De övriga kostnaderna som ert fastighetsförvärv medför beror på köpeskillingens storlek och kan allmänt summeras som:

Överlåtelseskatt

Fastighetsköpare på Mallorca är skyldiga att betala en överlåtelseskatt på mellan 8 till 11% beroende på fastighetens pris.

Denna skatt tas ej ut på nya fastigheter då istället en moms på 10% (IVA) utgår plus 1% stämpelavgift.

Notarieavgifter

Beroende på fastighetens pris i intervallet 1 till 1,5 %.

Advokatkostnader

Vanligen kring 1 % av köpeskillingen.

Avgift för bolån

Vanligen kostar upplägget ca 1% av lånebeloppet samt att det tillkommer skatt på ca 1,5 % av lånebeloppet.

Löpande support

Nano Mundo Properties har samarbetspartners som du behöver för att kunna genomföra ett köp. Dessa samarbetspartners finns inom områden som bostadslån och finansiering, advokater, inredningsarkitekter, byggare, arkitekter och försäkringsmäklare.

Även tjänster för att sköta om fastigheten så som t.ex. städning, trädgårdsarbete, pooltjänster kan erbjudas via Nano Mundo Properties.

Efter bostadsköpet kommer Nano Mundo Properties finnas tillgängliga för hjälp på plats. Om så önskas kommer Nano Mundos advokat att ordna med att ändra betalningar så de kommer i ditt namn rörande olika lokala avgifter och skatter.

Med Nano Mundo Properties fastighetsmäklares lokala kännedom och erfarenhet av Mallorca, kan Nano Mundo Properties hjälpa dig att hitta din perfekta bostad på Mallorca.

Om du vill ha mer information eller vägledning, tveka inte att kontakta Fjelkners så kan vi kostnadsfritt sätta dig i kontakt med vår samarbetspartner Nano Mundo Properties!