Orrspelsvägen 25

19 500 000 kr 159 kvm

Toppklass i Ålsten i ett utmärkt och soligt läge

På eftertraktad adress, mitt i Ålstens barnvänliga och populära villakvarter, ligger denna, såväl in- som utvändigt, totalrenoverade villa på en insynsskyddad hörntomt. Här erbjuds ytor för familjens trivsel och det stora umgänget.
Entré via förstukvist under tak med infälld ledbelysning, välkomnar in i den generösa entréhallen och det rymliga välplanerade köket som vetter mot den grönskande trädgården och terrassen, med utekök och ett uterum med en kamin och en vedeldad bastu.
Det inbjudande sällskapsrummet flödar i ljus med fönster i två väderstreck och från de två glasade dubbeldörrar som leder ut till terrassen. På övre plan möts man av den väl tilltagna möblerbara hallen med trappan till loftet och som sammanbinder de tre sovrummen och det sobra badrummet. Utgång till solig altan med utsikt över den insynsskyddade trädgården
I källarplanets snygga klinkergolv ligger det vattenburen golvvärme. Här ryms ett stort sov/allrum, tvättstuga/duschrum samt förrådsutrymme. Trädgården är fri från insyn tack vare den uppvuxna grönskan, staket och häckarna runt tomten och den plana gräsmattan inbjuder till lek. Tomten på 875 kvm medger möjligheter till utbyggnad av huset. Här finns också ett fristående garage och uppställningsplats för två bilar.
Utmärkt läge med kort promenad till 12:ans hållplats vid Ålstens gård och Ålstensgatan med skola (F-5), förskolor, charmiga butiker, café, restauranger. Närhet även till Solviksbadet, motionsanläggning och tennisbanor, den vackra strandpromenaden längs med Mälarens vattenbryn ända till Alvik, där 12:an ansluter till T-banan och Tvärbanan.
– Välkommen till ett hem att trivas i, bara att flytta in.
Toppklass i Ålsten i ett utmärkt och soligt läge
Entréplan (85 kvm)

Via en farstukvist under tak, i anslutning till en av två biluppställningsplatser, kommer man in i den rymliga entréhallen med en vacker eluppvärmd marockansk klinker på golvet. Stor skjutdörrsgarderob för förvaring av ytterkläder och skor samt en praktiskt sittbänk vid det stora fönsterpartiet mot Örnbogatan.

Till höger från hallen ligger det väl tilltagna köket från Ballingslöv och som vetter mot den insynsskyddade trädgården och terrassen, där man har full uppsikt över barnens lek. Härligt ljusflöde från stora fönsterpartier och dubbeldörrar ut till terrassen. Tack vare sin storlek och planlösning blir köket naturligt hemmets samlingspunkt. Här sitter man gärna länge kring matbordet eller hänger runt köksön. I köket finns rikligt med förvaring i lådor och skåp upp till tak, med gråa fronter och de långa arbetsytorna är i komposit med infälld vit porslinsho. Maskinellt utrustat med en bred spis med dubbla ugnar från Bertazzoni, fläktkåpa från Fjäråskupan och integrerad diskmaskin och kyl och frys från Miele.

Via mindre passage med trappan till det inredda källarplanet ligger den inre hallen med öppen spis, trappan till övre plan samt ett intilliggande gäst-wc, halvkaklat i vitt med ett eluppvärmt marockanskt klinkergolv. På golvet i hallen ligger, enhetligt med övriga sällskapsytor, vacker enstavig ekparkett med vattenburen golvvärme i vardagsrum och kök.

Via bred öppning nås det rymliga vardagsrummet med ljusinsläpp genom fönster mot sydöst och sydväst och de två dubbeldörrarna mot terrass/trädgård.

Övre plan (74 kvm)

Den svängda och gråmålade trappan, med fönster mor Örnbogatan, leder upp i den rymliga övre hallen/allrummet med utgång till altan med utsikt över trädgården.

Från hallen nås dels vindsloftet via öppen trappa, samt de två barnsovrummen med fönster i nordöst. På hela planet ligger det enhetliga och rustika ekgolv.

Via mindre passage med duschrummet nås ett stort föräldrasovrum med utgång till en balkong i sydväst. Här finns två originalgarderober samt en klädkammare.

Sobert duschrum med ett grått eluppvärmt klinkergolv samt grå/svartmelerade kaklade väggar. Badrumsinredning från Hafa med dubbla porslinshandfat ovan svart badrumsmöbel, badrumsskåp, vägghängd wc, duschplats bakom glasvägg och handdukstork. Ljus från fönster och infällda spotlights.

Loft (31 kvm golvyta)

Trappan från hall/allrum leder upp i det inredda vindsplanet med 31 kvm golvyta. Fönster i bägge gavlarna och på golvet ligger en skön heltäckningsmatta. Perfekt yta för barnens lek eller tonårshäng.

Källarplan (42 kvm)

Gråmålad trappa leder ner i källarplanets hall med ett förråd. Härifrån nås ett stort sovrum/allrum med vitputsade väggar, ett gråmelerat klinkergolv och platsbyggd förvaring samt tvättstuga/duschrum.

Kombinerad tvättstuga/duschrum med vitputsade väggar och en brun klinker på golvet. På ena sidan tvättavdelning med arbetsbänk med ho, gråa över- och underskåp, tvättmaskin i praktisk arbetshöjd samt ett torkskåp. På motstående sida finns wc, handfat i kommod, spegel samt handdukstork samt en inglasad duschplats.

Området

Orrspelsvägen 25 ligger inbäddad i grönska ett stenkast från 12:ans hållplats vid Ålstens Gård. Promenadavstånd till Ålstensgatan som är en levande affärsgata. Här finns förutom Ålstensskolan och förskolor en välsorterad mataffär, gelateria, bageri, blomsterbutik, fiskaffär, restauranger och mycket mer. Närhet till härliga strövområden, Solviksbadet och strandpromenaden utefter Mälaren, tennisbanorna invid Solviksängen och upplyst motionsslinga samt utegym, allt inom några minuters promenad.
Varmt välkomna på visning!

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Orrspelsvägen 25, 16766 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Ålsten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
875 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
159 kvm
uppmätningsnorm SS021054:2009
Biarea:
42 kvm
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Taxeringsvärde:
10 566 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 566 000 kr
Pantbrev
Totalt 4 st pantbrev om 7 380 000 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½ plan med inredd vind och källare
Byggnadsår
1924/1973
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2022-09-30

Driftkostnader

Hushållsel
50 000 kr/år
Vatten/avlopp
5 100 kr/år
Renhållning
5 500 kr/år
Försäkring
5 600 kr/år
Övrigt
11 000 kr/år
Summa
77 200 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Renoveringar - bostaden

2020
Renovering av hall, förråd och tvättstuga/duschrum med vattenburen golvvärme i källarplan

2019
Installation av bergvärme
Renovering av badrum övre plan
Ommålning av allrum övre plan, de två mindre sovrummen samt loftet

2018
Installation av luft/luftvärmepump (luftkonditionering)
Nybyggnad av uterum (15 kvm) med intilliggande vedeldad bastu

2016
Ny planlösning på entréplan med höjning av tak och ljuddämpande isolering mot övre plan
Renovering av kök
Nya golv i hela entréplanet, exklusive hallen, med vattenburen golvvärme i vardagsrum och kök
Målning av entréplan och trappa till övre plan
Ny tvättmaskin och torktumlare

2015
Indragning av fiber
Nytt staket mot grannen på Örnbogatan
Byggnation av pergola och trädgårdsbelysning med fjärrkontroll
Byggnation av utekök med varm/kallvatten
Anläggning av parkeringsplats med automatisk belysning
Plantering av Avenbokhäck mot Orrspelsvägen
Installation av flaggstång (12 m)
Nya golv på alla golv övre plan

2014
Tilläggsisolering av krypgrundsgolv
Installation av larm (Verisure)
Installation av ny varmvattenberedare
Ny gräsmatta utrullad
Byggnation av terrass
Nya räcken till balkong och altan

2013
Byte av samtliga fönster och altandörrar
Ny träpanel på hela huset med målning
Tilläggsisolering av samtliga ytterväggar
Helt nytt tak med ny råspont, takpapp, läkt och pannor samt tilläggsisolering
Nya hängrännor och stuprör
Putsning och målning av skorsten
Ny takkupa mot Örnbogatan
Ny takkupa med altan mot trädgården
Installation av exteriör- och fasadbelysning
Ommålning av garage samt nytt tak med ny papp, läkt och pannor

2012
Komplett omdränering av huset
Nya gjutna källarväggar runt hela huset
Renovering av stödmur i öländsk kalksten mot Örnbogatan
Ny entrétrappa med led-belysning
Renovering av balkong med infästning i bjälklaget
Klinkerläggning med elgolvvärme i entréhall
Gipsning av alla väggar och tak samt nya golvlister och dörrfoder
Nytt vitlaserat ekgolv med vattenburen golvvärme i vardagsrummet
Inläggning av klinkergolv med vattenburen golvvärme i sovrum källarplan
Nya källarfönster runt om

Planlösningar

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten
 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Välkomna till Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25
Välkomna till Orrspelsvägen 25
Ålstensgatan Orrspelsvägen 25
Ålstensgatan
Ålstensskolan F-5 Orrspelsvägen 25
Ålstensskolan F-5
Populära Gelaterian Scarfó Orrspelsvägen 25
Populära Gelaterian Scarfó
Ålstens fisk Orrspelsvägen 25
Ålstens fisk
Café Gateau Orrspelsvägen 25
Café Gateau
Lekplats i området Orrspelsvägen 25
Lekplats i området
Sushi No 18 Orrspelsvägen 25
Sushi No 18
Ålstensängen med en liten strand Orrspelsvägen 25
Ålstensängen med en liten strand
Ålstens Brygga Orrspelsvägen 25
Ålstens Brygga
Ålsten - Restaurang Bryggan Orrspelsvägen 25
Ålsten - Restaurang Bryggan
Utegym vid Solviksbadet Orrspelsvägen 25
Utegym vid Solviksbadet
Solviksbadet njutbart alla årstider Orrspelsvägen 25
Solviksbadet njutbart alla årstider
 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25 Orrspelsvägen 25