Nockebyvägen 22

{rum} rok 8 950 000 kr 70 kvm

"Townhouse" om 122 kvm mitt i trädgårdsstaden - Höglandstorgets pärla

-"Brommas kanske läckraste boende?!" Lyxetagévåning med villakänsla mitt i trädgårdsstadsidyllen med hotellkänsla och egen uteplats med loungedel och grillplats. Design och funktion i oslagbar symbios. Förberett för uthyrningsdel om intresse finns. Bl.a: 3-(4) sovrum, 2 badrum, kök med matsalsdel och vardagsrum i öppen planlösning, stort allrum (tonårsvåning), walk in closet m.m. Idylliskt belägen med småstadskänsla på det levande Höglandstorget med närhet till Mälarens bad & båtliv. Tillgång till härlig villa trädgård med uteplatser och grill. Total area om 122 fördelat 70 kvm boarea och 52 kvm biarea.

Modernt "Livsstilsboende" med vy över torget och villaträdgårdarna - Läcker paradvåning anno 1929 smakfullt designad till perfektion.

Välkommen till denna underbara 5:a mitt på pittoreska Höglandstorget med sin genuina småstadskänsla och bevarade 20-talsbebyggelse.

Närheten till Mälaren är fantastisk alla årstider. Långa ispromenader på vintern och snart härliga vårpromenader med tussilago, vitsippor och blåsippor i skogsbrynet. Men mest av allt lockar sommaren med sol och bad vid sandstranden eller vid någon klippa längs Mälaren. Underbart är det att packa picknickkorgen och njuta vid vattnet varma sommarkvällar efter jobbet. Eller varför inte gå ner till restaurang Bryggan vid Ålstensvarvet och äta en god middag. Bättre än så här kan man inte bo. Välkomna till en sann idyll, med närhet till allt för en fungerande vardag.

"Ett boende med unik 20-talsatmosfär, fönster åt 3 håll och en av gatans i särklass vackraste trädgårdar, skapar ett drömboende utöver det vanliga".Med underbart läge på trivsamma Höglandstorget finns nu en chans att äntligen förverkliga drömmen om ett lyxigt och charmigt lägenhetsboende mitt i villaidyllen. Lägenheten har en ljus och behaglig färgsättning och bjuder på en gammaldags charm i kombination med modern inredning. Lägenheten är genomgående och har fönster i 3 väderstreck, både mot gården, gatan och mot Höglandstorget. Totalytan om 122 kvm varav boarea 70 kvm fördelar sig på två plan, både med högt i tak, och i souterrängplan ligger vattenburen golvvärme.

Hallen välkomnar med ett härligt ljusflöde. I vardagsrummet faller ljuset vackert in och här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Vardagsrummet är byggt i en öppen planlösning med köket. I köket finns en köksö som enkelt kan tas bort om så önskas. Vill man behålla den är den praktisk med både förvaring och samtidigt social samlingspunkt för gäster eller läxläsning eller vad som önskas.

Exklusivt ljust Kungsäterkök, med Mielemaskiner, Silestonebänkskiva, ledspotlights, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, induktionshäll, kyl och frys. Rolig detalj är att istället för kakel har man valt Enamello, emaljstänkskydd, som det både går att skriva på och med hjälp av magnet hänga ett recept eller kryddor på eller vad som önskas.

Från hallen når man de två sovrummen som finns på detta plan. Master bedroom med utsikt över gården och mot gatan samt med två platsbyggda garderober. Mot gården förgylls rummet med en fransk balkong, underbart att öppna upp och lyssna på fåglarnas kvitter. Invid hallen finns ett av två badrum, detta med badkar, wc, handfat och handdukstork. I badrummet finns också arbetsbänk med ho och under bänken står tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Souterrängplan når man via en trappa från hallen. Detta plan erbjuder ett fantastiskt stort allrum/ett andra vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stort fönster och dörr ut mot den egna stenlagda uteplatsen (uteplats med bostadsrätt). Uteplatsen är perfekt nu när våren är i antågande och man längtar efter en kopp kaffe i solen. Det härliga allrummet kan användas på många olika sätt. För den stora familjen kan det fungera som TV-rum, tonårsrum, pingisrum mm. Detta plan rymmer även stort sovrum, badrum med dusch samt klädkammare/förråd samt möjlighet att installera tvättmaskin. Ytterligare förråd finns i detta våningsplan. Separat entré finns och hiss även till detta våningsplan. Souterrängplanet kan enkelt delas av och bli ett våningsplan för det egna företaget alternativt som uthyrningsdel. I hela souterrängplan ligger klinkergolv med vattenburen golvvärme.

Denna fastighet, som byggdes 2010, är belägen invid Höglandstorget med café, biograf, boulebana, hårsalong, sushi restaurang, förskola, skola och 12:ans hållplats. På trädgårdssidan finns gemensam trädgård med gemensam uteplats och ett nybyggt gårdshus med mindre förråd för trädgårdsredskap mm. Med 12:an, Brommas älskade spårvagn, når du Alvik på 11 minuter.

På några minuter promenerar man till Mälarens strand där ljuvliga strandpromenader och bad finns. Invid Ålstens båtklubb finns den mysiga restaurangen Bryggan som är öppen den varma årstiden.

Nockeby Torg och Ålstensgatan finns också inom promenadavstånd med all sin service. Ett unikt villalikt boende för en praktisk och trivsam vardag.

Varmt välkommen på visning!

"Townhouse" om 122 kvm mitt i trädgårdsstaden - Höglandstorgets pärla

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Nockebyvägen 22, 167 71 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Höglandet
Fast.beteckning
Tänkespråket 10
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 204 kr/mån. inkl värme, vatten och internet via Telia.
Lgh.nr
1
Andelstal (andel i föreningen)
22.2609%
Andelstal (andel av årsavgift)
22.2609%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
2 051 616 kr
Kommentar till nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisning 2021.
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Boarea:
70 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054-2009
Biarea:
52 kvm
Antal rum
5 rum och kök, varav 3 sovrum
Bilplats
P-plats finns, 750 kr/mån (laddstolpe med el till självkostnadspris)

Driftkostnader

Hushållsel
2 041 kr/mån
Försäkring
620 kr/mån
Summa
2 661 kr/mån
Uppgifter enligt säljaren. Driftkostnader är individuella och kan variera.

Fakta om Brf Höglandstorgets Pärla

Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2015.
Föreningens medlemmar sköter trädgård och snöskottning.
En städfirma sköter trapphusstädning.
2017 år tecknades ett nytt tomträttsavtal med Stockholms Stad. Det nya avtalet löper från 2019-07-01 till 2029-06-30 och ny avgäldsnivå är 83 900kr per år mot tidigare 66 000kr per år, höjningen införs gradvis under de första fyra åren.
Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar. Senast kontrollerat med styrelsen 2020-02-20 Intäkter från hyreslokal ca 60 000 kr/år.
Byggnadsår
2010
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Antal lägenheter
6 st varav 1 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Fiber finns anslutet. Telia (100/100)
Tillåts juridisk person?
Ja
Renoveringar
Husets skick är mycket gott, inga renoveringsplaner.
Parkering
P-plats finns, 750 kr/mån (laddstolpe med el till självkostnadspris)
Gemensamma utrymmen
Trädgård/cykelförråd

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Höglandet

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Höglandet
 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22 Nockebyvägen 22