Tacitusvägen 4

11 900 000 kr 114 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Drömmen om Ängby!

Mycket ljus och vackert tillbyggd Ängbyvilla i genomgående fint skick om totalt ca 161 kvm med stor tomt, dubbla altaner och trädäck!. Villan bjuder på ett övre plan med 3 sovrum, helkaklat badrum och altan! Entréplanet ger dig en ljus och rymligt möblerbar hall, matsal och vardagsrum öppet i fil, värmande braskamin, utgångar till altan och stort, socialt och fullutrustat kök. Den trivsamt inredda källarvåningen med egen entré ger dig ett trivsamt allrum, hobbyrum, tvättstuga, möblerbar hall, wc-rum och förvarings-utrymmen.

Bergvärme är installerad och i den idylliskt grönskande och omgärdade trädgården finner du diverse vackra växter, blommor, äppelträd, anlagd uteplats med tak, tilltagen altan, växthus och en varmisolerad friggebod, som även skulle kunna fungera som hobby eller extrastuga. Under sommartid blir tomten till en verklig oas!

Här bor du mitt i villaidyllen med närhet till grönområden, Ängby Torg, Norra Ängby skola, Nya Elementar, fina strövområden i Judarnreservatet och Kyrksjölöten som vintertid bjuder fina skridskoisar och som man under sommaren kan ta sig ett dopp i, Björklunds Hage med 4H-gården och Egilsvägens lilla lekplats. Det är också gångavstånd till Mälaren med strandpromenad och Ängbybadet. Vid T-banan vid Ängbyplan, finner du även både tennisbanor, utegym och populära restaurangen Astrids och Café Gateau. Välkommen hem!

Drömmen om Ängby!
ENTRÉPLAN

Hallen

Möblerbar, ljus och rymlig hall med bra garderobsutrymme och övriga ytor för avhängning. På golvet ligger stora klinkersplattor med underliggande och skön golvvärme och dubbla altandörrar öppnar upp till altanen och trädgården. I taket sitter infällda spotlights och väggarna är mönstrat tapetserade. Entréhallen övergår sedan till en inre hall med vackert golv av fiskbensmönstrad ekparkett och ljusa väggar. Här finns också en platsbyggd bokhylla med infälld belysning. Från hallen leder även trappor upp-respektive ned i huset. Hallen ansluter vidare in till köket och matsalen med vardagsrummet i fil.

Matsal & vardagsrum i öppen lö

Ett härligt rymligt och ljust sällskapsrum med naturlig del både för större matbord och soffgruppsdel. I matsalsdelen står även en stämningsfull och värmande braskamin. Matsalsdelen ligger också delvist i en trivsamt öppen lösning mot köket, vilket gör det socialt.I den tillbyggda vardagsrumsdelen öppnar dubbla altandörrar ut till den tilltagna altanen där du får en rogivande utsikt över trädgården. På golven ligger vacker och mönstrad ekparkett och väggarna är ljusa. En inbyggd garderob ger också utrymme för förvaring.

Köket

Ett rymligt, ljust och fullutrustat kök med gott om skåp och lådor för förvaring och bra arbetsytor på bänkar av bla marmor. På golvet ligger klinkers med skön, underliggande vattenburen golvvärme och väggarna är ljusa. Mellan skåpen och bänkarna, liksom på väggen bakom fläkten, sitter mönstrat kakel och vid diskhon vetter ett fönster ut mot den lugna gatan. Vitvarorna går i rostfritt och består av en kyl/frys, inbyggd ugn och ång-ugn i bra arbetshöjd, spis, fläkt, mikro och en diskmaskin.

ÖVRE PLAN

Hallen

Från den trivsamt svängda trappan kommer du upp till denna ljusa och möblerbara hall med vackert golv av fiskbens-mönstrad ekparkett, som ansluter in till våningens 3 sovrum och badrummet. Från hallen öppnar också dubbla altandörrar ut till en högt belägen altan som ger en underbar utsikt över tomten och grannskapets trädgårdar och tak. I ena hörnet av hallen finns skorstensstocken, som läckert klätts med mosaik.

Helkaklat badrum

Ett helkaklat och ljust badrum med klinkers, golvvärme och takkupa med fönster för extra rymd och ljus. Här finns en duschhörna med fällbara dörrar, vägghängd wc, ett brett tvättställ med dubbla handfat och spegelskåp för förvaring.

Sovrum 1

Direkt till höger om hallen ligger detta mysiga rum med fiskbensmönstrad ekparkett på golvet, ljusa väggar och ett fönster på gaveln, som ger utsikt mot grannskapet och gatan utanför.

Sovrum 2

På andra sidan av badrummet ligger detta större sovrum, även det med vacker, fiskbensmönstrad ekparkett och ljusa väggar. Ett fönster vetter ut på gaveln och ger trivsam utsikt mot grannskapet och den lugna gatan utanför.

Sovrum 3

Ett rogivande, ljust och rymligt föräldrasovrum med stor garderobsvägg med spegel-glas och tre fönster som ger dig en härligt fri utsikt över trädgården och grannskapet. På golvet ligger mönstrad ekparkett och väggarna är ljusa.

KÄLLARVÅNINGEN

Möblerbar hall med wc-rum

Från entréplanets hall kommer du ned till källarvåningens öppna och möblerbara hall som kan disponeras som exempelvis ett arbetsrum, bibliotek eller öppen klädkammare. Under källartrappan finns ett praktiskt förråd och en dörr leder också härifrån in till ett wc-rum med handfat.

Tvättstuga med dusch

Rymlig tvättstuga med gott om skåp och bra arbetsytor. Här finns en duschhörna, tvättbänk med ho, tvättmaskin och en nyare torktumlare. På golvet ligger klinkers med underliggande golvvärme och väggarna är ljusa. Ljusinsläpp kommer genom fönster i två väderstreck.

Allrum/sovrum med egen entré

Ett mycket trivsamt och ljust allrum/tonårsrum med egen entré och generöst ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck. På golvet ligger laminat och väggarna är ljust målade.

Hobbyrum/möjligt sovrum

Intill allrummet ligger ett ytterligare bra rum som i dagsläget disponers som ett bra hobbyrum/förråd, men som skulle kunna bli ett ytterligare bra sovrum om så vore behovet.

OMRÅDET

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Tacitusvägen 4, 16856 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Norra Ängby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
557 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
114 kvm
Areauppgifter enligt uppmätning
Biarea:
57 kvm
Antal rum
7 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
6 547 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 1 680 000 kr
Slutpris
11 800 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plans villa med inredd källare
Byggnadsår
1933
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong, betonghålsten.
Tak
Betongpannor, plåt
Grund
Grundsulor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2014-03-13
Energiklass
F

Driftkostnader

Uppvärmning
39 000 kr/år
Vatten/avlopp
3 350 kr/år
Summa
42 350 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Uppvärmningskostnaden är inklusive kostnad för hushållsel och fasta avgifter.

Renoveringar - bostaden

Tillbyggnad/renoveringar, Tacitusvägen 4

Tidigare ägare

1987
Dränering

1989
Ombyggnad/tillbyggnad övre plan badrum och rum.

2004
Bergvärme installerades

2009
Yttertaket bytt. Pannor, papp, läkt och plåt.

2010
Badrumsrenovering på övre plan

2012
Braskamin installerades

2013
Fiber drogs in

Nuvarande ägare

2015
Byggt om kök och öppnat det mot vardagsrum
Målat vardagsrum, hall samt trapp och samtliga rum på övre
plan

2016
Målat om hus samt målat och renoverat bod
Lagt ny takläkt och tak på boden
Köket byggdes om
Nya vitvaror

2018
Bytt altandörrar i hallen
Bytt fönster till altandörrar från vardagsrum
Uteplats i trädgården omgjord. Lagt om trädäcket och byggt pergola med tak
Altan omlagd och byggt till trappsteg.
Trappor till huvudingång omlagd.
Gjort om trädgården med stenformationer och grusat. Planterat växter mot framsida och i trädgården.
Byggt staket med grind mot parkeringsplats

2019
Oljat om golv på entréplan och övre plan
Bytt samtliga äldre fönster på övre plan. Monterat markiser på södra och västra sidorna
Uteplats och altan omlagda
3-glas-fönster och altandörrar

2021
Ny torktumlare

2022
Målning av väggar och dörrar i källarvåningen
Målat trapprum ner till källarplan
Bytt styrenhet till bergvärmepanna


Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby
 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Tacitusvägen 4 Snorreängen & Kyrksjölöten i närheten Tacitusvägen 4
Snorreängen & Kyrksjölöten i närheten
Lekplatsen runt knuten Tacitusvägen 4
Lekplatsen runt knuten
Nya Elementar Skola Tacitusvägen 4
Nya Elementar Skola
Norra Ängby skola Tacitusvägen 4
Norra Ängby skola
Ängby IP Tacitusvägen 4
Ängby IP
Åkeshovs simhall Tacitusvägen 4
Åkeshovs simhall
Entréplan Tacitusvägen 4
Entréplan
Övre plan Tacitusvägen 4
Övre plan
Källarvåningen Tacitusvägen 4
Källarvåningen