Talgoxvägen 4

19 500 000 kr 185 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Välunderhållen Nockebyvilla i lugnt läge med kvällssol

Välkomna till en mycket välunderhållen och rymlig villa på totalt 275 kvm. Belägen på en 775 kvm stor barnvänlig tomt, i ett högt och härligt insynsskyddat läge med kvällssol. Tambur med uppvärmt stengolv och en skjutdörrsgarderob samt ett intilliggande gäst-wc. Ett stort snyggt kök med braskamin och utgång till en altan med eftermiddags- och kvällssol. Vardagsrum med öppen spis och matsal i fil med stora och vackra fönsterpartier. Övre plan med hall, fyra sovrum, ett med utgång till stor solig altan. Badrum med dubbla handfat och badkar med duschplats. Källarplan med separat entré, ett allrum och ett möjligt sovrum. Tvättstuga med intilliggande duschrum och klädkammare. Förrådsutrymmen med ny bergvärme installerad. Uppställningsplats för två bilar med uttag för elbil. Nära till trivsamma Nockeby Torg med service, 12:ans spårvagn och kort promenad till skola/förskola.
Välunderhållen Nockebyvilla i lugnt läge med kvällssol
Entréplan (99 kvm)

Rymlig entréhall med ett grå/svart stengolv med vattenburen golvvärme. Gott om avhängningsmöjligheter i stor skjutdörrsgarderob med speglar. Intilliggande gäst-wc med ett eluppvärmt stengolv, vitkaklat med en fondvägg i grå mosaik.

Till höger når man, via smatt med källartrappan, köket och rakt fram ligger den inre möblerbara hallen med trappan upp till övre plan.

Från hallen når man, via skjutdörr, den rymliga sällskapsavdelningen med vardagsrum och matsal i fil, avskilda med klassiska skjutdörrar. Ett vackert hörnfönsterparti i vardagsrummet och matsalens stora gavelfönsterparti, inramat av platsbyggda bokhyllor med förvaring, skänker hela avdelningen ett härligt ljusflöde.

Många bevarade originaldetaljer; elementskydd, blyinfattade fönster, den öppna spisen och vackra fiskbensmönstrade ekparketter ger en hemtrevlig atmosfär.

Matsalen öppnar upp mot det stora köket, med fönster i två väderstreck och utgång till stor altan i kvällssol och vidare ut till den plana, barnvänliga och insynsskyddade trädgården. Gott om förvaringsmöjligheter bakom vita snickeribeställda spegelluckor och ett bevarat serveringsskåp. Bra med arbetsytor gråsvarta Silestone kompositskivor med en integrerad kompositho. Fyra frukostplatser vid den stora köksön, med ytterligare förvaringsmöjligheter och arbetsytor i komposit. Här finns ytterligare en ho med integrerat kolsyrat vatten. Övrig maskinell utrustning består av en bred Ilvespis med dubbla ugnar med väggfläkt ovan, integrerad diskmaskin, mikro samt fullstor kyl och frys. På golvet ligger det breda ektiljor från Österbymo Hardwood, mer ljus från infällda spotlights och som pricken över i, en värmande braskamin.

Övre plan (86 kvm)

Från den inre hallen når man, via den svängda ektrappan med räcke i original, den övre hallen ett stavparkettgolv i ek.

Planet rymmer fyra sovrum, varav tre är ljusa hörnsovrum. Alla med olika garderobslösningar och enhetligt vita trägolv. Föräldrasovrummet har utgång till en stor och solig altan med utsikt över trädgården.

I planets vitkaklade badrum, med en grå fondvägg, finns wc, dubbla handfat i vit badrumsmöbel med stor spegel ovan och ett badkar med duschplats. På golvet ligger ett svart eluppvärmt klinkergolv. Ljus från ett blyinfattat fönster och infällda spotlights.

Källarplan (90 kvm)

Via den gråmålade trätrappan når man källarplanet med enhetliga klinkergolv med vattenburen golvvärme.
Nedanför trappan ligger ett all-/tv-rum och innanför detta når man tvättstugan med en tvättpelare och en vit arbetsbänk med underskåp och rostfri ho.

I anslutning till tvättstugan ligger en stor klädkammare/förråd. samt ett duschrum med wc, handfat i en vit badrumsmöbel med ett spegelskåp ovan samt duschplats bakom glasdörrar.

Till höger från källartrappan ligger den stora källarentrén med en separat matkällare. Gott om plats för både barnvagn och cyklar i entrén. Goda förvaringsmöjligheter i flera garderober.

Innanför entrén ligger ytterligare ett rum som kan användas som sovrum och innanför detta, dels ett förråd samt pannrummet med bergvärmeanläggningen.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Talgoxvägen 4, 16775 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Nockeby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
775 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
185 kvm
uppmätningsnorm SS021054:2009
Biarea:
90 kvm
Antal rum
6 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
9 526 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 726 000 kr
Slutpris
17 500 000 kr
Pantbrev
Totalt 5 st pantbrev om 9 975 000 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla m. inredd källare och vind
Byggnadsår
1935
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Tegel
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2022-09-02
Energiklass
E

Driftkostnader

Hushållsel
36 000 kr/år
Vatten/avlopp
3 700 kr/år
Renhållning
2 700 kr/år
Försäkring
6 000 kr/år
Övrigt
3 100 kr/år
Summa
51 500 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Renoveringar - bostaden

2022
Renovering och målning av husgrund

2021
Ny bergvärmepump och varmvattenberedare
Nya automatsäkringar i passagen vid källartrappan

2018
Ny markis ovan altan
Installation av elbilsladdare

2017
Ny torktumlare
Korttidsmätning radon u.a

2016
Installation av fiber

2015
Renovering av kök med snickeribeställda luckor och större öppning mot matsal
Ny diskmaskin

2013
Renovering av badrum övre plan
Renovering av wc entréplan
Målning av fasad och fönster exteriört

2012
Uppförande av nytt förråd

2011
Ny spis med dubbla ugnar
Ny fläkt
Ny kyl och frys
Ny mikro

Utfört av tidigare säljare:
2011
Renovering av samtliga fönster på övre plan

2010
Installation av centraldammsugare

2009
Uppgradering av larmsystem

2008
Renovering av entréhall med vattenburen golvvärme

2001
Anläggning av asfalterad parkeringsplats

2000
Målning av fasad

1998
Installation av bergvärme

1997
Totalrenovering av källarplanet med vattenburen golvvärme

1993
All el, vatten och avlopp byts ut till gatan
Dränering av grunden med Isodrän
Tätning av tre skorstenspipor

Planlösningar

Planritning
Planritning
Planritning

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Nockeby

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Nockeby
 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Välkomna till Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4
Välkomna till Talgoxvägen 4
Nockeby Torg Talgoxvägen 4
Nockeby Torg
Nockeby Bageri Talgoxvägen 4
Nockeby Bageri
Mataffär på Nockeby Torg Talgoxvägen 4
Mataffär på Nockeby Torg
Garpes Livs Talgoxvägen 4
Garpes Livs
Underbara Mälaren Talgoxvägen 4
Underbara Mälaren
 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4 Talgoxvägen 4