Malungsvägen 6

19 400 000 kr 259 kvm

Välunderhållet i högt, ljust och lugnt läge

En klassiskt vacker och välunderhållen Nockebyvilla på totalt 365 kvm, belägen på en 876 kvm stor terrasserad tomt. Högt, ostört och soligt läge på barnvänlig gata, med utsikt över områdets villatak och Mälarglimt. Många fina originaldetaljer bevarade, såsom fönsterbrädor i kalksten, elementskydd i original, vackra stavparketter, spröjsade glasdörrar m.m. Entréplan med en stor välkomnande hall med utgång till veranda i kvällssol och infravärme för lite kyligare dagar. Ljus och generös sällskapsavdelning med vardagsrum och matsal i fil och en värmande braskamin. Bevarad serveringsgång och ett stort kök med matplats. Övre plan med stor hall med utgång till altan. Tre stora sovrum och ett snyggt badrum. Inrett vindsplan med ytterligare två sovrum samt ett duschrum. I källarplanet finns ett lyxigt badrum med både badkar, dusch och bastu samt tvättpelare. Separat wc, förråd med bergvärme samt ett stort garage. Varmt välkomna på visning.
Välunderhållet i högt, ljust och lugnt läge
Entréplan (116 kvm)

Entréhall med ett intilliggande gäst-wc och golv i sjösten, leder vidare in i rymlig möblerbar hall med en fiskbensmönstrad stavparkett i ek. Utgång till en stor veranda med kvällssol och infravärme för lite kyligare dagar.

Via spröjsade och glasade dubbeldörrar nås till vänster det rymliga vardagsrummet med en ekparkett i holländsk läggning och som också fortsätter in i matsalen. Fönsterparti i öster och fransk balkong i söder ger ett fint ljus. En snygg braskamin skänker värme kulna höst-och vinterkvällar.

I fil, avskild med likadana dubbeldörrar som till vardagsrummet, ligger matsalen med fönster i söder och ett högt sittande blyinfattat fönster i väster. Här finns plats för många matgäster.

Via den bevarade serveringsgången med gott om plats för glas och porslin, nås det rymliga köket med fönster i två väderstreck. Snickerier i ek och gott om arbetsytor i rostfritt, granit och ek. Maskinellt utrustat med spishäll med ugn under och utdragbar fläkt ovan, mikro i högskåp, diskmaskin samt dubbla kyl/frysar. Infällda spotlights i taket och på golvet ligger det en terrakottaklinker. Matplats för 6-8 personer och som pricken över i finns det en värmande braskamin.

Övre plan (103 kvm)

Från hallen leder den svängda trappan i ek upp i stor hall med utgång till en altan i öster. På golvet ligger det en stavparkett i ek och som fortsätter i det första sovrummet av planets tre. Fönster i två väderstreck och en klädkammare.

Via mindre passage med linneskåp, nås sovrum två också detta med en klädkammare, ett fönster i söder och utgång till en altan i väster. På golvet ligger det ett ljust betsat trägolv.

Bredvid detta sovrum ligger planets vitkaklade badrum med vattenburen golvvärme i ett ljusbrunt klinkergolv. Här finns vägghängd wc, handfat i bred badrumsmöbel i ek med belysta spegelskåp ovan, ett högskåp i ljus ek samt en glasad duschhörna. Ljus från infällda spotlights samt ett vackert spröjsat fönster med frostat glas.

Mitt emot badrummet ligger trappan till det inredda vindsplanet och bredvid badrummet ligger ett separat wc med handfat. Bortom detta ligger det som idag är föräldrasovrummet med ett fönster i väster. Gott om förvaringsmöjligheter i två stora och takanslutna garderober i ek. På golvet ligger det en stavparkett i ek.

Vindsplan (40 kvm)

En bra trappa leder upp till det rymliga och inredda vindsplanet med sovrum i bägge gavlarna, det södra med en garderob och en fransk balkong och utsikt över Mälaren. På golven ligger det ljusa och slipade trägolv. Här finns också ett duschrum med takfönster, wc, handfat i badrumsmöbel samt duschplats bakom frostad glasvägg. Ljusblått kakel på väggarna och ett vitt klinkergolv. Förrådsmöjligheter i kattvind.

Källarplan (106 kvm)

I mindre passage med ett par garderober, mellan hall och kök, ligger trappan till källarplanet.

Till höger nedanför trappan ligger en separat wc samt ett stort lyxigt badrum, kaklat i en ljus ton med ett brunmelerat klinkergolv med vattenburen golvvärme. Här finns ett fristående badkar, handfat i badrumsmöbel med spegel ovan, inglasad duschplats samt en bastu och plats för relaxmöbel. Här finns också en tvättpelare och en arbetsbänk.

Vidare finns här två matkällare samt ett kallförråd och källarentrén. Här finns också ett stort förråd med bergvärmepumpen, separat varmvattenberedare samt en ackumulatortank. Längst bort ligger det ett stort garage.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Malungsvägen 6, 16775 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Nockeby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
876 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
259 kvm
uppmätningsnorm SS021054:2020
Biarea:
106 kvm
Antal rum
7 rum och kök, varav 5 sovrum
Taxeringsvärde:
13 600 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 5 200 000 kr
Tillträdesdatum
Enl.ök
Pantbrev
Totalt 4 st pantbrev om 8 700 000 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2 plan med inredd vind och källare
Byggnadsår
1931
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong/betonghålsten
Tak
Lertegel
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-01-25
Energiklass
D

Driftkostnader

Hushållsel
55 200 kr/år
Vatten/avlopp
5 700 kr/år
Renhållning
2 500 kr/år
Försäkring
10 000 kr/år
Summa
73 400 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Schablonberäknad elkostnad

Renoveringar - bostaden

2023
Byte av kompressor i bergvärmepump
Korttidsmätning radon u.a

2020
Installation av braskamin i vardagsrum
Ommålning av vardagsrum
Renovering av wc, entréplan

2019
Renovering av kök med nya bänkskivor, kakel och diskbänk
Renovering av vindskivor

2017
Totalrenovering av badrum övre plan

2013
Renovering av entrétrappa

2010
Byggnation av badrum/dusch/bastu i källarplan

2009
Installation av bergvärme
Ytskiktsrenovering entréplan, målning och slipning av golv
Slipning och lackning av trappa till övre plan
Slipning och lackning/vitlasering av golv på övre plan samt vindsplan
Ny ekparkett i passage och sovrummen

Utfört enligt tidigare ägare:

1997
Omläggning av tak med ny papp och läkt
Fasadrenovering och infärgning

ca.1995
Renovering av kök
Installation av insatskamin i vardagsrum

Planlösningar

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Nockeby

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Nockeby
 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Välkomna till Malungsvägen 6 Malungsvägen 6
Välkomna till Malungsvägen 6
 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Malungsvägen 6 Nockeby Bageri Malungsvägen 6
Nockeby Bageri
Nockeby Bageri Malungsvägen 6
Nockeby Bageri
Engströms Livs Malungsvägen 6
Engströms Livs
Garpes Livs Malungsvägen 6
Garpes Livs
Med längtan till våren Malungsvägen 6
Med längtan till våren
Snart börjar badsäsongen Malungsvägen 6
Snart börjar badsäsongen
Mälaren är härlig alla årstider Malungsvägen 6
Mälaren är härlig alla årstider
Klippbad Malungsvägen 6
Klippbad