Havsfruvägen 7

{rum} rok 3 850 000 kr 48 kvm

Mälarnära med sjöglimt

Välkomna till denna charmfulla välplanerade funkis 2:a med sjöglimt och med bara ett stenkast till Mälarens skådespel med härligt bad- och båtliv samt vackra promenadstråk längs med vattnet. En genomgående trivsam och ljus gavellägenhet i mycket gott skick. Inne i lägenheten möter en stor öppen hall, generöst sällskapsrum med öppen spis och stort fönsterparti med sjöglimt, hemtrevligt kök med frukostmatplats, rymligt sovrum med garderobsvägg och ett stambytt kaklat badrum. En rofylld idyll på en lugn och barnvänlig återvändsgata inbäddad i grönska och endast minuter till såväl välsorterad matbutik, härliga promenadstråk, förskolor, skolor som kommunikationer.
Mälarnära med sjöglimt
Entréhall

Den rymliga tapetserad hallen har plats för avhängning och möjlighet för en garderob. På golvet ligger fin ekparkett.

Sällskapsrum

Sällskapsrummet är ljust och öppet med gott om utrymme för både soffgrupp och matplats. Ljusinsläpp genom stort fönsterparti med sjöglimt. Den fina öppna spisen värmer kulna höst- och vinterkvällar. Ena väggen är delvis välvd och här finns två inbyggda dubbelgarderober. Väggarna är målade i ljusgrå ton, fönsterbräda i marmor och på golvet ligger fin ekparkett.

Kök

Via en praktisk serveringsgång med gott om förvaringsmöjligheter nås köket med släta snickerier och arbetsbänk i ek och rostfritt med vitt kakel ovan bänk. Köket är utrustat med hällspis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Här finns även en trivsam frukostplats för två-tre personer och på golvet ligger klinkers i rutat mönster.

Sovrum

Det mysiga sovrummet har gott om utrymme för en dubbelsäng. Utmed ena väggen finns tre rymliga garderober upp till tak, väggar är målade i ljusgrå ton och på golvet ligger stavparkett i ek.

Badrum

Badrummet är fönsterförsett och vitkaklat på vägg samt med ett grått klinkergolv. Här finns wc, handfat, badrumsskåp med spegel, inbyggt badkar med dusch samt en handdukstork med vattenburen värme.

Vintern 2021/2022 målades samtliga ytskikt och hallen tapetserades. Sovrummet och köket fick nya golv och i badrummet kaklades badkaret in. Nu i oktober installerades en ny diskmaskin.

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Havsfruvägen 7, 167 62 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Smedslätten
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 069 kr/mån. inkl. va, värme och bredband
Lgh.nr
99-2865-1-2012-3
Andelstal (andel i föreningen)
2.50569%
Andelstal (andel av årsavgift)
2.9784%
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Boarea:
48 kvm
Uppmätningsnorm SS021054:2009
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Försäkring
104 kr/mån
Summa
404 kr/mån

Fakta om Hsb BRF Kullamannen 3 och 4 I Stockholm

Allmänt om föreningen
HSB Brf Kullamannen 3 och 4 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte i juni 2013 de två fastigheterna av HSB Stockholm. Den ekonomiska planen registrerades 2013-05-28. I husen finns 32 lägenheter, varav tre stycken med hyresrätt. Husen och lägenheterna hade då genomgått en totalrenovering åren 2007 och 2008 vilket omfattade fasad, balkonger, terrasser, källarutrymmen, tvättstugor, stammar, kök, badrum och elinstallationer. Föreningen äger marken.
Föreningen förvaltas av HSB Stockholm.
Föreningens ekonomi
Upplysningar beträffande föreningens resultat och ställning finns i bilagd årsredovisning med tillhörande tilläggsupplysningar
Byggnadsår
1940
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Antal lägenheter
32 st varav 3 st hyresrätt(er)
TV/bredband
För bredband och kabel-TV (basutbud) tillkommer en obligatorisk kostnad på 125 kr/mån, vilket är inkluderat i avgiften. Leverantör för kabel-TV är ComHem. Leverantör för bredband är Telenor.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Renoveringar
Föreningen har inte beslutat utföra någon större reparation eller ombyggnad av fastigheten.

Underhållsplan för planerat periodiskt underhåll har upprättats av styrelsen. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om reservering till eller i anspråkstagande av underhållsfond.

2013-2021 Löpande underhåll och löpande drift enligt underhållsplan.

2018
Målning av alla fönster med träram

Genomfört underhåll:
2017
Två torktumlare har bytts.
Trapphusbeslysning har bytts.

2012 Omisolering av yttertak för en effektivare energiåtgång

2007 - 2009
Långtidsmätning radon enligt SSM utfördes 2008-02-04.
Huset totalrenoverades av dåvarande fastighetsägaren HSB, vilket omfattade:
Stambyte
Alla badrum renoverades i samband med stambytet
Nya kök
Alla elinstallationer moderniserades i samband med stambytet
Kungsbalkongernas yt- och tätskikt renoverades
Tvättstugor renoverades samt ny maskinpark
Nya förråd i källare installerades och övriga källarutrymmen renoverades.

1993
Taken lades om och har därefter åtgärdats vid behov
Gemensamma utrymmen
Tvättstugor i källarplan
Cykel- och barnvagnsförråd
Separat sophus finns mellan byggnaderna

Planlösningar

Planritning

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten
 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7 Havsfruvägen 7