Färjestadsvägen 4D

{rum} rok 5 950 000 kr 89 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Efterlängtat läge i Södra Ängby

Ljus och luftig nyfunkislägenhet med högt och fritt läge och två stora balkonger. Trevlig planlösning med genomgående ljus och med bra förvaringsmöjligheter. Två bra sovrum med gott om plats för möblering. Rymligt badrum med helkaklade väggar, golvvärme och tvättavdelning. Mycket uppskattat läge med närhet till det mesta bl a Judarn, Mälaren och T-bana. Välskött förening för dig över 50 år. Välkomna!

Med ett utmärkt läge vid Ängbyplan ligger Brf Södra Ängby med stilrena och smakfulla nyfunkis hus från 2002. Här har man ett lugnt och eftertraktat läge med Judarnskogens naturreservat, Mälaren och de vackra villakvarteren i Södra Ängby strax intill. Samtidigt är det nära till Ängbyplans T-banestation och härifrån reser man snabbt och smidigt till city på ca 20 min. Vid Ängbyplan finns välbesökta Gateau, flera restauranger och en populär inredningsbutik med heminredning och blommor. Fastigheterna är präglade av funkisstil och det är genomgående rena och raka linjer med stora fönsterpartier som skänker mycket ljus. Välkommen till ett vackert boende på bästa läge!


Efterlängtat läge i Södra Ängby
Planlösning

Hallen välkomnar med bra förvaring och avhängning bakom inbyggda skjutdörrar. Säkerhetsdörr känns extra tryggt. Köket tar vid med öppen planlösning mot hall och matplats. Köksinredningen går i vitt med gott om förvaringsmöjligheter och på golvet vilar vacker björkparkett. Maskinell utrustning med spishäll, fläkt, inbyggd ugn och mikro, diskmaskin samt kyl/frys. Rymlig matplats för 6-8 personer och dörr till en av två balkonger. Här njuter vi av högt och soligt läge och utsikt över grönområdet på andra sidan Färjestadsvägen. Alldeles invid finner vi det stora sovrummet med ytterligare stora garderober bakom skjutdörrar och plats för stor dubbelsäng. Flera fönster skänker mycket ljus och vi imponeras av fri utsikt utan insyn. Badrummet är helkaklat i sobert vitt med en stor väggfast spegel, vägghängd toalett och handfat samt duschplats med glasväggar. I badrummet finns klädvårdsavdelning med en bra arbetsbänk samt tvättmaskin och även plats för torktumlare.
Vardagsrummet öppnar upp sig med generösa ytor och möjlighet till all tänkbar möblering. Mycket ljust från stora fönsterpartier och en rymlig balkong med vacker utsikt mot skogsslänten där man kan följa årstidernas skiftningar i naturen strax utanför. Alldeles invid vardagsrummet finner vi det andra sovrummet, även det med enhetlig björkparkett samt stora fönster ut. Inbyggd garderob sköter förvaringen och tack vare lugnt läge sover man gott här hela natten.

En lägenhet utöver det vanliga!
Välkomna!

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Färjestadsvägen 4D, 168 51 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Södra Ängby
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 596 kr/mån
Lgh.nr
1301
Andelstal (andel i föreningen)
3.064%
Andelstal (andel av årsavgift)
3.06%
Våningsplan
3 av 4. Hiss finns.
Boarea:
89 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Slutpris
6 120 000 kr
Bilplats
Föreningen har garageplatser à 900 kr/ månad och utomhusplatser à 400 kr/månad. För närvarande finns lediga platser i garaget och eventuellt utomhus (2022-08-19) men platserna är inte kopplade till någon lägenhet.

Fakta om Brf Södra Ängby 1

Allmänt om föreningen
Föreningen förvärvade 2001-12-06 tomträtten till fastigheten Applåden 2, i Stockholm och föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening. Inflytt skedde under 2002. Föreningen består av tre flerbostadshus i tre våningsplan samt tak- och sluttningsvåningar med sammanlagt 33 bostadsrättslägenheter. På tomten finns dessutom två mindre förråds- och soprumshus.

Till medlem får antas fysisk person som fyllt 50 år. Om makar, registrerade partner eller sådana sambor på vilka sambolagen är tillämplig är det tillräckligt om ena partnern fyllt 50 år.

Gemensamhetslokaler:
Föreningslokal som även kan användas som övernattningslägenhet för medlemmars gäster. Vidare finns bastu med dusch och relaxdel, cykelförråd och stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Gemensamma förråd:
Däckförråd, avfallsförråd för hushållsavfall, förråd för återvinning av plast, metall, elektriska apparater, tidningar och förpackningar av papp.

Under 2022 blir det inte någon höjning av avgifterna. Dock kan en höjning med början januari 2023 bli aktuell beroende på höjd tomträttsgäld, högre kostnader för el och vatten samt högre räntekostnader. Hur stor en eventuell höjning kan bli är helt beroende på den allmänna utvecklingen under hösten. Avstämt med styrelsen 2022-07-10.

Föreningen har garageplatser à 900 kr/ månad och utomhusplatser à 400 kr/månad. För närvarande ingen kö och det finns lediga platser både i garaget och utomhus (2022-03-21) men platserna är inte kopplade till någon lägenhet.

Det finns fiber indraget i fastigheten (OWNIT) och basutbud på TV och bredband ingår i avgiften.

Hemförsäkringens Brf-tillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring och därmed i avgiften. Som brf-ägare behöver man bara teckna vanlig hemförsäkring.

Renovering och underhåll av byggnader:
Föreningen har en underhållsplan som följs årligen och under hösten 2022 kommer det att genomföras en del mindre underhållsarbeten, t.ex. på fasader och hängrännor. I nuläget bedöms detta dock inte vara i sådan omfattning att det påverkar avgifter.

Några renoveringar eller ombyggnader är inte planerade.

Framtida tomträttsavgäld är bestämd till 503 000 kronor. Upptrappning
under fem års tid till full avgäld.
Från 21-10-01; 326 400 kr
Från 22-10-01; 370 500 kr
Från 23-10-01; 414 700 kr
Från 24-10-01 458 800 kr
Från 25-10-01 503 000 kr
Byggnadsår
2002
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33 st

Planlösningar

Planritning

Områdesbeskrivning

Välkommen till Södra Ängby. ”Den vita staden” med närhet till Mälaren och naturlig grönska. På endast några minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen vid Ängbyplan finns Ängbybadet och strandpromenaden utefter Mälarens glittrande vatten.

Södra Ängby

Områdesbeskrivning

Välkommen till Södra Ängby. ”Den vita staden” med närhet till Mälaren och naturlig grönska. På endast några minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen vid Ängbyplan finns Ängbybadet och strandpromenaden utefter Mälarens glittrande vatten.

Södra Ängby
 Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Planritning Färjestadsvägen 4D
Planritning
 Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D Färjestadsvägen 4D