Nockebyvägen 22

{rum} rok 8 250 000 kr 97 kvm

Observera att denna bostad är såld.

"Townhouse" om 122 kvm mitt i trädgårdsstaden - Höglandstorgets pärla


-"Brommas kanske läckraste boende?!" Etagevåning om 122 kvm med villakänsla mitt i trädgårdsstadsidyllen, 5:a med tre entréer och direktaccess till egen uteplats med loungedel och grillplats. Design och funktion i oslagbar symbios, högt i tak genomgående samt exklusivt massivt Kungsäterkök med Mielemaskiner. Förberett för uthyrningsdel om intresse finns. 5 rum varav 3 sovrum (möjligt att göra om till 4), 2 badrum, kök med matsalsdel och vardagsrum i öppen planlösning, stort allrum (tonårsvåning) - samt walk in closet. Idylliskt belägen på det levande Höglandstorget med närhet till Mälarens bad & båtliv. Tillgång till en härlig villaträdgård med uteplatser och grill.

Fastigheten är nybyggd 2010 med hög teknisk standard, uppvärmning med bergvärme, hiss och låga driftkostnader.
P-plats med laddstolpe finns att hyra.
Nära till Nockebybanan, café, restauranger, frisör, biograf samt skola och förskola.

Modernt "Livsstilsboende" med vy över torget och villaträdgårdarna - Läcker paradvåning anno 1929 smakfullt designad till perfektion.

Välkommen till denna underbara 5:a mitt på pittoreska Höglandstorget med sin genuina småstadskänsla och bevarade 20-talsbebyggelse.

Närheten till Mälaren är fantastisk alla årstider. Långa ispromenader på vintern och snart härliga vårpromenader med tussilago, vitsippor och blåsippor i skogsbrynet. Men mest av allt lockar sommaren med sol och bad vid sandstranden eller vid någon klippa längs Mälaren. Underbart är det att packa picknickkorgen och njuta vid vattnet varma sommarkvällar efter jobbet. Eller varför inte gå ner till restaurang Bryggan vid Ålstensvarvet och äta en god middag. Bättre än så här kan man inte bo. Välkomna till en sann idyll, med närhet till allt för en fungerande vardag.

"Ett boende med unik 20-talsatmosfär, fönster åt 3 håll och en av gatans i särklass vackraste trädgårdar, skapar ett drömboende utöver det vanliga". Med underbart läge på trivsamma Höglandstorget finns nu en chans att äntligen förverkliga drömmen om ett lyxigt och charmigt lägenhetsboende mitt i villaidyllen. Lägenheten har en ljus och behaglig färgsättning och bjuder på en gammaldags charm i kombination med modern inredning. Lägenheten är genomgående och har fönster i 3 väderstreck, både mot gården, gatan och mot Höglandstorget. Totalytan om 122 kvm fördelar sig på två plan, både med högt i tak, och i souterrängplan ligger golvvärme.

Hallen välkomnar med ett härligt ljusflöde. I vardagsrummet faller ljuset vackert in och här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Vardagsrummet är byggt i en öppen planlösning med köket. I köket finns en köksö som enkelt kan tas bort om så önskas. Vill man behålla den är den praktisk med både förvaring och samtidigt social samlingspunkt för gäster eller läxläsning eller vad som önskas.

Exklusivt ljust Kungsäterkök, med Mielemaskiner, Silestonebänkskiva, ledspotlights, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, induktionshäll, kyl och frys. Rolig detalj är att istället för kakel har man valt Enamello, emaljstänkskydd, som det både går att skriva på och med hjälp av magnet hänga ett recept eller kryddor på eller vad som önskas.

Från hallen når man de två sovrummen som finns på detta plan. Master bedroom med utsikt över gården och mot gatan samt med två platsbyggda garderober. Mot gården förgylls rummet med en fransk balkong, underbart att öppna upp och lyssna på fåglarnas kvitter. Invid hallen finns ett av två badrum, detta med badkar, wc, handfat och handdukstork. I badrummet finns också arbetsbänk med ho och under bänken står tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Souterrängplan når man via en trappa från hallen. Detta plan erbjuder ett fantastiskt stort allrum/ett andra vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stort fönster och dörr ut mot den egna stenlagda uteplatsen (uteplats med bostadsrätt). Uteplatsen är perfekt nu när sommaren är i antågande och man längtar efter en kopp kaffe i solen. Det härliga allrummet kan användas på många olika sätt. För den stora familjen kan det fungera som TV-rum, tonårsrum, pingisrum mm. Detta plan rymmer även stort sovrum, badrum med dusch samt klädkammare/förråd samt möjlighet att installera tvättmaskin. Ytterligare förråd finns i detta våningsplan. Separat entré finns och hiss även till detta våningsplan. Souterrängplanet kan enkelt delas av och bli ett våningsplan för det egna företaget alternativt som uthyrningsdel.

Denna fastighet, som byggdes 2010, är belägen invid Höglandstorget med café, biograf, boulebana, hårsalong, sushi restaurang, förskola, skola och 12:ans hållplats. På trädgårdssidan finns gemensam trädgård med gemensam uteplats och ett nybyggt gårdshus med mindre förråd för trädgårdsredskap mm. Med 12:an, Brommas älskade spårvagn, når du Alvik på 11 minuter.

På några minuter promenerar man till Mälarens strand där ljuvliga strandpromenader och bad finns. Invid Ålstens båtklubb finns den mysiga restaurangen Bryggan som är öppen den varma årstiden.

Nockeby Torg och Ålstensgatan finns också inom promenadavstånd med all sin service. Ett unikt villalikt boende för en praktisk och trivsam vardag.

Varmt välkommen på visning!

"Townhouse" om 122 kvm mitt i trädgårdsstaden - Höglandstorgets pärla

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Nockebyvägen 22, 167 71 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Höglandet
Fast.beteckning
Tänkespråket 10
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 204 kr/mån. inkl värme, vatten och internet via Telia.
Lgh.nr
1
Andelstal (andel i föreningen)
22.2609%
Andelstal (andel av årsavgift)
22.2609%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
2 038 716 kr
Kommentar till nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas med andelstalet för årsavgiften multiplicerat med föreningen totala nettoskuldsättning. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning.
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Boarea:
97 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
25 kvm
Antal rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Slutpris
8 000 000 kr
Bilplats
P-plats finns, 750 kr/mån (laddstolpe med el till självkostnadspris)

Driftkostnader

Hushållsel
416 kr/mån
Försäkring
620 kr/mån
Summa
1 036 kr/mån
Uppgifter enligt säljaren. Driftkostnader är individuella och kan variera.

Fakta om Brf Höglandstorgets Pärla

Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2015.
Föreningens medlemmar sköter trädgård och snöskottning.
En städfirma sköter trapphusstädning.
2017 år tecknades ett nytt tomträttsavtal med Stockholms Stad. Det nya avtalet löper från 2019-07-01 till 2029-06-30 och ny avgäldsnivå är 83 900kr per år mot tidigare 66 000kr per år, höjningen införs gradvis under de första fyra åren.
Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar. Senast kontrollerat med styrelsen 2023-08-28 Intäkter från hyreslokal ca 60 000 kr/år.
Byggnadsår
2010
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Antal lägenheter
6 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Fiber finns anslutet. Telia (100/100)
Tillåts juridisk person?
Ja
Renoveringar
Husets skick är mycket gott, inga renoveringsplaner.
Parkering
P-plats finns, 750 kr/mån (laddstolpe med el till självkostnadspris)
Gemensamma utrymmen
Trädgård/cykelförråd

Planlösningar

Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Höglandet

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Höglandet
 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Höglandets Fikarum Nockebyvägen 22
Höglandets Fikarum
 Nockebyvägen 22 Restaurang Bryggan Nockebyvägen 22
Restaurang Bryggan
Restaurang Bryggan Nockebyvägen 22
Restaurang Bryggan
Ålstens Hamn Nockebyvägen 22
Ålstens Hamn
Gelaterian Scarfó på Ålstensgatan Nockebyvägen 22
Gelaterian Scarfó på Ålstensgatan
Spårvagnshållplats vid torget Nockebyvägen 22
Spårvagnshållplats vid torget
Bilder från båt mot Höglandet Nockebyvägen 22
Bilder från båt mot Höglandet
Mälaren finns alltid nära Nockebyvägen 22
Mälaren finns alltid nära
Solviksbadet Nockebyvägen 22
Solviksbadet
Gateau både på Ålstensgatan och på Västerled Nockebyvägen 22
Gateau både på Ålstensgatan och på Västerled
Ålstens fisk Nockebyvägen 22
Ålstens fisk
Park konditori och blomsteraffär vid Alléparken Nockebyvägen 22
Park konditori och blomsteraffär vid Alléparken
Äppelvikshamnen Nockebyvägen 22
Äppelvikshamnen
Strandspromenad Äppelviken Nockebyvägen 22
Strandspromenad Äppelviken
Ålstensängen Nockebyvägen 22
Ålstensängen
Härliga promenadvägar längs Mälaren Nockebyvägen 22
Härliga promenadvägar längs Mälaren