Alviksvägen 223

178 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Mälarnära idyll i bästa kvällssolläge

FÖRHANDSTIPS - Rymlig och trivsam familjevilla på insynsskyddad tomt med stor solig altan med bubbelbad och kvällssol. Trivsamt entréplan med vardagsrum, matsal med braskassett, glasveranda, arbetsrum/sovrum och mysigt kök med köksö. Övre plan med 3 (4) sovrum och badrum. Källarplan med vattenburen golvvärme, tonårsrum, allrum, sovrum/förråd, tvättstuga med dusch, separat wc, bergvärme och groventré med ingång i anslutning till garaget. Dubbelgarage med förrådsdel. Perfekt belägen med närhet till Mälaren, skola, förskola och Ålstensgatan med all sin service och 12:ans spårvagn.

Detta hus kommer under vintern visas löpande. Kontakta mäklaren för visning.

Att bo med närhet till Mälaren, i Ålsten, är ren lycka, oavsett årstid. Nu är vintern på ingång och har vi tur och får kyla och snö så kan man åka både skridskor och skidor på Mälaren. Mysigt att sedan ha nära hem och sätta sig vid brasan och njuta av värmen. Har vi tur så blir det även i år valborgsfirande på Ålstensängen och när våren är här kommer alla ut i sina trädgårdar och krattar och planterar. Trädgården och altanen är perfekt för sommarkalasen och blir man badsugen ligger badet vid Ålstensängen endast minuter bort. På helgen promenerar man gärna ner till vattnet och längs Mälarens fina promenadvägar och blir man sugen på lite brygghäng ligger Restaurang Bryggan endas minuter bort. När hösten kommer plockar man egna äpplen i trädgården. Ett perfekt boende med hög mysfaktor.

För familjen i farten fungerar vardagen enkelt när man bor i Ålsten. Skola och förskola finns inom korta promenadavstånd. Mataffären ligger precis vid 12:ans spårvagnshållplats, och både butiker, konditori, fiskaffär, klädbutiker, blomsteraffär, restaurang mm finns invid Ålstensgatan, lämpligt att snabbt fixa det man behöver på väg hem eller mysigt en lördag när man strosar runt i området. Har man en gång flyttat till Ålsten vill man bo kvar. Men när man bott länge kan ett hus som detta blir för stort. Det blir tomma rum som behöver fyllas med en ny familj. Sammanfattningsvis en villa som rymmer den stora familjen. Varmt välkommen på visning.

Mälarnära idyll i bästa kvällssolläge
Entréplan

Via entrétrappa under tak kommer man in i hallen med kapphylla och klinkergolv med golvvärme. Den inre hallen leder till höger mot köket som renoverades 2010 med ett HTH-kök med Simensmaskiner och Fjäråskupa. Mysig köksö finns där man gärna intar en fika eller sitter och läser läxor medan man väntar på middagen.

Invid köket ligger matsalen med braskassett och utsikt mot den insynsskyddade tomten. I fil med matsalen ligger vardagsrummet, också det med fönster mot altan och trädgård. I anslutning till matsal och vardagsrum ligger den tillbyggda glasverandan med underbart ljusinflöde och dubbeldörr till den spatiösa altanen där både loungemöbel, solstolar, matbord och bubbelbad ryms.

Från den inre hallen kommer man via trappa med avsats till övre plan.

Övre plan

En stor övre hall med öppen spis leder till övre planets 3 (4) sovrum. Master bedroom ligger i den tillbyggda delen och har stor längsgående garderob samt fransk balkong. Ett av sovrummen är idag ett genomgångsrum till badrummet. Det används idag som walk-in-closet. För den som behöver 4 sovrum på övre plan kan det vara värt att undersöka om man vid en ombyggnation av badrummet kan flytta entrén dit där det idag finns ett separat wc och på så sätt kunna skapa ett fjärde sovrum.

Vindsplan

Vinden är en förrådsvind.

Källarplan

Via källartrappan kommer man ner i källarens svale/källarhall. I källaren finns tvättstuga med dusch, separat wc, förråd och ett rum som idag används som förråd men som tidigare har använts som sovrum. I det gamla garaget ligger idag ett allrum och groventré. Invid groventrén, i den tillbyggda delen finns ett stort tonårsrum. Vattenburen golvvärme finns installerad i del av källarplanet.

Via groventrén kommer man ut till garageinfarten och dubbelgaraget.

Trädgård

Uppvuxen trädgård, med fyra äppelträd, omgärdad av syrenhäck. Stor gräsmatta med utrymme för lek och stoj. Trädgården är inhängnad med stängsel. Perfekt både för småbarn och hundar.

Närområdet

Att bo på Alviksvägen 223 är att uppleva livskvalitet när den är som bäst! Villan ligger med trädgården vänd mot Mälaren i fint solläge. Några minuter bort ligger 12:ans station Ålstens gård vilket gör att man snabbt tar sig in till stan om man nyttjar de kommunala kommunikationerna. Ytterligare en station bort ligger Ålstensgatan, inte alls långt om man går, och där finns ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd där man gärna slår sig ner med en latte med smörgås eller bulle, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, Ålstens anrika fiskaffär, mataffär, klädaffärer, blommor, inredning, mm samt den idylliska Ålstensskolan med åk F-5 samt ett antal förskolor i dess närhet. Ålstensgatan är en mycket levande idyll fylld med delikatesser och ögonfröjd. På söndagspromenaden träffar man ofta vänner och bekanta på Ålstensgatan och nu när det är vår ser vi fram emot 12:an loppet då stora och små springer i området. En rolig ”happening” i området.

Ålstensängen och Mälaren ligger nära. Sommartid spelas här brännboll och badas. Sommartid lockar restaurang Bryggan med god mat och trivsam samvaro med spontana grannmöten. Ålstens båtklubb ligger nära. Ett äppelkast bort ligger Mälaren och Ålstens båtklubb. Mälarens underbara strandpromenader lockar till härliga promenader alla årstider och vintertid kan man ta på sig skidorna på tomten och skida ner till Mälarens is eller ta en härlig skridskotur.

När sommaren kommer cyklar man gärna till Solviksbadet och där finns både fin sandstrand och bryggor samt ett populärt utomhusgym. Elljusspåret vid Solviksbadet är också flitigt använt av Brommabor.

Boende i området åker gärna med 12:an och på spårvagnen träffar man ofta någon bekant man kan byta några ord med. Trädgårdarnas prakt längs med 12:ans linje bjuder på fägring för ögat och det är en lisa för själen att åka hem med 12an till lugnet på Alviksvägen 223. Bättre än så här kan man inte bo.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Alviksvägen 223, 16765 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Ålsten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
813 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
178 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea:
89 kvm
Antal rum
9 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
12 339 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 4 739 000 kr
Slutpris
17 000 000 kr
Pantbrev
Totalt 15 st pantbrev om 4 000 000 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan villa med vind och källare
Byggnadsår
1926 (Tillbyggt 2005/2006)
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade, isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong, betonghålsten,lecasten
Tak
Taktegel
Grund
Grundsulor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Energideklarationsdatum
2022-10-28
Energiklass
E

Driftkostnader

Hushållsel
77 491 kr/år
Vatten/avlopp
5 600 kr/år
Renhållning
4 676 kr/år
Försäkring
6 060 kr/år
Summa
93 827 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
El: 32 425 kWh/år I elförbrukningen ingår uppvärmning av bubbelbad utomhus Vatten: 228 kubikmeter/år Renhållning: schablonberäknat med tömning varje vecka

Renoveringar - bostaden

Övrigt
Fönster löpande målade vid behov
Vatten- och avloppsledningar är huvudsaklingen utbytta vid renoveringar

2022
Förbättrad ventilation

2020
Gavel mot Flöjelgatan omdränerad

2016
Braskassett installerad

2014
Dusch/tvättstuga renoverat

2011
Bergvärmepump installerad

2010
Köket renoverat

2009
Duschrum och wc övre plan renoverat

2005/2006
Tillbyggnad i tre plan
Nytt yttertak med ny papp, läkt och nya tegelpannor hela taket
Fasad målad
Fönster målade
Fönster i kök samt duschrum övre plan utbytta
Fd garage iordningställt till groventré och allrum. Urbilat golv och vattenburen golvvärme installerad.

1998
Originalbyggnad pålad i del mot Alviksvägen
Elledningar utbytta
Elcentral utbytt
Jordfelsbrytare installerad

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten
 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223 Alviksvägen 223