Västerled 108

{rum} rok 8 900 000 kr 107 kvm

Perfekt 4:a - nyproduktion - balkong i västerläge

I gränslandet mellan Ålsten, Stora Mossen och Abrahamsberg finns nu unik möjlighet att bli förstagångsköpare av denna nyproducerade fantastiska våning med stor balkong i fritt härligt västerläge. Lägenheten är klar för inflytt 5 juli 2023. Nu börjar det bli färdigt även runt husen, det händer nya saker varje dag man passerar. Det är riktigt spännande och det blir verkligen fint!

De interiöra bilder som är tagna och som är presenterade är alla från lägenhet D-1202 på Västerled 102 då vi inte har kunnat komma in i lägenhet A-1101. Från och med 30/5 på eftermiddagen erbjuds förhandsvisningar men dessa äger rum i lägenhet D-1202 (5:an som är till salu på Västerled 102). Där kan man titta hur lägenheterna är inredda. Alla lägenheter är likadant inredda. Denna lägenhet A-1101 som är en 4:a på Västerled 108 kan inte visas förrän tidigast den 5 juli. Visning av lägenhet D-1202 (5:an) erbjuds så länge som den är till salu. Så fort D-1202 på Västerled 102 är såld kommer visning av lägenhet A-1101 åter ske på kontoret där materialval kan visas tills dess att lägenheten kan visas/tillträdas 5 juli.

Föreningen äger marken och det finns möjlighet att hyra en garageplats med laddstolpe. Hiss från våningsplanet till garageplanet där lägenhetens förråd finns invid hissen.

Lägenheterna är inredda i hög kvalitet och man har månat om det lilla extra. Här är det bland annat genomgående fina ekparkettgolv i holländsk läggning och platsmålade dörrfoder och golvsocklar bidrar till den exklusiva känslan liksom fina fönsterbrädor i grå kalksten.

Dessa stilfulla flerfamiljshus ligger placerade med närhet till både tunnelbana, spårvagn och de mysiga torgen i Bromma. Busshållplats finns ett stenkast bort. Ett perfekt boende med närhet till tunnelbanan och stan bara en bro bort samtidigt som man bor mitt i villaidyllen med närhet till Mälaren och småstadsidyllen.

Här bor man i en ljus, nybyggd lägenhet med stora fönster, härligt ljusinsläpp, fin utsikt och en ljuvlig balkong i fritt västerläge.

Lägenheten är planerad med ett trivsamt kök med köksö samt matplats invid utgång till balkong. Köksinredningen kommer från Ballingslövskök och köksmaskinerna är av märket Siemens. Här finns diskmaskin, induktionshäll, ugn och mikro i högskåp samt hel kyl och hel frys. Köksluckorna är i en varmgrå färg vilket ger en varm känsla i denna ljusa lägenhet.

I den välkomnande hallen med grått klinkergolv finns garderob med skjutdörrar och runt hörnet gästwc med dusch och komfortgolvvärme. Rakt fram från hallen finns dörr till balkongen och fönster som ger ett fint ljust mottagande i denna lägenhet.

Vardagsrummet har stort fönsterparti mot balkongen. Varma dagar blir lägenheten ett med den härliga balkongen då båda balkongdörrarna står öppna.

Bortom vardagsrummet finns "master bedroom" med walk-in-closet samt de två övriga sovrummen.

Badrummet med badkar, wc, handfat med kommod och arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare under, båda av märket Siemens, och skåp över är ljust och trivsamt med komfortvärme i golvet. Golv och väggar är beklädda med ljus, marmorliknande klinker/kakel.

Sammantaget ett exklusivt och praktiskt boende i mysiga kvarter!

Visning av denna lägenhet kommer att ske på Fjelkners by Widerlövs kontor på Alviksvägen 103 där det finns möjlighet att titta närmare på ritning, materialval och få mer information om projektet. Visning bokas via Fjelkners by Widerlövs hemsida alternativt genom att kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Välkomna!

Perfekt 4:a - nyproduktion - balkong i västerläge
Närområdet

Att bo i Alba är att bo med närhet till allt! Ett stenkast bort finns busshållplats, idrottsplats, utegym, inhägnad rastgård för hundar och en förskola. En lite längre promenad bort kommer man antigen till tunnelbanan och tar sig snabbt in till stan, eller så tar man den korta promenaden till Ålstensgatan och tar 12:an för vidare transport med tunnelbanan eller tvärbanan.

Vill man ta en mysig promenad gör man det med fördel via Ålstensgatan där man kan njuta av den bästa glassen hos Scarfo. Man får dock vara beredd att stå i kö, den är ljuvligt god och det är många som känner till detta!

Vill man hellre ta en kaffepaus finns både Gateau och och fiket hos Ditt och Datt (secondhandaffär). Säsongens fisk köper man på Fiskaffärn, och välsorterad mataffär finns också. Här finns även affärer där det säljs inredning, blommor, kläder mm. Hungrig behöver man inte heller gå, här finns både pizzeria, sushirestaurang och en italiensk restaurang.

Styr man promenaden mot Alléparken istället finns här mysiga Alléparkens konditori som även serverar enklare luncher, Gateau, bokaffär, presentaffär, blomsteraffär mm.

Har man en gång flyttat hit ska det mycket till för att man ska flytta härifrån. Här trivs man och bor länge!

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Västerled 108, 167 58 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Stora Mossen/Abrahamsberg
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 316 kr/mån. tillkommer bredband 112 kr/mån och kostnad för varmvattenförbrukning
Lgh.nr
A-1101
Andelstal (andel i föreningen)
3.21%
Andelstal (andel av årsavgift)
3.21%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 391 000 kr
Kommentar till nettoskuldsättning
Lån per kvm boarea enl ekonomisk plan 13 000 kr
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Boarea:
107 kvm
Enligt den ekonomiska planen
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum

Fakta om Brf Alba Stora Mossen 2

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Alba Stora Mossen 2 registrerades 2021-10-04..
Byggnadsår är 2023, vilket är det år då byggnaderna kommer att färdigställas.
Avsikten är att föreningens hus ska Svanen certifieras. Enligt information från Aros Bostad uppfyller projekt Alba 2022-10-03 de krav som i detta projektskede är möjliga att bevisa. Resterande krav ska verifieras i samband med slutbesiktning av sista etappen som planeras juni -23. Se intyg om pågående Svanencertifiering.

Föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening och föreningen äger sin mark.
På föreningens mark kommer det finnas uteplats och lekplats.
Föreningens fastighet heter Stockholm Ordlistan 1.
Föreningen består av fyra flerfamiljshus om 4 våningar ovan mark med källare.

Adress till föreningens fyra hus är
Hus A: Västerled 108
Hus B: Västerled 106
Hus C: Västerled 104,
Hus D: Västerled 102

Avgiften:
Inför upprättande av ekonomisk plan har årsavgifterna justerats upp jämfört med årsavgifterna i kostnadskalkylen som låg till grund för tecknande av Förhandsavtal. Uppjusteringen i den ekonomiska planen beror dels på att Föreningen tagit höjd för högre driftskostnader men också på grund av det allmänt högre ränteläget.

OBS! I den ekonomiska planen framgår endast avgiften utan räntekompensation, se nedanstående information.

Aros Bostad har beslutat att ge Föreningen en räntekompensation som skyddar medlemmarna från att räntehöjningar, överstigande nivå i kostnadskalkylen om i genomsnitt 2,5 %, behöver tas ut som högre årsavgifter. Aros Bostad kommer därför kompensera Föreningen för faktisk räntekostnad över 2,5 %. Garantin om räntekompensation gäller i två år räknat från första tillträde.

Räntegarantin innebär att ”Årsavgift grund” enbart behöver höjas med cirka 16 % jämfört med kostnadskalkylen. Att den ändå höjts med cirka 16 % beror på att man tagit höjd för kostnadsfördyringar som kan uppstå genom det allmänna inflationsläget och särskilt prognostiserat för högre driftskostnader vad gäller bland annat energi.

Det är denna lägre ”Årsavgift grund efter räntekompensation” som kommer gälla för samtliga lägenheter under en period av två år från första tillträdet vilket beräknas ske i hus D den 30 maj 2023. Vad som sedan kommer att hända med avgiften efter denna tvåårsperiod är beslut för föreningens styrelse vid den tidpunkten och det beslutet kommer naturligtvis bero på då gällande kostnads- och räntenivå.

Gemensamhetsanläggning / garage:
Föreningens fastighet kommer att delta i gemensamhetsanläggningen GA:1 med ändamål garage, undercentral mm. Föreningens preliminära andelstal för utförande och drift är
Stockholm Ordlistan 1: 34/67 (Alba 2)
Stockholm Ordlistan 2: 33/67 (Alba 1)

Föreningen disponerar 34 garageplatser på 32 brf-lägenheter, samtliga p-platser med laddstolpar.
Kostnad för garageplats ca 1 400 kr inkl moms/månad. Kostnad för användande av elstolpe baseras på elförbrukningen.

Parkando är det företag som kommer att stå för driften av parkeringsplatserna i Brf Alba 1 och 2.

Källarförråd, övriga förråd, sophantering:
Källarförråd om cirka 1 kvm per rum finns till respektive lägenhet i källaren i anslutning till husets hiss.

Barnvagnsrum/rullstolsrum finns i källarplan i varje hus.

Cykelställ finns i garaget samt mellan husen.

Sophantering sker i kärl placerade i skåp utomhus i anslutning till entréerna.

Bostadsrättstillägg i hemförsäkringen:
Föreningens fastighetsförsäkring vilken tecknas av föreningen inkluderar bostadsrättstillägg men vanlig hemförsäkring tecknas av bostadsrättsinnehavaren.

Värme, ventilation:
Uppvärmning sker via frånluftsvärmepump som baslast och fjärrvärme som spetslast. Vattenburet system med radiatorer och synliga värmestammar.

Ventilation sker via frånluftsvärmesystem typ FX (med återvinning) och tilluften via väggenomföringar samt tilluftsdon bakom radiatorer.

Övriga kostnader:
El-abonnemang: El-abonnemang tecknas hos Ellevio.

Varmvatten: Varje hushåll har separat undermätare för tappvarmvatten och debiteras efter faktiskt förbrukning.

Fiber/data/tele/TV:
Fastigheten är ansluten till fibernät via Tele2 (fd ComHem).
Bredband: Föreningen har tecknat ett gruppabonnemang för bredband 100/100
(50 - 100 Mbit/s) med Tele2. Kostnad 112 kr/mån vilket debiteras via månadsavin.
Vill du ha högre hastighet går det att teckna hos Tele2.

TV: Gruppavtalet ger dig tillgång till tjänsten Startutbud i vilket ingår SVT 1, SVT 2,
SVT 24, SVT Barn, Kunskapskanalen, TV4 och Lokalkanal

Bredbandstelefoni: Tecknas hos Tele2

Externa parter:
Ekonomisk förvaltning – Ekonomisk förvaltare är Gumsen Ekonomi AB. De hanterar
månadsaviseringar och sköter brf ekonomin (bokföring, årsredovisning mm.)
För att kontakta den ekonomiska förvaltaren mailar man till:
albastoramossen2@gumsen.se

Avgifter vid överlåtelse och pantsättning:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp
Pantsättningsavgift om 1 % av aktuellt prisbasbelopp.

Teknisk förvaltning – Avtal kommer tecknas med en teknisk förvaltare. Förutom att
rondera fastigheten och se till att allt fungerar som det ska, har de även hand om
jouren. Nummer till fastighetsjouren och den tekniska förvaltaren hittar ni i trapphuset
samt i Bygr.
Byggnadsår
2022
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
32 st

Planlösningar

Planritningar

Områdesbeskrivning

Områdesbeskrivning

Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Tjusig entré Västerled 108
Tjusig entré
Fotomontage Västerled 108
Fotomontage
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Fotomontage Västerled 108
Fotomontage
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Fotomontage Västerled 108
Fotomontage
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Fotomontage Västerled 108
Fotomontage
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
sovrum Västerled 108
sovrum
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Fotomontage Västerled 108
Fotomontage
Bild från lägenhet D-1202 Västerled 108
Bild från lägenhet D-1202
Enkelt att komma in Västerled 108
Enkelt att komma in
Västerled 108 med balkonger i västerläge Västerled 108
Västerled 108 med balkonger i västerläge
Enkelt att komma in Västerled 108
Enkelt att komma in
Trapphuset Västerled 108
Trapphuset
Snygga trapphus Västerled 108
Snygga trapphus
Tjusiga entréer Västerled 108
Tjusiga entréer
 Västerled 108  Västerled 108  Västerled 108 Västerled i blomningstid Västerled 108
Västerled i blomningstid
 Västerled 108  Västerled 108 Bromma Enskilda skola och förskola Västerled 108
Bromma Enskilda skola och förskola
Ålstens fisk Västerled 108
Ålstens fisk
Gateau Västerled 108
Gateau
Scarfo Gelato - Strut Västerled 108
Scarfo Gelato - Strut
Ålsten torget Västerled 108
Ålsten torget
Restaurang Bryggan Västerled 108
Restaurang Bryggan
Restaurang Bryggan Västerled 108
Restaurang Bryggan
Ålsten båtvarvet Västerled 108
Ålsten båtvarvet
 Västerled 108 Solviksbadet Västerled 108
Solviksbadet
 Västerled 108