Förhands tips

Björketorpsvägen 13

{rum} rok 1 750 000 kr 28 kvm

Yteffektiv 1:a med skön uteplats!

Välkommen till denna yteffektiva 1:a som disponerar 28 kvm på bästa sätt. Allt i mycket gott skick och bra planerat med sovalkov och separat köksdel. Trivsamt kök med diskmaskin och bra förvaring i skåp och lådor. Helkaklat och stambytt badrum med duschhörna och tvättmaskin. En ljus och trivsam lägenhet med markstensbelagd uteplats och direkt närhet till grönallmänning. Till lägenheten hör också ett bra förråd. Lugnt och trivsamt område med närhet till kommunikationer , service och grönområden. Tillträdet är flexibelt!
Välkommen på visning!

Genom en säkerhetsdörr kommer du in i lägenhetens hall där du möts av allrummets generösa ljusinsläpp. Här finns flera garderober för förvaring och en hatthylla för avhängning. På golvet ligger ekparkett, som är genomgående för lägenheten och som skapar en stilren känsla ihop med de vitmålade väggarna. Från hallen når du också in till ett smakfullt inrett och helkaklat dusch/wc-rum med vitt kakel på väggarna och kontrastbrytande klinkers i gråbrun ton. Här finns en WC, handfat, spegelskåp, handdukstork, dusch-del med skjutbara glasdörrar och tvättmaskin!

Allrummet är ljust och trivsamt med stort fönster och utgång till en rymlig och markstensbelagd uteplats i väst. En skön plats att inta måltider på!
Rummet är lättmöblerat och har en praktisk alkov för säng. En loftsäng skulle kunna vara ett alternativ för att frigöra mer golvyta åt exempelvis en arbetsdel. På golvet ligger den trivsamma parketten och väggarna är ljusa. Intill allrummet ligger köket med ljusa träluckor, integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn samt spisfläkt i rostfritt och vitt kakel som stänkskydd. Ett fönster ger behagligt ljusinsläpp och möjlighet till extra ventilering.

Sammantaget ett mycket uppskattat boende, perfekt som första bostad eller övernattningslägenhet. genomgående bra skick med ekparkett, ljusa väggar, markstensbelagd uteplats och helkaklat badrum med tvättmaskin. Närhet till vacker natur, kommunikationer och service.

Varmt välkommen på visning!

Yteffektiv 1:a med skön uteplats!

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Björketorpsvägen 13, 168 42 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Norra Ängby
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 850 kr/mån
Lgh.nr
01209
Andelstal (andel i föreningen)
0.4965%
Andelstal (andel av årsavgift)
0.49648%
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.
Boarea:
28 kvm
föreningens information
Antal rum
1 rum och kök
Uteplats/balkong
Rymlig och markstensbelagd uteplats med västläge och utrymme för matbord och stolar.

Driftkostnader

Hushållsel
3 840 kr/mån
Försäkring
1 750 kr/mån
Övrigt
275 kr/mån
Summa
5 865 kr/mån
275 kr/år avser tillägg på månadsavgiften för tv/bredband.

Om området

Bromma - Norra Ängby

Renoveringar - bostaden

Fakta om föreningen

BRF Långskeppet förvärvade fastigheterna 2007 och består av 172 st lägenheter. 144 st lägenheter på Björketorpsvägen 11-13 varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen hyr även ut 28 st lägenheter på Björketorpsvägen 15 till Bromma stadsdelsnämnd.

Parkering & Garage
Föreningen har 6 st parkeringarplatser utomhus (kö) och vi hyr ett antal garageplatser av grannföreningen (kö). Kontakta styrelsen för mer info.

Observera att gästplatserna på parkeringen ej tillhör vår förening. Om parkering sker utan tillstånd utanför port eller på annan plats på föreningen tomt utfärdas böter.

Tvättstugor
I hus 11 finns två tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel i vardera. Hus 13 har en liten tvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare. Samtliga tvättstugor kan nyttjas av alla boende. Bokning sker med cylinder/kolv som sedan flyttas till parkering eller ny bokning efter avslutad tvätt.

Förråd
Ett källarförråd ingår till alla lägenheter på 28 och 48 kvm. Större lägenheter har endast förråd i lägenheten.Det finns också ett gemensamt cykelförråd.


Cyklar & barnvagnar
Cykelställ finns mellan hus 11 och 13, samt utanför hus 13 entré. I båda hus finns cykel- och barnvagnsförråd. Cyklar och barnvagnar får ej parkeras i korridorer eller kring portarna.

Renoveringar
Föreningens samtliga byggnader helrenoverades(inkl stambyte,nya fönster, ny el, fasad, bergvärme mm) och byggdes till med två nya våningar mellan 2005-2007. Under 2018 har stamspolning genomförts.

Ekonomisk förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Föreningens ekonomi är stabil och i dagsläget planeras inga avgiftshöjningar. Föreningens avgäldsperiod för tomträtten har nyligen omförhandlats och löper fram till 2026. Inga större renoveringar planeras heller de närmsta åren, vilket är en trygghet för ekonomin. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% samt pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet.

TV & Bredband
Levereras av ComHem där ett gruppavtal är tecknat inom föreningen. I detta ingår och .

Sopor & återvinning
På föreningens fastighet finns sopkärl utanför hus 13. Där kastas hushållssopor, glas och tidningar, ingenting annat. Annat typ av avfall lämnas till exempel bortom Råcksta T-bana där återvinningsstation finns, eller på ÅVC Bromma. ÅVS finns även på Solleftegatan 5-7, norrut längs Råckstavägen. Mer info om närliggande ÅVS finns här.

Du, som boende ansvarar för att soporna hanteras på så sätt att de lämnas i sopkärlen och ej utanför eller bredvid. Om det du vill slänga är större än hålet i sopkärlet så ska det inte slängas där. Sopor får ej ställas i korridoren, kastas ut från lägenhet eller kastas i grannföreningens sopkärl.
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Föreningen äger marken?
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Antal lägenheter
172 st varav 28 st hyresrätt(er)
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?

Planlösningar

Planritning

Områdesbeskrivning Bromma - Norra Ängby

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby

Områdesbeskrivning Bromma - Norra Ängby

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Björketorpsvägen 13
 Kaanan badet Björketorpsvägen 13
Kaanan badet
Ängby IP Björketorpsvägen 13
Ängby IP
Kaanans Trädgårdscafe Björketorpsvägen 13
Kaanans Trädgårdscafe
Kaanans Trädgårdscafe Björketorpsvägen 13
Kaanans Trädgårdscafe