Jomsborgsvägen 24

11 900 000 kr 103 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Norra Ängby i våra hjärtan!

Välkommen till denna underbart charmiga, ljusa och rymligt tillbyggda Ängbyvilla om totalt ca 165 trivsamt inredda kvm med optimalt läge i Norra Ängby! Nuvarande ägare tog över huset från sina föräldrar som köpte det 1972 och som under alla år varsamt renoverat och förbättrat hela huset på ett mycket välplanerat och smakfullt sätt. Se gärna den utförliga renoveringslistan!

Det övre planet har tidigare haft 3 sovrum, men en vägg har nu tagits bort i ena rummet för 2 större sovrum. Det går alltså enkelt att återställa detta igen, så att man får 3 sovrum här uppe. På detta plan finns även en möblerbar hall, utgång till en altan med vacker utsikt över Ängbys trädgårdar och tak samt ett helkaklat badrum med kupa.

Entréplanet bjuder på en rymlig hall med praktisk garderobsvägg, ett härligt ljust och öppet kök i delvis öppen lösning mot matsalen, som i sin tur ligger i delvis öppen lösning och i fil med vardagsrummet.

Källarvåningen med egen entré bjuder på två trivsamt inredda och rymliga allrum/sovrum, en stilrent och kombinerad bad-/tvättstuga och praktiska förråd.

Bergvärme är installerad och i den lummigt grönskande och omgärdade trädgården finns diverse vackra växter och blommor, äppelträd, persikoträd, plommonträd, syrénträd, hallon, björnbär, rabarber, vinbär, pioner och rosenbuskar. Det finns också ett växthus och en friggebod med soligt trädäck utanför.

Här bor du mitt i villaidyllen intill ett grönskande och lugnt grönområde med närhet till trivsamma Ängby Torg, Norra Ängby skola, Björklunds Hage med 4H-gården, med djuren som blir barnens favoriter, lekplatser, gröna kullar och Ängby Slott. Fina strövområden i Judarnreservatet och Kyrksjön som vintertid bjuder fina skridskoisar och som man under sommaren kan ta sig ett dopp i. Det är också gångavstånd till Mälaren med strandpromenad och Ängbybadet. Vid T-banan vid Ängbyplan, finner du även både tennisbanor, utegym och populära restaurangen Astrids och Café Gateau.

Välkommen till idyllen!
Norra Ängby i våra hjärtan!
ENTRÉPLAN

Hall

Möblerbar, ljus och rymlig hall med praktisk garderobsvägg med spegel och övriga ytor för avhängning. På golvet ligger klinkers med underliggande och skön golvvärme, i taket sitter infällda spotlights och väggarna är ljusa. Entréhallen övergår sedan till en inre hall med infällda spotlights i taket och vacker ekparkett på golvet, som är genomgående för detta plan. Från hallen leder även trappor upp-respektive ned i huset. Hallen ansluter vidare in till köket och matsalen med vardagsrummet öppet i fil.

Matsal & vardagsrum

Ett härligt rymlig och ljus sällskapsdel med naturlig plats för både ett större matbord/långbord och soffgrupp. Matsalsdelen ligger trivsamt och socialt i öppen lösning mot köket där en köksö med praktiska lådor för förvaring, snyggt avgränsar rummen från varandra och ger gott om plats för umgänge. På golvet ligger den bredare ekparketten och väggarna är ljusa.

Köket

Ett rymligt, ljust och fullutrustat kök med gott om skåp och lådor för förvaring och bra arbetsytor. Luckorna går i högblankt vitt, på golvet ligger den vackra ekparketten och väggarna är ljusa. Vitvarorna går i rostfritt och består av en kyl och frys från 2021, inbyggd ugn och ång-ugn i bra arbetshöjd, spis, frihäng fläkt, mikro och en diskmaskin. På väggen intill diskhon sitter kakel och i taket ovanför infällda spotlights. Köket ligger till stor del i öppen lösning mot matsalen och avgränsas både snyggt och socialt av en köksö , som ger gott om plats för umgänge under matlagningen.

ÖVRE PLAN

Hall med utgång till altan

Från den trivsamt svängda och svartmålade trappan kommer du upp till denna ljusa och möblerbara hall med ljust och hemtrevligt originalgolv av grant, som ansluter in till våningens 2 till 3 möjliga sovrum och badrummet. Från hallen öppnar också en altandörr ut till en högt belägen altan, som ger en härligt fri och rogivande utsikt över grannskapets trädgårdar och tak, där man även skymtar Ängby Slott. Här kan man även njuta av en underbar kvällssol!

Helkaklat badrum

Ett helkaklat och ljust badrum med klinkers, golvvärme och takkupa med fönster för extra rymd och ljus. Här finns en duschhörna med fällbara dörrar, wc, ett brett tvättställ i kommod och spegelskåp för förvaring. Genom fönstren får du en trivsam utsikt över grannskapets trädgårdar.

Sovrum 1

Direkt till vänster om trappan ligger detta mysiga sovrum med garderob, linneskåp, ljusa väggar, charmigt grangolv och fönster som ger trivsam utsikt mot norr.

Sovrum 2-3

Detta rum var tidigare 2 sovrum där man hade en vägg mellan fönstren och två separata ingångar. I dagsläget har det blivit till ett större sovrum, men det går såklart att återställa det som det var om man vill ha 3 separata sovrum här uppe. På golvet ligger ett ljust och hemtrevligt grangolv och väggarna är ljusa. Fönstren vetter mot söder.

KÄLLARVÅNINGEN

Hall

Från entréplanets hall kommer du ned till källarvåningen hall, som ansluter in till bad-/tvättsdtugan, två bra förråd och två stora allrum/sovrum. I hallen finns också en garderob för förvaring. Ett av förråden är stort nog att göra en bastu av om man så önskar.

Kombinera bad-/tvättstuga

Ett ljust och inbjudande badrum med avgränsad del för tvättmaskin och torktumlare. På golvet ligger klinkers med underliggande och skön vattenburen golvvärme, väggarna är huvudsakligen kaklade i vitt och fönster i två väderstreck ger ett behagligt ljusinsläpp. Infällda spotlights i taket ger dig också stämningsfull belysning. Här finns ett stilrent och ovalformat badkar, handdukstork, ett större handfat i kommod, wc, bra arbetsbänk med underskåp för förvaring, tvättmaskin och torktumlare.

Allrum/sovrum 1

Ett stort och rymligt rum, som går att disponera efter behov. I dagsläget nyttjas det som ett bra allrum/media-rum med projektorduk och stor soffgrupp, men som även skulle kunna vara ett stort sovrum. Rummet får ljusinsläpp från två väderstreck, på golvet ligger parkett och väggarna är ljust målade. i taket sitter också vitmålade bjälkar som ger rummet karaktär.

Allrum /sovrum 2 med egen entr

Vägg i vägg med allrum 1 ligger detta ljusa och rymliga sovrum, som också går att disponera efter behov. Rummet har egen entré från trädgården och får ett fint ljusinslåpp genom fönster i två väderstreck. På golvet ligger parkett, väggarna är ljusa och längs ena väggen finns en rymlig avhängningsdel, dold bakom ett draperi.

OMRÅDET

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Säljarens ord

Nu är det dax för mig att flytta ifrån mitt älskade barndomshem där även mina egna barn fått växa upp. Min mamma och pappa köpte huset år 1972, på Luciadagen 13 december. Då var jag 1 år gammal. I december har vi alltså ägt huset i sammanlagt 50 år.

Under min uppväxt byggdes huset ut och blev stegvis större och större. När jag själv flyttade tillbaka hit med min man totalrenoverade vi hela huset och gjorde det till vårt eget. Fokus var att skapa ytor för umgänge på mellanvåningen och knyta ihop köket med de andra rummen. När vi sedan även byggde ut altanen utanför ytterdörren skapades ett till rum sommartid. En plats att sitta och njuta till sent i skön kvällssol. Några andra favoritplatser är de olika rummen i trädgården – växthuset och de båda uteplatserna som vi växlat att ha matbord och solsängar på. "Ängbys mysigaste trädgård” har många i grannskapet sagt under åren. Nog håller vi med.

Det har varit ett underbart hus att bo och leva i, och vi kommer sakna det enormt mycket. All lycka till er som nu får njuta och leva i detta ljuvliga hus. Varmt välkomna!

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Jomsborgsvägen 24, 16855 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Norra Ängby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
476 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
103 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea:
62 kvm
Antal rum
7 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
6 886 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 115 000 kr
Slutpris
11 300 000 kr
Pantbrev
Totalt 11 st pantbrev om 3 994 000 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1933
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Mursten
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme,vattenburna radiatorer, vattenburen golvvärme & elgolvvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2022-10-21
Energiklass
C

Driftkostnader

Uppvärmning
30 000 kr/år
Vatten/avlopp
3 137 kr/år
Renhållning
2 378 kr/år
Summa
35 515 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Renoveringar - bostaden

Tidigare ägares tillbyggnad

En tillbyggnad är utförd mellan 1975-1979 med tillbyggt vardagsrum på befintlig altan samt sovrum och källare. I samband med tillbyggnaden kontrollerades originalbyggnadens pålning som är utförd några år efter att huset byggdes under 30-talet pga sättningar.
Originalbyggnaden är pålad i centrum väster/öster samt hela sidan mot söder med räls ned till berg.

Tillbyggnaden är grundlagd med betongpelare ned till berg med ovanliggande betongplatta. Denna klarar även av en last med ytterligare våning.

Entrétrapp i betong togs bort och en ny gjöts upp med stål- och betongpelare ned till berg. Både tillbyggnadens betong och entré-trappans betong ligger med en glipa mot originalbyggnaden (cellplast som distans)

Nuvarande ägare

Ägaren flyttade in i oktober 2004 och då helrenoverades hela mellanvåningen. Ny planlösning, tilläggsisolering etc.

Vardagsrum och matrum
2004: Nya golv som hänger ihop med hall, kök och matrum
2019: Fönster målade

Kök
2004: Nya golv som hänger ihop med hall, kök och matrum, Ikea-kök installerades tillsammans med Bosch vitvaror. Micro, spis och diskmaskin har bytts ut sedan dess.
2019: Fönster målade
2021: Ny kyl och frys

Hall, mellanvåning
2004: Nytt stengolv med eluppvärmning i den yttre delen.
2005: Trappan upp och ner slipades, målades och lackades tillsammans med ledstänger.

Sovrum och hall ovanvåning
2005: golv slipades och väggar renoverades och vissa isolerades om samt att allt målades.

Badrum ovanvåning
2021: Ny installation av toalett, handfat inkl skåp och dusch.

Hall och förråd, källarvåning
2006: Byggdes om med ny lösning på dörrar till rummen, och nytt tak och golv lades in.

Sov/allrummen, källarvåning
2005: Byggdes om med nya golv, tak och väggar. Det inre rummet är något ljudisolerat med dubbla gipsskivor.

Badrum och tvättstuga på källarvåning
2007: Byggdes om, med kaklade väggar och golv med vattenburen golvvärme. Toalett och badkar installerades.
2020: Ny tvättmaskin


Övrigt

Bergvärme installerades 1996 av Energipartner. Ny installation av värmepump och nytt djupare hål borrades 2009, också av Energipartner.

Installation av ny elcentral och nya dragningar genomfördes

2005.
Ny elmätare installerad av Ellevio.

Tvådelad dränering av grund genomfördes i samband med att grunden till utbyggnaden gjordes i slutet på 70-talet. Dräneringsrör går från övre hushörnet (hörnet mot Jomsborgsvägen mot nr26). Ena är dragen ut ner under gräsmattan och andra går nedåt från huset ut i grusbädden under gatan.

2009 grävdes husets långsida mot Jomsborgsvägen, och sidan söderut upp för ny modern markisolering.

- Taket kontrollerades och ny papp samt takpannor lades 2009.
- Fasad målades om 2009.
- Fiber drogs in (luftburen) 2019.

Planlösningar

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby
 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Jomsborgsvägen 24 Entréplan Jomsborgsvägen 24
Entréplan
Övre plan Jomsborgsvägen 24
Övre plan
Övre plan alternativ 3 rum Jomsborgsvägen 24
Övre plan alternativ 3 rum
Källarvåningen Jomsborgsvägen 24
Källarvåningen