Utflyktsvägen 38

10 450 000 kr 153 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Friköpt gavelradhus i högt sydvästläge med hänförande sjöutsikt över Mälaren mot Drottningholm

Gavelradhus i högt soligt sydväst läge med hänförande panoramautsikt över Mälaren mot Drottningholm med klippbad nedanför huset.

Till salu för första gången sedan huset uppfördes 1962. Det vackra husen i området på Utflyktsvägen har särskilt kulturhistorisk värde och har många originaldetaljer bevarade. Ljust vardagsrum med öppen spis och access till den stora altanen med en av Brommas vackraste utsikter. Välbevarat kvalitetskök med matplats och 3-4 sovrum varav ett med balkong och bedårande sjöutsikt. Badrum med både badkar och duschplats, gäst wc på entréplan, inrett vindsplan med drömlik utsikt över vattnet. Utanför entrén finns en parkeringsplats utöver parkeringen i det separata garaget i längan. Energieffektivt hus via bergvärme. Nära bad, skolor, förskolor och kommunikationer med bussar och 12:an från Nockeby. Ett lättskött och praktiskt boende med drömläge mot vattnet i Bromma.

Välkomna på visning!

För mer information kontakta Fastighetsmäklare, Jonas Cederroth 070-341 01 59
Friköpt gavelradhus i högt sydvästläge med hänförande sjöutsikt över Mälaren mot Drottningholm
Entréplan

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder där väggarna har ljus bröstpanel och en gröntonad tapet. Från hallen finns ingång till förrådet där det finns gott om plats för extra förvaring, här finns också bergvärmepannan. Genom pardörrar i glas kommer man in i vardagsrummet där Mälaren öppnar upp sig. Här vill man slå sig ner och njuta. Ljuset flödar in genom det stora panoramafönstret som vetter ut mot altanen i direkt sydvästläge. Här finns en markis om man önskar lite skugga på den soldränkta altanen. I vardagsrummet finns en vacker öppen spis som sprider värme och mysig stämning kalla höst och vinterdagar. Sommartid blir den stora altanen en naturlig plats och ett extra "rum". Vacker ekparkett i holländskt mönster är en självklarhet i ett rum som detta. I anslutning till vardagsrummet finns matrummet, också med ekparkett, där matsalsbordet rymmer husets familj och gäster.

Genom pardörrar i glas kommer man sedan in till matplatsen i köket. Här finns det plats för för 4-6 personer som kan glädjas av den fina utsikten samtidigt som man njuter av den goda maten. Köket är välhållet med skåp och luckor i originalkvalitet. Här finns bra med arbetsbänkar av trä och en rejäl diskbänk i original med stora dubbla hoar. Mot gaveln i vardagsrummet finns också ett fönster vilket ger ett härligt ljus från tre väderstreck. Invid köksdörren sett från hallsidan, finns entréplanets gästtoalett nyrenoverad 2017 samt trappan till övervåningen.

Övre plan

Trappan till övervåningen andas ljuva 60-tal med sin form och material i original. På hela övervåningen ligger eklaminat samt korkmatta i master bedroom. Hallen är stor nog att rymma en arbetshörna. I hallen finns inbyggda garderober och skåp i överflöd. Övervåningen rymmer tre bra sovrum varav två vetter mot sjösidan. "Master bedroom" har utgång till en härlig balkong med en magiskt utsikt över Mälarens vatten. I det stora badrummet finns både separat duschhörna, badkar och tvättpelare. På golvet ligger terrakottafärgad klinker med golvvärme och väggarna är klädda med vitt kakel. Fönstret i badrummet ger fint ljus och intill badrummet på övre plan finns en separat wc.

Vindsplan

Ytterligare en trappa upp finns ett förråd/klädkammare samt ett allrum som kan användas som sovrum. Ett riktigt drömrum för exempelvis en tonåring. De stora fönstret i takkupan och det på gaveln bjuder på en fantastisk vy och ett underbart ljus. Det finns många användningsområden för detta underbara rum såsom "master bedroom", hemmakontor, ateljé, mm. Kattvinden bjuder på ytterligare förvaringsutrymme.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Utflyktsvägen 38, 16841 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Nockebyhov
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
104 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
153 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea:
7 kvm
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–5 sovrum
Taxeringsvärde:
7 775 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 775 000 kr
Slutpris
10 600 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med inredd vind
Byggnadsår
1962
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
2-glas kopplade, isolerglasfönster
Bjälklag
Betong, lättbetong, trä
Grundmur
Betong, betonghålsten.
Tak
Tegelpannor
Grund
Krypgrund med betongbjälklag
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Vattenburna radiatorer via bergvärmepump samt elgolvvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2022-12-12
Energiklass
C

Driftkostnader

Hushållsel
27 300 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
22 000 kr/år
Renhållning
1 518 kr/år
Försäkring
5 828 kr/år
Summa
56 646 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I Väg/Samfällighetsavgift ingår VA, Garage, Trädgårdsskötsel, snöröjning etc. Huset är försett med larm/brandlarm från Verisure. Årskostnaden om 6620kr är inte medtagen i driftkostnaden. Den totala elförbrukningen för värme och hushållsel är endast 10900 KWh/år.

Renoveringar - bostaden

2020
Målades takkupa mot gata, skorstensplåt iordningställdes samt att vindskivor målades. Fönster är målade löpande vid behov. Vindsfönster är utbytt 2020.

2017
Badrum / duschrum / tvättstuga är renoverat och vatten samt avloppsledningar (stammar) i byggnaden är utbytta fram till samfällighetens anläggning. Även stambyte kök utfört samt blandare och vattenledningar. Hela denna renovering till en kostnad av 620.760kr

2009
Bergvärmeanläggningen är installerad med borrhålet på 140 meter.
Elgolvvärme finns installerat i badrum

2008
Yttertak är omlagt 2008 med ny underlagspapp, läkt samt att befintliga tegelpannor återanvändes.

2003
Braskassett är installerad. Anläggningen är kontrollerad och godkänd vid installation

2000
Klinker på balkong och terrass

1999
Elcentral är utbytt. Jordfelsbrytare finns installerad.

Planlösningar

Planritning
Planritning
Planritning

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Nockebyhov

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Nockebyhov
 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Separat wc, övre plan Utflyktsvägen 38
Separat wc, övre plan
Gäst wc, entréplan Utflyktsvägen 38
Gäst wc, entréplan
 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Garaget Utflyktsvägen 38
Garaget
Samfällighetens pingisbord Utflyktsvägen 38
Samfällighetens pingisbord
Samfällighetens boulebana Utflyktsvägen 38
Samfällighetens boulebana
Samfällighetens lekplats och studsmatta Utflyktsvägen 38
Samfällighetens lekplats och studsmatta
Klippbad nedanför huset Utflyktsvägen 38
Klippbad nedanför huset
Bad nedanför huset Utflyktsvägen 38
Bad nedanför huset
Mysiga promenadstigar Utflyktsvägen 38
Mysiga promenadstigar
Kärsön och Drottningholms slott Utflyktsvägen 38
Kärsön och Drottningholms slott
Populära Garpes livs Utflyktsvägen 38
Populära Garpes livs
Blomsteraffär bredvid Garpes Utflyktsvägen 38
Blomsteraffär bredvid Garpes
 Judarnsjön Utflyktsvägen 38
Judarnsjön
 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38 Utflyktsvägen 38