Drottningholmsvägen 540

10 500 000 kr 145 kvm

Med rymd och ljus!

Välplanerad, ljus och tillbyggd villa i attraktiva Nockebyhov! Renoverad med generösa kvadrat, mycket ljus samt 4 sovrum på övre plan gör detta till en villa med det mesta man kan önska! Plan och vacker trädgårdstomt med tilltaget trädäck och endast minuter ifrån såväl Judarnskogen som till Mälaren.
Området är mycket barnvänligt med trivsam lekpark och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren med bad sommartid och närheten till kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt. Den aktiva familjen får här en enkel vardag med det mesta man behöver inom kort avstånd.
Med rymd och ljus!
ENTRÉPLAN

Hall

Ljus och välkomnande hall med inbyggd garderob och hatthylla för avhängning. På golvet ligger vacker fiskbensparkett av ek, väggarna är ljusa och ett fönster ger ljusinsläpp från söder. Från hallen leder också en trappa ned-/respektive upp i huset. Hallen ansluter vidare in mot köket och vardagsrummet.

Köket

Till höger om hallen ligger det fullutrustade och tilltagna köket från 2021.Här finns det gott om skåp och lådor för förvaring samtidigt som det finns gott om plats för ett större matbord. Luckorna går i högblankt vitt och arbetsbänken är av tålig och granit-liknande komposit Mellan bänken och skåpen sitter vitt kakel och ett fönster ger behagligt ljusinsläpp. På golvet ligger klinkers med underliggande golvvärme och väggarna är ljusa. Köket ligger också ljust och trivsamt i fil med det tillbyggda allrummet och ansluter även in till vardagsrummet.

Allrummet

Ett underbart ljust och rogivande rum med flertalet höga fönster i tre väderstreck som vetter ut mot trädgården och altanen. Dubbla dörrar öppnar även härifrån ut till altanen och trädgården. På golvet ligger parkett med underliggande och skön golvvärme. Väggarna är ljusa.

Vardagsrum med matsal i fil

Härligt rymlig, ljus och representativ sällskapsdel med stämningsfull och värmande öppen spis med insats. Här finns naturlig del för både soffgrupp och större matbord i matsalsdelen. I matsalsdelen vetter även tre fönster ut mot trädgården och i vardagsrummet kommer ljusinsläpp genom flertalet fönster i två väderstreck. På golvet ligger vacker, fiskbensmönstrad ekparkett, i taket sitter vitmålad panel och väggarna är ljusa.

ÖVRE PLAN

Möblerbar hall

Från ett trivsamt trapphus med avsats och steg av ek, kommer du upp till det övre planets ljusa och möblerbara hall. Här finns idag ett platsbyggt skrivbord och på golvet ligger vacker, fiskbensmönstrad ekparkett. Ett fönster ger också ett bra ljusinsläpp. Hallen ansluter vidare in mot våningens fyra sovrum och badrummet.

Badrum

Badrummet är helkaklat och på golvet ligger tålig klinkers med underliggande el-golvvärme.Här finns en duschkabin, dubbla handfat i kommod, skåp för förvaring, WC och stor spegel med belysning ovanför.

Sovrum 1

Till höger från hallen sett ligger detta mysiga sovrum med inbyggd garderob, ljust grangolv, ljusa väggar och fönster ut mot grannskapets trädgårdar. En mönstrad fondvägg har tagits upp på ena väggen och i taket sitter vitmålad panel.

Sovrum 2

Intill badrummet ligger nästa ljusa och trivsamma rum med inbyggd garderob, fönster mot väster, panel i taket och på golvet ligger ljust laminatgolv.

Sovrum 3 (föräldrasovrummet)

Från hallen passerar man en liten gång, där även vindsluckan sitter för att komma in till det rymliga föräldrasovrummet. Här finns det gott om plats för större dubbelsäng och en hel garderobsvägg med spegel-skjutdörrar ger gott om utrymme för kläderna. På golvet ligger vacker stavparkett av ek och väggarna är ljusa. Ett fönster ger även en härligt rogivande utsikt över trädgården och grannskapets trädgårdar och tak. Rummet ansluter vidare in till det fjärde sovrummet.

Sovrum 4

Från föräldrasovrummet når du in till detta sovrum som lämpar sig väldigt bra som sovrum för de yngre alternativt som ett arbetsrum eller walk in closet. Det går enkelt att göra en egen entré till detta rum, så du slipper gå igenom föräldrasovrummet.
På golvet ligger ljus parkett, väggarna är ljusa och i taket sitter vitmålad panel. Tre fönster vetter ut mot trädgårdssidan och ger en trivsam utsikt samtidigt som rummet får ett väldigt bra ljusinsläpp.

KÄLLARVÅNINGEN

Hall

Från en svängd trappa kommer du ner till källarvåningens hall som får ljusinsläpp genom två fönster. På golvet ligger klinkers och väggarna är putsade och vitmålade. Hallen ansluter in till våningens alla utrymmen.

Allrum med utgång till trädgår

Ett rymligt och trivsamt som kan disponeras efter behov, såsom TV-rum, tonårsrum eller kanske sätta in ett Trinettkök och göra det till en uthyrningsdel? Rummet får ett bra ljusinsläpp då tre dörrar med fönster leder ut till trädgården, vilket även tar bort en del av källarkänslan. På golvet ligger klinkers med underliggande golvvärme och väggarna är ljusa.

Dusch och bastu

Från allrummet når man också in till ett duschutrymme med kabin och avkopplande bastu intill.

WC-rum

Här finns en toalett och ett handfat. På golvet ligger klinkers.

Matkällare

Praktisk och sval matkällare för exempelvis drycker, sylter, safter, potatis och annat som bör hållas svalt.

Pannrum/verkstad/förråd

Pannrummet ger dig bra med extra ytor för exempelvis en snickarbänk och hyllor för förvaring. På golvet ligger klinkers och ett fönster ger ljusinsläpp.

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med arbetsbänk, ho, skåp för förvaring, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Ovanför arbetsbänken sitter vitt kakel och ett fönster ger ljusinsläpp.

FRIGGEBOD

På tomten finns en praktisk bod för cyklar, gräsklippare, redskap mm.

Säljarens ord

När vi flyttade in i huset för 30 år sedan visste vi inte att våra barn skulle få gå i en skola, Nockeybyhovsskolan med bara fyra klasser, där lärarna kan förnamnen på alla barnen i skolan. En tryggare start i livet är det nog svårt att tänka sig. Vi visste inte heller att Nockebyhov har Sveriges äldsta trädgårdsförening med gemensamt förråd av saker som man som villaägare kan behöva låna. Varje år ordnas sommarfest i parken bakom vårt hus, julgransplundring i en närliggande skola och Valborgsbrasa mm. Föreningen hyr också ut partytält till en billig penning som de flesta av oss som bor i området har hyrt vid studenter och jämna födelsedagar.

Förutom detta har vi också en egen idrottsförening Nockebyhovs IF där i princip alla barn deltar i olika fotbollslag som ofta tränas av engagerade föräldrar i området. Genom fotbollen har vi föräldrar också lärt känna varandra. Eftersom området är avgränsat av olika vägar känns det som att vi är en alldeles egen del av Bromma. För er som inte känner till omgivningarna ligger Judarskogen alldeles bakom vårt område med joggingspår runt sjön där vi under åren många gånger även åkt skridskor på vintrarna. Ett annat plus med området är Ängbybadet, Solviksbadet och kanske det bästa Kärsöbadet alla på några minuters avstånd med cykel.

Vi hoppas att ni kommer att trivas lika bra i huset som vi har gjort och om ni har barn att de också kommer att få en lika fin och harmonisk uppväxt som våra har fått. Vi kan också berätta att vi har haft turen att ha riktigt bra grannar som tittar till vårt hus när vi varit bortresta och som också gjort att vi trivts att bo här under så lång tid
Varmt lycka till och ge huset den kärlek och omtanke som det behöver!

Hälsningar
Maria och Mats Wärnling

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Drottningholmsvägen 540, 16839 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Nockebyhov
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
477 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
145 kvm
Biarea:
58 kvm
Antal rum
8 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
6 229 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 449 000 kr
Pantbrev
Totalt 1 st pantbrev om 667 000 kr.

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1933 (Tillbyggt 2000, 2002, 2010)
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong, betånghålsten. lecaste
Tak
Betongpannor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Luft/vatten.värmepump, ca 2010.
Ventilation
Självdragl.Tvättstuga & dusch källare mekanisk
Energideklarationsdatum
2022-05-12
Energiklass
D

Driftkostnader

Uppvärmning
23 000 kr/år
Vatten/avlopp
2 700 kr/år
Renhållning
2 250 kr/år
Summa
27 950 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Renoveringar - bostaden

Ägarna förvärvade huset 1992

Under 90-talet
Dränerades huset med Isodrän
Nytt yttertak,
Värmegolv i källare och duschrum i källare
Friggebod införskaffades

2002
Utbyggnad matsal, kök och 2 extra sovrum

2002 plus 2010
Nya 3-glasfönster i alla rum

2010
Tillbyggnad "vinterrummet" intill köket.

2016
Ny terrass

2018
Stensättning på infarten
Renovering av det högra sovrummet på övre plan (tak, väggar och garderober)

2020
Ny ytterdörr med Yale nyckelfritt lås

2021
Hela husets fasad, friggeboden och vedboden målades om utvändigt.
Nytt kök inklusive ny spis, micro och diskmaskin.
Toalettstol i källaren
Tvättstugan renoverades
Förrådet i källaren renoverades

2021-2022
I princip hela huset ommålat invändigt

Planlösningar

Områdesbeskrivning Bromma - Nockebyhov

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Nockebyhov

Områdesbeskrivning Bromma - Nockebyhov

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Nockebyhov
 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Drottningholmsvägen 540 Nockeby-klipporna i närheten Drottningholmsvägen 540
Nockeby-klipporna i närheten
Äppelvikens ridskola i området Drottningholmsvägen 540
Äppelvikens ridskola i området
Lekplats i närområdet Drottningholmsvägen 540
Lekplats i närområdet
Mysiga Nockebyhov Drottningholmsvägen 540
Mysiga Nockebyhov
Judarnsjön Drottningholmsvägen 540
Judarnsjön
Garpes Livs Drottningholmsvägen 540
Garpes Livs