Förhands tips

Grönviksvägen 49

{rum} rok 145 kvm

Panoramavy över Mälarens glittrande vatten

Vatten, himmel, ändlös utsikt...på friköpt sjötomt med ett av Brommas mest eftertraktade lägen ligger denna synnerligen storslagna ogenerade bostadsrättslägenhet, endast ett stenkast från Mälarens vattenbryn med brygga och en liten sandstrand.
Här finner du magnifik sjökontakt, flödande ljus och inte minst ett bekvämt och representativt kvalitetsboende utöver det vanliga! Målet har varit att erhålla maximal sjökontakt från alla rum och att optimera kraven på både plats och förvaring som ställs av den aktiva familjen med stort umgänge. Inne i lägenheten välkomnar en stor hall som övergår i representativa sällskapsytor med fantastiska ljusinsläpp genom breda, glasade skjutdörrar ut till den ogenerade, soldränkta terrassen. Härifrån har man en magisk utsikt över trädgården, brygganläggningen och det efterlängtade bad- och båtlivet. Vidare ryms ett väl tilltaget kök i öppen planlösning, TV-rum/sovrum, 2-3 sovrum, 2 badrum, bastu, egen tvättstuga och klädkammare. Jämte lägenheten finns ett stort hobbyrum/förråd, ca 47 kvm (ej inkluderat i boarean). De plana gräsytorna övergår i ett rejält bryggdäck med plats att förtöja den egna båten och utrymme för utemöbler som står till medlemmarnas förfogande. I anslutning till brygganläggningen finns en liten sandstrand. I avgiften ingår garageplats, öppen parkeringsplats och båtplats.
Panoramavy över Mälarens glittrande vatten
Planlösning

Den mycket rymliga och möblerbara hallen välkomnar dig till denna ljusa och bekväma våning som genomgående präglas av fantastiska ljusinsläpp genom stora fönsterpartier med betagande sjöutsikt och en luftig, tilltalande planlösning.

Hallen övergår till höger i den representativa sällskapsavdelningen med storslagen utsikt över vattnet. Här flödar solen in hela dagen genom de stora glaspartierna från golv till tak längs med hela långväggen mot söder. I sällskapsrummet finns gott om plats för sittgrupper och matsalsbord. Breda, glasade skjutdörrarna leder ut till den härliga, ogenerade terrassen med utrymme för både en matgrupp under tak och sköna solmöbler. Från terrassen har man helt fri utsikt över föreningens trädgård, brygganläggningen och det trivsamma bad- och båtlivet.

Innanför sällskapsrummet ligger TV-rummet/biblioteket, var tidigare ett 3:e sovrum, vilket är lätt att återställa om ytterligare sovrum önskas. Ljusinsläpp genom fönster mot väster.

Genom en bred öppning kommer man in i den generösa köksavdelningen. Här ryms ett rejält matbord med plats för stora middagsbjudningar, en sittgrupp invid ett stort hörnfönster med vidsträckt utsikt över vattnet och utmed ena långväggen ett platsbyggt vackert vitrinskåp med rikligt med förvaringsutrymmen. I den praktiska köksdelen finns gott om förvaring i skåp med vita fronter, långa arbetsbänkar i vinkel, full maskinell utrustning och ovan arbetsbänken finns ytterligare ljusinsläpp genom fönster mot söder med även här betagande utsikt. Arbetsbänkarna är av marmor och svart granit.

Från köksavdelningen nås via en passage de övriga två sovrummen och ett av badrummen.

Det ena sovrummet har ljusinsläpp genom ett stort hörnfönster med utsikt över Mälaren och ingång till en rejäl klädkammare.

Det andra sovrummet har ljusinsläpp genom fönster mot öster och gott om förvaringsutrymmen i platsbyggda garderober längs med ena långväggen.

I anslutning till hallen ligger gästtoaletten med ingång till tvättstugan och vidare in ett duschrum med bastu. Väggarna är kaklade i vitt upp till tak och på golvet ligger klinkers i ljust grått.

I våningens andra badrum finns handfat, WC och badkar och plats för förvaring i ett högskåp. Väggarna är kaklade i vitt och golvet klätt med klinkers i en mild blå ton.

Hallen, köksavdelningen och de båda badrummen har golv klädda med klinker med vattenburen golvvärme. Övriga golv är i bokparkett med vattenburen golvvärme.

Vägg i vägg med lägenheten ligger ett stort enklare hobbyrum/förråd med fönster och med ingång från trapphuset. Detta rum, ca 47 kvm är ej inräknat i boarean, tillhör bostadsrätten och används idag som ett förråd/hobbyrum. I hobbyrummet finns även en stor matkällare.

Uteplats

Från sällskapsavdelningen utgång genom stora, glasade skjutdörrar till en synnerligen härlig terrass, 25 kvm, med ogenerat läge och milsvid utsikt i Ö/S/V över Mälaren. Härifrån ser man mot väster Nockebybron, rakt över sundet i söder Kärsön och i öster Fågelön och de södra förorterna. På terrassen finns gott om utrymme för dels en matgrupp under tak och dels solmöbler. På terrassen flödar solen hela dagen. Som skydd för sol och regn finns markiser.

Vill man njuta av Mälaren direkt vid strandkanten finns på det stora bryggdäcket utemöbler som står till medlemmarnas förfogande.

Övrigt

Till bostadsrätten ingår i avgiften en båtplats, en garageplats på plan 4 och en öppen parkeringsplats i anslutning till entrén.. Laddstolpar finns både i garaget och på parkeringsplatsen.
I övrigt fri parkering på Grönviksvägen och angränsande gator.

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Grönviksvägen 49, 167 71 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Höglandet
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 282 kr/mån. Ingår: vatten, bredband, båtplats, garageplats, öppen parkeringsplats, laddstolpar i garage och uteparkering, 3 st förråd och tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Till avgiften tillkommer kostnad för värme.
Lgh.nr
0701
Andelstal (andel i föreningen)
16.97%
Andelstal (andel av årsavgift)
16.527%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
624 481 kr
Kommentar till nettoskuldsättning
Enligt årsredovisningen 2021
Våningsplan
2 av 6. Hiss finns.
Boarea:
145 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
4 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Uteplats/balkong
Från sällskapsavdelningen utgång genom stora glasade skjutdörrar till den synnerligen inbjudande, ogenerade terrassen (ca 25 kvm) med milsvid utsikt i Ö/S/V och som flödar i sol från morgon till kväll. Härifrån ser man mot väster Nockebybron, rakt över sundet i söder Kärsön och i öster Fågelön och de södra förorterna. Del av terrassen ligger under tak och resterande del täcks av motordrivna markiser som skydd för regn och stark sol. På golvet ligger klinker. Balkongen rymmer gott och väl såväl mat- som sköna loungegrupper och solmöbler. På bryggan finns sköna vilmöbler som står till medlemmarnas förfogande.
Bilplats
Till bostadsrätten ingår i avgiften 1 garageplats på plan 4 och 1 öppen parkeringsplats i anslutning till entrén. Laddstolpar både i garaget och på parkeringsplatsen.
I övrigt parkering på Grönviksvägen och angränsande gator.

Fakta om Brf Mälardrottningen

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen registrerades 1995-04-07.
Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1995-06-29.
Nuvarande stadgar registrerades 2019-07-20 hos Bolagsverket.
Föreningen förvärvade fastigheten Stockholm Kåsören 12 1995-06-20.
Fastigheten bebyggdes 1996 och består av 1 flerbostadshus.
Fastighetens värdeår är 1996.
Föreningen upplåter 6 lägenheter med bostadsrätt.
Antalet medlemmar har varit 11 personer.
Föreningen förvaltas av medlemmarna själva.
Föreningens ekonomi
Föreningen har ej beslutat om någon avgiftshöjning Beträffande föreningens resultat under året och ställning vid årets slut hänvisas till bilagd resultat- och balansräkning samt till notförteckningen.
Byggnadsår
1996
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Antal lägenheter
6 st
TV/bredband
Fiber/TV/Tele via Telia
Renoveringar
Föreningen har beslutat att renovera altanen på våning 6.

Investeringar Bostadsrättsföreningen Mälardrottningen 2014 – 2022:

2015 Installation av bredband
2017 Långtidsmätning radon enligt SSM - årsmedelvärde 100 Bq/m3
2019 Elektriska laddstolpar i garage och på utomhusparkering
2020 Stödmur källare
Parkering
Till varje lägenhet ingår 1 garageplats på plan 4 och 1 öppen parkeringsplats vid entrén.
Gemensamma utrymmen
Skyddsrum/mangelrum, cykelförråd, elrum/förråd utemöbler

Till bostadsrätten hör ett förråd ca 10 kvm på plan 3 och ytterligare ett mindre förråd på plan 2.
Övrigt
Medlemmarna själva handhar trappstädningen,

Planlösningar

Planritning

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Höglandet

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Höglandet
 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Grönviksvägen 49 Nockeby Bageri Grönviksvägen 49
Nockeby Bageri
Ålstens båthamn Grönviksvägen 49
Ålstens båthamn
Gelaterian Scarfó på Ålstensgatan Grönviksvägen 49
Gelaterian Scarfó på Ålstensgatan
Restaurang Bryggan Grönviksvägen 49
Restaurang Bryggan