Enhörningsgränd 6

{rum} rok 5 975 000 kr 86 kvm

Äntligen till salu

Hett eftertraktad och välplanerad 4:a med rymlig balkong i bästa sydvästläge. Trivsamt vardagsrum med enastående ljus och kök med matplats för flera. Inte mindre än 3 sovrum med lugnt läge och utsikt över koloniområdet. Lummigt och grönt läge men med närhet till det mesta som kommunikation och all tänkbar service. Genomgående fräschör och gott om förvaringsmöjligheter. Allt man kan önska! Välkomna!

Fritt härligt sydvästläge i trädgårdsstaden - Välkommen till denna ljusa lägenhet med vy mot blommande koloniträdgårdar. Här slingrar sig grusvägarna genom grönskan och husen är placerade så att man får känslan av att de alltid stått här.

Detta område i Stora Mossen färdigställdes år 2004 och är uppfört i tilltalande nyfunkisstil och hela området smälter mycket väl in i den befintliga miljön. Arkitekten har inspirerats av trädgårdsstadsidealet där hus, grönskande trädgårdsrum, smala gator och grusade gångvägar tillsammans bildar en vacker och trivsam atmosfär.

Äntligen till salu
Planlösning

Hallen välkomnar med sobert vita väggar och bra avhängningsmöjligheter. Fötterna vilar vi på vackert parkettgolv och direkt till höger finner vi det första sovrummet med inbyggd garderob, plats för stor säng samt ytterligare möblering. Köket intill är välutrustat med allt man kan tänkas behöva och gott om plats för flera att dinera. För den som önskar finns det möjlighet att öppna upp ytterligare för att få ännu större kök med fönster i flera väderstreck. Vägg i vägg finns idag ytterligare ett rymligt sovrum med fönster i vinkel och utsikt över det grönskande koloniområdet. Vidare tar vi oss till det spatiösa vardagsrummet med vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier och plats för all tänkbar möblering. En avgränsad yta blir perfekt för en arbetsplats eller varför inte en läshörna? För den som önskar kan man här även sätta upp väggar till ett separat litet rum. Härifrån tar vi oss också till den härliga balkongen i bästa sydvästläge med fri utsikt över de grönskande kolonilotterna. Det tredje och sista sovrummet imponerar med gott om utrymme och bra förvaringsmöjligheter tack vare stora garderober. Tillbaka mot hallen kommer vi till badrummet som är helkaklat i vitt och turkost med rymlig dusch samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Genomgående fräschör och funktion, många sovrum och generösa kvadrat med fantastisk utsikt över trädgårdsstaden!

Omgivningar

Närheten till Stora Mossens idrottsplats med friidrottsanläggning, fotbollsplaner med konstgräs och två ishallar samt två idrottshallar gör motion till en naturlig del i vardagen.

Området har rikligt med barn i alla åldrar, vid Rubinaparken leker småbarnen och de större hänger på sommarkvällarna runt fotbollsplanen. Ålstensskolan och Bromma Enskilda ligger en kort promenad bort och Bromma gymnasium ligger invid.

Kommunikationer finns på flera håll inom korta promenadavstånd. Det är cirka fem minuters promenad till 12:ans spårvagn eller åt andra hållet till Stora mossens tunnelbanestation. Ett ytterligare alternativ är att ta bussen från Västerled bara två minuter bort. Den går både mot Alvik och mot Abrahamsberg.

Pittoreska Ålstensgatan lockar med genuin småstadskänsla, butiker, caféer och charmigt bevarad 20-talsbebyggelse. Vid ena änden ligger Ålstensängen som sommartid blir till en härlig lekäng med en liten badstrand. Härliga promenadvägar finns längs Mälaren och en bit bort ligger Solviksbadet som är frekvent besökt sommartid.


Se även föreningens hemsida för mer information.

www.storamossen1.se

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Enhörningsgränd 6, 167 58 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Stora Mossen
Fast.beteckning
Tvättstugan 6
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
6 365 kr/mån
Lgh.nr
221
Andelstal (andel i föreningen)
1.62%
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Boarea:
86 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum

Fakta om Brf Stora Mossen 1

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Stora Mossen 1 bildades 2003. Föreningen äger fastigheterna Tvättstugan 5 och 6, vilka består av åtta stycken bostadshus fördelade på 59 lägenheter samt 1 gemensamhetslokal. Föreningen disponerar 52 parkeringsplatser. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. I detta området finns fler bostadsrättsföreningar som också bildades i samband med att detta området bebyggdes 2003/2004.

Bostadsrättsföreningen Stora Mossen 1 har gemensamhetsutrymmen i porten på
Enhörningsgränd 6 på entréplan :
- tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och kallmangel
- styrelserum

Cykelrum finns i alla hus.

I områdets mitt finns den gemensamma Robiniaparken med sandlåda och utemöbler.

Föreningen är delägare i Stora Mossens samfällighetsförening tillsammans med fastigheterna Tvättstugan 4-6. Samfälligheten omfattar värme, vatten samt gemensamhetsanläggning 1 och 2. För mer information om samfälligheten, se årsredovisningen.

Gällande information om tomträttsavgäld, vänligen se årsredovisning eller information på hemsidan.

Avtal om teknisk förvaltning finns tecknat med Nabo

Föreningens räkenskapsår omfattar tiden 1/1-31/12.
Föreningen debiterar köparen för överlåtelseavgift, max 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp.
Föreningen debiterar per pantsättning, max 1 % av aktuellt prisbasbelopp.

Samtliga fasader i föreningen har renoverats under 2018/2019, på bekostnad av JM. Se mer information på föreningens hemsida.
OVK besiktning godkänd 2017 för samtliga lägenheter.

I avgiften ingår ComHem basutbud TV och bredband.

Föreningens medlemmar tecknar egna Brf-tillägg i sina hemförsäkringar.

P-plats med elstolpe, kostnad 400 kr/mån.
Platser utan elstolpe kostar 250 kr/mån.
8 gästplatser finns som delas inom samfälligheten.

Styrelsen informerar också om nybyggnationen som byggs vid Nyängsvägen och Västerled. Se Abacus bostads hemsida.

För övrig information avseende föreningen, vänligen besök deras hemsida på http://www.storamossen1.se/

Historik:
(hämtad från föreningens hemsida, www.storamossen1.se)
Namnet Stora Mossen kommer efter den mosse som sträckte sig över det nuvarande koloniområdet och idrottsplatsen. Området tillhörde sedan 1600-talet Ulvsunda slott. Runt 1780 anlades Stora Mossens gård och mangårdsbyggnaden, som låg på platsen för nuvarande Bromma gymnasium. Gården revs så sent som 1936. 1904 såldes hela området till Stockholm stad och 1914-15 anlades Koloniträdgårdsföreningen Stora Mossen med 250 kolonilotter. Först på 1920-talet styckades den övriga marken upp till småhustomter, Stora Mossens Idrottsplats (1934) och Bromma gymnasium (1937), som ritades av Stockholms stora skolhusarkitekt Paul Hedqvist (som även ritat Per Albin-radhusen på Ålstensgatan) i klassisk funkisstil. Även utformningen av idrottsplatsen gick i den då moderna funktionalistiska andan. Idrottsplatsen hade förutom de vanliga banorna och bollplanerna även en skidhoppsbacke. Resterna av denna kan man återfinna i den populära pulkabacken i Skidbacksskogen bortom kolonilotterna.
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
59 st
Antal lokaler
1 st

Planlösningar

Planritning

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Stora Mossen

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Stora Mossen
 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Enhörningsgränd 6 Bromma Enskilda skola och förskola Enhörningsgränd 6
Bromma Enskilda skola och förskola
Bromma Gymnasium Enhörningsgränd 6
Bromma Gymnasium
Koloniområdet på andra sidan gatan Enhörningsgränd 6
Koloniområdet på andra sidan gatan
Mossens IP Enhörningsgränd 6
Mossens IP
Mossens IP Enhörningsgränd 6
Mossens IP
Utegym Enhörningsgränd 6
Utegym
Populära Gelaterian Scarfó  Enhörningsgränd 6
Populära Gelaterian Scarfó
Mälaren på cykelavstånd Enhörningsgränd 6
Mälaren på cykelavstånd
Restaurang Bryggan Enhörningsgränd 6
Restaurang Bryggan
Ålstens fisk Enhörningsgränd 6
Ålstens fisk
Ålstensskolan F-5 Enhörningsgränd 6
Ålstensskolan F-5