Fleminggatan 95

{rum} rok 11 800 000 kr 90 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Drömlik etagevåning i sekelskiftesfastighet högst upp med terrass i unikt fritt sydvästläge!

EXKLUSIV DRÖMVÅNING HÖGST UPP I TVÅ ETAGE MED GENERÖS TERRASS I SYDVÄSTLÄGE! HÄR ERBJUDS ETT UNIKT BOENDE I SEKELSKIFTESFASTIGHET MED ÖPPEN VY ÖVER TAKÅSARNA.

Välkommen till ett högkvalitativt boende i hjärtat av Kungsholmen med nära till allt. I sekelskiftesfastighet anno 1904 finns denna oas ovanför takåsarna med det mesta som sätter guldkant på tillvaron. Poggenpohl kök med milsvid utsikt i öppen planlösning mot vardagsrummet och i direkt anslutning till en av Kungsholmens bästa terrasser. Öppen spis i vardagsrummet samt ett badrum på varje plan. Vädringsbara takfönster med mörkläggningsgardiner. Låg avgift i en urstark förening som äger marken i nära skuldfri förening med goda hyresintäkter frän lokaler. Vattenburen golvvärme i hela entréplanet, velux takfönster med mörkläggningsgardiner. Badrum på varje våningsplan varav master bedroom med badrum ensuite, walk-in closet och tvättavdelning.

- Sekelskifte anno 1904, äkta förening som äger marken
- Låg avgift
- Välskött förening med stark kassa
- Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 0kr
- Goda intäkter genom hyreslokaler
- Två fina innergårdar med uteplatser
- Bästa möjliga kommunikationer
- Direkt närhet till Fridhemsplans rika utbud

För mer information kontakta Fastighetsmäklare Jonas Cederroth 070-341 01 59
Drömlik etagevåning i sekelskiftesfastighet högst upp med terrass i unikt fritt sydvästläge!
Hall

Hissen tar dig enda upp till våningsplanet och utanför entrén i trapphuset ligger vackert ljust stengolv. Ljuset flödar in från både sidofönster och takfönster ovan entrén. Hallen erbjuder praktiskt avhängning på vacker platsbyggd integrerad hatthylla med utrymme för skor. Här finns också en inbyggd garderob och draglåda för accessoarer.

Vardagsrum

Vardagsrummet är integrerat med kök och har en imponerande takhöjd och vackert ljusflöde från stort takfönster. En sprakande öppen spis skänker trivsamt sken och trevnad under årets kyligare och mörkare period. Ljuset, takhöjden, den öppna spisen, de exklusiva materialvalen och den bedårande utsikten över Kungsholmens takåsar skapar en speciell känsla av frihet. På golvet flyter ett golv av breda kantfasade golvtiljor uppvärmda via vattenburen golvvärme som ökar komforten ytterligare. I taket finns både infällda spotlights högtalare.

Kök

Ljust Poggenpohl kök av högsta klass med speglade luckor och bänkskivor av Carraramarmor. Maskinparken är genomgående Miele maskiner såsom induktions häll, inbyggd ugn och integrerad diskmaskin. Spisfläkten är av "villatyp" dvs med direkt utblås på taket vilket minimerar stekos från köket. Högkvalitativ Blanco steel art diskbänk med dubbla hoar. Häll upp ett glas vatten från kökets vackra blandare och blicka ut genom kökets fönstren och vila blicken över en insynsskyddad vy och stadens takåsar.

Master bedroom entréplan

Sovrummet har ett stort tidstypiskt bågformat fönsterparti och har plats för dubbelsäng , sängbord och förvaringsmöbler. Rummet är målat i en mörk to och på golvet flyter breda kantfasade golvtiljor uppvärmda via vattenburen golvvärme. Det finns 7 individuellt styrda golvvärmesektioner för ökad komfort i bostaden.

Badrum ensuite entréplan

Badrummet är fullutrustat med allt från vattenburen och elburen golvvärme, vägghängd wc, handduksvärmare, dubbla handfat med kommod, och belysta badrumsspeglar till tvätt avdelning med Miele maskiner samt förvaringskåp.

Walk-in closet

Intill master bedroom finns en klädkammare med gott om förvaring.

Terrass

Utgången till bostadens hjärta nås genom massiv skjutdörr med 3-glas. Den fantastiska terrassen är optimalt belägen i sällsynt öppet fritt sydsydväst läge. Här finns inget som stör utsikten då terrassen ligger högre än omgivningen. Här uppe är det himlen, solen, takåsarna och ditt sällskap som står i centrum. Blir det för mycket sol så rullar man enkelt ut markiserna med fjärrkontrollen.

Övre plan / vindsplan

Via den vackra trappen med glasinfattade räcken kommer man upp till övre plan som börjar med en mindre övre hall med inbyggda förvaringsskåp. Här strålar ljus in från ett takfönster och plats finns för ytterligare förvaringsmöbel alternativt en arbetsplats. Här uppe görs sig bostadens rymd påmind när man blickar ner mot vardagsrummet och den öppna spisen. Intill den övre hallen finns det optimalt planerade badrummet och längre in sovrummet.

Sovrum övre plan

Här finns plats för dubbelsäng men idag nyttjas rummet med enkelsäng. Här finns en platsbyggd dubbel-garderob och riktigt med ljus från både norr och söder flödar in från rummets två nockbyggda takfönster. Takfönstren är försedda med mörkläggningsgardiner för bästa komfort.

Badrum övre plan

Optimalt planerat helkaklat badrum med duschplats, vägghängd wc och takfönster med fint ljusinsläpp.

Förråd

Nyttjanderätt av ett källarförråd om ca 4 kvm i gårdshusets källare.

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Fleminggatan 95, 112 45 STOCKHOLM
Ort/stadsdel:
Kungsholmen - Fridhemsplan
Fast.beteckning
Knoppen 11
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 341 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och VA. Obligatoriskt tillägg bredband 125kr/mån och terrassunderhåll 131kr/mån, totalt 3341kr/mån
Lgh.nr
00040
Andelstal (andel i föreningen)
3.40089%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
0 kr
Kommentar till nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 0 kr och anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas med andelstalet för årsavgiften multiplicerat med föreningen totala nettoskuldsättning. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Boarea:
90 kvm
Enligt lägenhetsförteckningen
Antal rum
3 rum och kök
Slutpris
11 800 000 kr

Driftkostnader

Hushållsel
780 kr/mån
Försäkring
192 kr/mån
Summa
972 kr/mån

Om området

Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls runt Västermalmsgallerian, Fleminggatan, Sankt Eriksgatan och Drottningholmsvägen.

Kommunikation

Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar, exempelvis 3 och 4.

Närservice

Här finns ett imponerande restaurangutbud i ständig förändring som rymmer matkulturer från hela världen. Våra favoriter är AG, Roppongi och Primo Ciao Ciao. Älskar du nybakat bröd på morgonen finns här mängder av alternativ som exempelvis Fabrique och Gateau i Västermalmsgallerian. En mix av bagerier, fik och caféer i kombination med småbutiker skapar en härlig och levande atmosfär!
Här bor du med direkt närhet till vatten och natur. Nära till Sankt Göransparken, Rålambshovsparken, Kronobergsparken och lummiga Kungsholms Strand med dess vackra promenadstråk längst vattnet. Gå ner till Karlbergs kanal och strosa längs vattnet och njut av omgivningarna eller njut av Norr Mälarstrands härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. Är du sugen på en längre promenad kan du gå runt hela ön - här är det fritt fram att hitta sin egen favoritplats!

Övrigt om området

I området kring Fridhemsplan finns ett stort utbud av både förskolor, grundskolor och gymnasium.
 

Renoveringar - bostaden

Taklägenheten i två etage är nybyggd av föreningen 2012

Fakta om Brf Knoppen 11

Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Knoppen 11 som uppfördes 1904. Föreningen äger två byggnader. Gathus 95 och 97 samt gårdshus 95A och 97A och innehåller 40 lägenheter och två hyres lokaler (Sushi och Pizzeria). Föreningen äger marken och är en s.k. äkta bostadsrättsförening.
Föreningens ekonomi är mycket stark, föreningen sålde en hyresrätt under sommaren 2021 och nuvarande belångsgrad är på 500 kr/kvm. för mer information se den senaste årsredovisningen. Avgifterna sätts av styrelsen och är fördelade enligt andelstal. Det finns inga planerade/beslutade avgiftshöjningar eller avgiftssänkningar i nuläget.

Kabel-TV (Tele2) ingår i årsavgiften (dvs de analoga kanalerna, digitalt from hösten 2020).
Fiber-bredband (Stockholms Stadsnät), ingår i årsavgiften.
Uppvärmning ingår i årsavgiften.
Vatten ingår i årsavgiften.
Bostadsrättsförsäkringstillägg ingår ej avgiften utan tecknas av varje medlem som tillägg till den egna hemförsäkringen.

En underhållsplan finns framtagen för kommande 10-årsperiod, och planen antogs på årsstämman 2010. Planen uppdateras löpande av styrelsen. Se hemsidan för mer information https://knoppen11.se/

Föreningen har två gårdar.
Soprum med källsortering finns på första gården.
Tvättstuga finns i gathuset, ingång från första gården.
Cykelrum finns i gathuset, ingång från första gården.
Parkeringsplatser eller garage finns ej i föreningen.
Värmesystem är vattenburen (fjärrvärme), som ingår i avgiften. Fjärrvärmecentralen finns i gårdshusets källare.
Förråd finns i källaren (gårdshuset), ingång från inre gården.
Grillning får ske på gårdarnas angivna platser.
Föreningens ekonomi
Avgiften höjdes med 7,5% från 1 maj 2023 på grund av allmänt ökade kostnader. Föreningen har haft en stor renovering i en av hyreslokalerna i gathuset. Detta har dock hanterats av befintlig kassa och den är fortsatt positiv. Inga lån har behövts tagit i och med detta. Information i korrespondens med styrelsen 2023-03-30
Byggnadsår
1904
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Antal lägenheter
40 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1838 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
788 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2019 Ny tvättmaskin + torkskåp
2019 OVK
2018 Förbättrad taksäkerhet installerad.
2018 Rörelsestyrd belysning installerad port 97
2017 Översyn av fläktsystemet i gatuhuset
2016 Renovering av båda innergårdarna
2014 Putsning av gårdshusets gavelfasad
2013 Reparation/byte av avloppsledning i gårdshusets källare
2013 Ventilation, gathus Styr- och reglersystem för ventilation installerat
2013 Komplettering snörasskydd. Snörasskydd satta på gatuhusets tak
2013 6 nya entréportar, varav 3 har portautomatik
2013 Portbelysning uppsatt i entréerna mot Fleminggatan.
2013 Föreningen har infört källsortering
2012 Nya skyltfönster till butikslokal
2012 Fasadrenovering, gathuset
2012 Omläggning av tak i gat & gårdshus. Ny plåt, ny takpapp
2012 Vindslägenheter, gathus, 3 nya vindlägenheter
2012 Hissar, gathushisschakt förlängda, nya styrsystem mm.
2012 5 lägenheter ombyggda till etagelägenheter gårdshus.
2012 Nya frånluftsfläktar på tak för allmänventilation, ny takfläkt rest.
2011 Renovering och nybyggnation av förråd i källaren, gårdshus
2011 Reparation av avloppsledning i gårdshusets källare
2010 Ommålning och upprustning av trapphusen
2010 Ventilation, injustering av ventilationssystemet i gathuset
2010 Nya balkongdörrar, 3 nya balkongdörrar installerades i markplan
2009 Samtliga fönster i båda husen renoverade
2008 Nya balkonger, 5 nya balkonger
2006 Ny värmecentral, samtliga radiatorer och ledningar bytta
2005 Omputsning av fasad, delvis gathuset mot gården
2005 Nya balkonger
2003 Elstambyte Gårdshuset
1984 Avloppsstammar Rörstamsbyte, Gatuhus
1976 Avloppsstammar Rörstamsbyte, Gårdshus

Planlösningar

Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Områdesbeskrivning

 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95 Entré Fleminggatan 95
Entré
Smidig entré för cykel/barnvagn via föreningens port 97 Fleminggatan 95
Smidig entré för cykel/barnvagn via föreningens port 97
Fastigheten anno 1904 Fleminggatan 95
Fastigheten anno 1904
 Fleminggatan 95 Oktoberkväll på terrassen Fleminggatan 95
Oktoberkväll på terrassen
Västermalmsgallerian 1 Fleminggatan 95
Västermalmsgallerian 1
Karlbergs Slott Fleminggatan 95
Karlbergs Slott
Karlbergskanalen Fleminggatan 95
Karlbergskanalen
Kronobergsparken 2 Fleminggatan 95
Kronobergsparken 2
Kronobergsparken Fleminggatan 95
Kronobergsparken
Kungsholms Strand med båtar Fleminggatan 95
Kungsholms Strand med båtar
Kungsholms strand med Karlbergs Slott i bakgrunden Fleminggatan 95
Kungsholms strand med Karlbergs Slott i bakgrunden
Norr Mälarstrand Fleminggatan 95
Norr Mälarstrand
Rådhuset Fleminggatan 95
Rådhuset
Rålambshovsparken Fleminggatan 95
Rålambshovsparken
Utsikt från Sankt Eriksbron ner mot Kungsholms Strand Fleminggatan 95
Utsikt från Sankt Eriksbron ner mot Kungsholms Strand
 Fleminggatan 95 Fleminggatan 95