Sunnerdahlsvägen 18

19 500 000 kr 165 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Charmfullt, ljust och luftigt mitt i villaidyllen

På eftertraktad gata, i populära kvarter mitt i Smedslättens barnvänliga villakvarter, ligger denna harmoniska villa som såväl in- som utvändigt renoverats med fokus på att bevara husets ursprungskaraktär och originalkänsla. Här erbjuds ytor för familjens trivsel och det stora umgänget. En vacker entré välkomnar in till den generösa hallen och det rymliga välplanerade köket som vetter mot den grönskande trädgården och altanen. Det inbjudande sällskapsrummet med öppen spis flödar i ljus tack vare flertalet fönster mot söder. På övre plan möts man av öppenheten i den väl tilltagna möblerbara hallen som sammanbinder 3 bra sovrum (tidigare 4) och badrummet som både har badkar och dusch.
Källarplanet är kvalitetsfullt inrett med fokus på att skapa ytterligare praktiska utrymmen. Här ryms en generös praktisk vardagsentré med förvaring, ett stort allrum, gästrum/kontor, badrum, förrådsrum samt en separat tvättstuga med mycket plats. Trädgården är fri från insyn tack vare den uppvuxna grönskan, fruktträden och häckarna runt tomten. Läget är optimalt för en barnfamilj och gräsmattan inbjuder till lek. Här finns även en praktisk förrådsbod.
Läget är unikt ur många aspekter. Här njuter man av lugnet på den barnvänliga lilla gatan, närhet till flertalet välrenommerade förskolor, skolor, torg med charmiga butiker, caféer och restauranger. Närhet även till Solviksbadet, motionsanläggning och tennisbanor, den vackra strandpromenaden längs med Mälarens vattenbryn ända mot Alvik samt 12:ans spårvagn som i Alvik ansluter till T-banan och Tvärbanan.
– Välkommen till ett hem att trivas i.
Charmfullt, ljust och luftigt mitt i villaidyllen
Entréplan

Via en liten farstukvist under tak, i anslutning till biluppställningsplatsen, kommer vi in i denna genomgående mycket väl omhändertagna villa som präglas av trevnad, varm atmosfär, ljusa ytskikt och många smakfulla detaljer.

Här möter en liten förhall med access till både det inredda källarplanet och det generösa köket. Rakt fram ligger den inre hallen med fönster mot väster. På golvet ligger, enhetligt med övriga sällskapsytor, vacker stavparkett i ek. Här finns även en praktiskt kappavhängning och en platsbyggd soffa vackert i en nisch.

Genom spröjsade pardörrar nås sällskapsrummet i fil där en platsbyggd bokhylla och en vitslammad, vacker öppen spis pryder rummet. Ljusinsläpp genom flertalet fönster mot söder och väster.

Det väl tilltagna köket från Tibro vetter mot den fina trädgården och uteplatsen där man har full uppsikt över barnens lek. Tack vare sin storlek och planlösning blir köket naturligt hemmets samlingspunkt. Här sitter man gärna länge kring barbordet som placerats mitt i köket. I köket finns rikligt med förvaring i lådor och skåp upp till tak med vita fronter och de långa arbetsytorna är i sten.

Övre plan

En svängd trappa leder upp till den övre väl tilltagna hallen med gott om plats för t ex TV-soffan. På golvet ligger enhetligt i hela planet ljust pigmenterat furugolv. Fint med ljusinsläpp både genom ett runt fönster i trapphuset och från ett fönster som vetter mot trädgården. Hallen sammanbinder övre planets 3 bra sovrum (tidigare 4, vilket är lätt att återställa) och badrummet.

Sovrum 1 har fönster mot väster och utgång till balkongen med utsikt över villaträdgårdarna.
Sovrum 2 är väl tilltaget och har tidigare varit 2 sovrum där en vägg tagits ner, vilken är lätt att återställa om 4 sovrum önskas. Klädförvaring i en garderobssektion utmed ena väggen. Fönster i söder och väster.
Sovrum 3 har plats för sängen i en nisch. Plats för kläder i en platsbyggd klädkammare. Fönster i öster.

Badrummet har kaklade väggar och golvet är klätt med marmorklinker med skön golvvärme. Här finns dubbla tvättställ, badkar, WC, handdukstork och en stor dusch i nisch bakom ena väggen.

Källarplan

En trappa leder ner till vardagsentrén, som ligger i anslutning till biluppfarten. Här finns rejält med utrymme för den stora familjens alla sportkläder och utrustningar. Även barnvagnen kan köras in. På golvet ligger klinker i en grå ton.

Innanför entréhallen ligger den väl tilltagna tvättstugan. Här finns dubbla tvättmaskiner, torktumlare och en lång arbetsbänk med tvättho nedsänkt.
I anslutning till den stora hallen finns även ett allrum som väl lämpar sig som umgängesrum för t ex tonåringarna. Här finns även gästrum/kontor.
Det helkaklade badrummet med dusch, wc och tvättkommod nås även det från hallen.

Området

Sunnerdahlsvägen ligger inbäddad i grönska ett stenkast från idylliska Smedslättstorget och 12:ans hållplats. Härliga strövområden, Solviksbadet och strandpromenaden utefter Mälaren, tennisbanorna invid Solviksängen och upplyst motionsslinga samt utegym, allt inom några minuters promenad. Närhet till flera olika förskolor och skolor (Smedslättskolan, Äppelviksskolan & Ålstensskolan). Ålstensgatan som är en levande affärsgata ligger också på promenadavstånd. Här finns mataffär, gelateria, bageri, blomsterbutik, fiskaffär och mycket mer.
Varmt välkomna på visning!

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Sunnerdahlsvägen 18, 16762 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Smedslätten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
638 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
165 kvm
Uppmätningsnorm (SS 21054:2009)
Biarea:
78 kvm
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–5 sovrum
Taxeringsvärde:
9 739 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 139 000 kr
Slutpris
20 000 000 kr
Pantbrev
Totalt 6 st pantbrev om 4 630 860 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1922
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade, lokalt isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong, Betonghålsten
Tak
Tegelpannor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdragsprincip
Energideklarationsdatum
2022-08-22
Energiklass
B

Driftkostnader

Hushållsel
44 206 kr/år
Vatten/avlopp
3 648 kr/år
Renhållning
5 250 kr/år
Försäkring
9 118 kr/år
Summa
62 222 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Renoveringar - bostaden

Renoveringar och åtgärder - Sunnerdahlsvägen 18

2003/2004
Nytt helkaklat badrum på övervåning med ny radiator, inkaklat badkar och dusch, marmorgolv, elgolvvärme, handduktstork
Rivning av vägg och garderober, nytt masterbedroom på övervåning
Jordning av el på övervåning
Slipning av golv, renovering av innertak och väggar på entréplan och övervåning, målning av alla snickerier
Insättning av skräddarsytt runt fönster i gammal stil vid trappan till övervåning
Insättning av skräddarsytt nytt fönster i gammal stil på kortsida i vardagsrum
Nydesignad öppen spis i tidsenlig stil i vardagsrum
Insättning av platsbyggd bokhylla i vardagsrum

2006
Borrning för bergvärme och insättning av IVT värmepump

2007
Köksrenovering: Insättning av Tibrokök, svarta granitskivor, målning av tak och väggar, nya eldragningar och utbyte av elskåp

2010
Ombyggnad av entré och ny altan

2011
Totalrenovering av samtliga fönster inklusive utbyte av tidstypiska fönsterkrokar

2012
Ommålning fasad

2015
Design och uppförande platsbyggt förråd i tidsenlig stil

2016-17
Helrenovering av källarplan, utbilning, golvisolering, insättning av vattenburen värme, jordning och nya eldragningar, sällskapsrum, arbetsrum, tvättstuga med 2 nya tvättmaskiner, torktumlare, nytt helkaklat badrum

2020-21
Renovering entréplan: uppfräschning av kök, ommålning av köksluckor, insättning av ny diskmaskin, ny kyl och frys och ny ugn, målning av tak, väggar och snickerier, ny ekparkett i entréhall och kök, slipning av golv i hall och vardagsrum, insättning av elementskydd i hall och vardagsrum, jordning av el i vardagsrum

2022
Ommålning fasad
Målning av väggar, tak och snickerier i hall och sovrum övre plan
Tätning av skorsten
Service av bergvärmepump

Planlösningar

Planritning
Planritning
Planritning
Planritning

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten
 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Smedslättstorget med spårvagnshållplats Sunnerdahlsvägen 18
Smedslättstorget med spårvagnshållplats
Smedslättsskolan F-5 Sunnerdahlsvägen 18
Smedslättsskolan F-5
Smelivs Sunnerdahlsvägen 18
Smelivs
Mälaren Sunnerdahlsvägen 18
Mälaren
Smedslättens tennishall Sunnerdahlsvägen 18
Smedslättens tennishall
Utegym vid Solviksbadet Sunnerdahlsvägen 18
Utegym vid Solviksbadet
Solviksbadet Sunnerdahlsvägen 18
Solviksbadet
Populära Gelaterian Scarfó Sunnerdahlsvägen 18
Populära Gelaterian Scarfó
Ålstensbrygga Sunnerdahlsvägen 18
Ålstensbrygga
 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18 Sunnerdahlsvägen 18