Här skapas moderna bostäder i fin parkmiljö och gammal bebyggelse tas tillvara och byggs om till lägenheter och service. Som boende i Beckomberga kommer du inte att sakna vare sig affärer eller barnomsorg.

På nära håll finns livsmedelsbutiker, närsjukhus, förskolor och skolor. Här finns även pizzerior, sportbutik, simhall samt idrottsplatser för fotboll, tennis och ishockey. Det finns en 4H-gård där barnen kan möta och klappa djuren i närområdet. Naturreservaten Kyrksjölöten och Judarn är härliga områden för den som gärna njuter av frisk luft och skogspromenader. Varför inte ta ett sommardopp i Kaananbadet eller ströva i Grimstaskogen.

I området finns idag två förskolor och två grundskolor, dels den kommunala Beckombergaskolan samt den fristående Raoul Wallenberg skolan, som är en friskola, har hälften av sin undervisning på engelska och är belägen i en kulturminnesskyddad byggnad. Bussar som trafikerar området gör det enkelt att nå både tåg och tunnelbana. Närheten till såväl city och service som grönområdenär det som lockar många till att vilja bo i Beckomberga.