öster skänker ljus. På golvet ligger ett ljust trägolv.

Rymligt föräldrasovrum med två fönster i norr med en stor klädkammare och en mysig öppen spis med glasdörr. På golvet ligger ett ljust trägolv.

Vindsplan (20 kvm boa)

Från hallen leder en bra vindstrappa upp till den inredda vinden med ett sovrum i ena änden och en arbetsplats/allrum i den andra. I sovrummet finns ett handfat vilket sannolikt möjliggör att skapa ett duschrum. Förvaringsmöjligheter bakom skåpdörrar i kattvinden.

Källarplan (69 kvm bia)

Källartrappan nås från från tamburen och leder ner i mindre hall. Till vänster, via passage med wc och matkällare, nås ett stort förråd med bergvärmepumpen.

Rakt fram från hallen nås ett stort allrum med separat ingång. Bortom detta rum ligger tvättstugan med flera garderober för förvaring, lång arbetsbänk med en rostfri ho samt tvättpelare. Här finns också en duschkabin och en handdukstork. På golven i allrum och tvättstuga ligger ett klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Djurklouvägen 11, 16763 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Smedslätten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
742 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
207 kvm
uppmätningsnorm SS021054:2020
Biarea:
69 kvm
Antal rum
7 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
10 567 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 167 000 kr
Slutpris
13 750 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med inredd vind och källare
Byggnadsår
1923
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade, lokalt isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-02-11
Energiklass
D

Renoveringar - bostaden

2022
Ommålning av fasad inkl. byte av vindskivor och hängrännor/stuprör

2021
Ny inbyggnadsugn
Ny wc-stol, gäst-wc entréplan

2020
Installation av ny bergvärmepump

2014
Rengöring och behandling av yttertak

2012
Ny spishäll och fläkt

2003
Renovering av kök
Nytt handfat och wc-stol, wc på övre plan
Ny tvättmaskin och torktumlare

Utfört enligt tidigare ägare:
ca. 1990
Renovering av badrum

1981
Omläggning av tak med papp, läkt samt betongpannor

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten
 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Djurklouvägen 11 Förskolan snett över gatan Djurklouvägen 11
Förskolan snett över gatan
Smedslättsskolan F-5 Djurklouvägen 11
Smedslättsskolan F-5
Ica SmeLivs Djurklouvägen 11
Ica SmeLivs
Spårvagnshållplats vid Smedslättstorget Djurklouvägen 11
Spårvagnshållplats vid Smedslättstorget
Smedslättens tennishall Djurklouvägen 11
Smedslättens tennishall
Mälaren finns alltid nära Djurklouvägen 11
Mälaren finns alltid nära
Promenader längs Mälaren Djurklouvägen 11
Promenader längs Mälaren
Båtlivet finns nära Djurklouvägen 11
Båtlivet finns nära
Utegym vid Solviksbadet Djurklouvägen 11
Utegym vid Solviksbadet
Solviksbadet Djurklouvägen 11
Solviksbadet