Djupdalsvägen 61

14 900 000 kr 153 kvm

Utrymmen som överraskar — Härlig tomt i bästa solläge

Inne på en lugn skyddad tvärgata välkomnas du till denna smakfullt tillbyggda, väldisponerade "stora lilla villa" med ett attraktivt läge och oanade ytor som genomgripande renoverats genom åren såväl in- som utvändigt. Här ryms på entréplanet möblerbar hall, trivsamt kök med bra matplats, två generösa sällskapsrum i fil varav ett med braskamin, båda med flertalet fönsterpartier samt utgång till altanen och trädgården i väster. På övre plan möblerbar TV-hall med utgång till balkongen i väster, tre rymliga sovrum, badrum. I källarplan, stort allrum/sovrum, badrum med bastu och tvättsuga, gäst-wc, och förrådsutrymmen. Bergvärme. Förrådsbod. Såväl på den insynsskyddade barnvänliga tomten i S/V med plana gräsytor, som i det närliggande grönområdet och den mycket populära Olovslundsparken med lekplats, finns gott om plats för lek. Närhet även till 12:ans spårvagnshållplats, flertalet eftersökta förskolor och skolor samt närservice på bl a charmiga Nockeby Torg med sitt rika butiksutbud.
Djupdalsvägen 61 - ett härligt boende för den stora familjen.
Utrymmen som överraskar — Härlig tomt i bästa solläge
Entréplan

Innanför ytterdörren möter dig en praktisk entréhall med plats för ytterkläder och skor. Ytterligare utrymme för ytterkläder finns i de garderober som är placerade utmed ena väggen. På golvet ligger ett fint kalkstensgolv med golvvärme.
Ett par trappsteg leder upp till den inre möblerbara hallen med ljusinsläpp genom den möblerbara verandan med fönsterparti mot norr/öster. På golvet ligger parkett. Hallen har access till köket, sällskapsrummen och till trapphuset som förbinder övre planet och källarplanet.
Från hallen nås det väl tilltagna köket med rikligt med plats för förvaring i lådor och skåp med vita fronter. Bänkskivorna i vinkel är av marmor och på golvet ligger parkett. Här flödar ljuset in genom det spröjsade fönstret som vetter mot trädgården.
Via den inre hallen nås de två generösa sällskapsrummen i fil som även de flödar av ljus tack vare spröjsade fönsterpartier och de glasade altandörrarna som leder ut till den härliga altanen och trädgården. En av väggarna pryds av en fungerande kakelugn och golvet är klätt med parkett.

Övre plan

En svängd trätrappa målad i vit ton tar dig upp till övre planet. Här möter en möblerbar Tv-hall med access till planets 3 bra sovrum och till helkaklade badrummet. I hallen finns gott om plats för TV-soffan. Ljusinsläpp genom fönster i norr samt från den glasade balkongdörren i väster.
I sovrum 1 finns 2 garderober och trägolv i en ljus ton. Ljusinsläpp genom fönster mot norr.
Sovrum 2 är väl tilltaget med plats för en dubbelsäng Här finns garderober utmed ena väggen. Ljusinsläpp genom fönster mot väster
Sovrum 3 har plats för sängen i en nisch samt en platsbyggd garderob. Ljusinsläpp genom fönster mot söder.

Källarplan

Dörren ner till det välinredda källarplanet har tagits bort för att skapa ljus och rymd. Trätrappan leder ner till hallen som knyter samman samtliga utrymmen. Genomgående fina kalkstensgolv med vattenburen golvvärme (förutom förrådsutrymmena).
Rakt fram i hallen ingång till ett stort allrum/sovrum med ljusinsläpp genom två fönster, väggar målade i vitt. Här finns gott om plats för både säng och TV soffan. Innanför detta rum finns ytterligare ett stort oinrett förrådsrum som mycket väl lämpar sig till en vardagsentré. Här är bergvärmen placerad.
I anslutning till hallen ligger även ett förråd, matkällare och gästtoaletten.

Det helkaklade badrummet är generöst och inrymmer en tvättdel med TM och TT, bastu, stor dusch med glasvägg samt ett tvättställ med förvaring.

Tomt

Här finner du en välordnad, mycket lättskött och barnvänlig tomt , a 631 m² (friköpt). Tack vare växtligheten och husets placering på tomten känns såväl tomten på baksidan av huset som huset mycket privat.
Tomtens plana gräsytor är perfekta för lek. Här finns plats både för studsmattan och "fotbollsplanen" .
På tomten finns fruktträd och rik blomstring.
Här finns även en praktiskt förrådsbod placerad på framsidan av huset för exempelvis trädgårdsredskap.

Uteplats

En skyddad altan i bästa solläge finner man utmed baksidan av huset i vinkeln mellan sällskapsrummen. Matsalen har utgång till altanen genom en glasad spröjsad pardörr och sällskapsrummet når altanen genom en glasad spröjsad dörr. Altanen är väl tilltagen och rymmer både en trivsam matgrupp som lounge möbler. Härifrån har man fri uppsikt över barnens lek i trädgården. Altanen övergår i tomten via en sittvänligt trappsteg.
På övre plan med utgång från hallen finns en balkong i bästa solläge med utsikt över trädgården.

Bilplats

På den grusade uppfarten finns plats för 1-2 bilar.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Djupdalsvägen 61, 16771 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Höglandet
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
631 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
153 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea:
52 kvm
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Taxeringsvärde:
8 348 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 148 000 kr
Pantbrev
Totalt 3 st pantbrev om 6 500 000 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2 plans villa med delvis källare
Byggnadsår
1929 (Tillbyggd 1987/88)
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade, isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme - Vattenburet system
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2022-10-28
Energiklass
B

Driftkostnader

Hushållsel
26 000 kr/år
Vatten/avlopp
4 200 kr/år
Renhållning
2 500 kr/år
Försäkring
8 000 kr/år
Summa
40 700 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
I hushållselen är kostnaden för värme inkluderad.

Renoveringar - bostaden

Renoveringar – VISAN 17
2022
• Rengöring av fasad och staket
• Sotning av kakelugn
• Service av bergvärme

2021
• Förbättringsmålning på fasad och altanräcken
• Oljning av entrétrappa

2020
• Radonmätning – långtid – under referensvärdet
• Uppförande av nytt förråd
• Uppförande av nytt staket samt spaljé
• Trädfällning av sälg på baksidan av tomten
• Nytt vattenlås + vattenmätarkonsol

2019
• Yttertak ovan glasveranda är omlagt 2019 med ny underlagspapp, läkt samt befintliga betongpannor – målning av glasverandans tak och väggar inomhus
• Sotning av kakelugn
• Ny tvättmaskin.

2018
• Service av bergvärme

2017
• Installation av larm från Verisure
• Målning av vardagsrum och bibliotek
• Golvslipning, oljning och vaxning av alla trägolv i kök, vardagsrum och bibliotek
• Brandskyddskontroll av kakelugn
• Ommålning av ett sovrum på övervåning

2016
• Köksrenovering: Insättning av nytt Ikea kök, marmor bänkskivor, inklusive ny kyl/frys, diskmaskin, spishäll/ugn och micro. El och rördragningar.
• Installation av fiber
• Påfyllning av singel på grusgång

2015
• Nytt helkalklat badrum på övervåning med inkaklat badkar och dusch, Azul Valverde kalkstensgolv, Vedum handfat med kommod, handdukstork och golvvärme. El och rördragningar.

2013
• Ommålning av fasad

2012
• Azul Valverde kalkstensgolv i entréhallen samt installation av golvvärme
• Tapetsering av sovrum på övervåning

2011
• Helrenovering av källarplan, utbilning av hobbyrum i källaren med Azul Valverde kalkstensgolv, vattenburen golvvärme via bergvärme, målning av väggar och tak. El och rördragningar.

2010
• Helrenovering av källarplan, utbilning, renovering av tvättstuga med ny tvättmaskin, torktumlar, bastu dusch, Azul Valverde kalkstensgolv, ny toalett i källaren inklusive vattenburen golvvärme via bergvärme, målning av väggar och tak. El och rördragningar.

2008
• Uppförande av ny altan

2007
• Nya markiser mot uteplats

2006
• Borrning för bergvärme och installation av IVT bergvärmepump i bergrum samt installation av element i bergrum.

2003
• ca: ommålning av två sovrum och allrum samt tapetsering av ett sovrum på övervåning

2001
• Ommålning av fasad

1987-88 Uppgifter från tidigare ägare
• Tillbyggnad av hus och ändring av planlösning, ny dränering, byte av invändiga VA-stammar

Planlösningar

Planritning
Planritning
Planritning

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Höglandet

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Höglandet
 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Djupdalsvägen 61 Höglandstorget Djupdalsvägen 61
Höglandstorget
Höglandstorget med spårvagnshållplats Djupdalsvägen 61
Höglandstorget med spårvagnshållplats
Höglandsskolan F-9 Djupdalsvägen 61
Höglandsskolan F-9
Olovslunds spårvagnshållplats Djupdalsvägen 61
Olovslunds spårvagnshållplats
Lekplats i närområdet Djupdalsvägen 61
Lekplats i närområdet
Ålstens Brygga Djupdalsvägen 61
Ålstens Brygga
Populära gelaterian Scarfó Djupdalsvägen 61
Populära gelaterian Scarfó
Nockeby Bageri Djupdalsvägen 61
Nockeby Bageri
Nockeby Bageri Djupdalsvägen 61
Nockeby Bageri