Även fast många känner till Mallorca väl, är ofta den första frågan många köpare ställer sig - var på Mallorca ska jag köpa ett hus eller lägenhet? Mallorca kanske inte är en stor ö men erbjuder ändå varierande omgivningar från höga berg till sandstränder och från traditionell arkitektur till modernism liksom varierande väder och klimatförhållanden beroende var på ön man tittar. Just därför finns många överväganden att ta hänsyn till när man letar efter hus eller lägenhet på Mallorca. Skall du köpa i Palma, bergen, havsnära eller i en lugn by? Oavsett dina önskemål har Mallorca något för alla!

Bästa platserna att köpa hus och lägenhet på Mallorca

Palma/Bonanova/Bendinat

Många föredrar Palma med sin kosmopolitiska charm blandad med en gammaldags mysig atmosfär. Palma ligger endast 12 minuter med bil från flygplatsen och direkt vid havet och har öns största marina. Gamla stan och Calatrava är fyllda med lokal kultur och historia. Santa Catalina (väster om Palma gamla stad) är mer ett bohemiskt område med många fantastiska kaféer, restauranger och barer. Områdena Portixol och Molinar ligger bara 2 km från stadens centrum och var tidigare små fiskebyar som nu har förvandlats till charmiga stadsdelar vid havet, perfekt om du föredrar lugn och ro!

Portals Nous/Costa den Blanes

Väster om Palma ligger avslappnade Portals Nous varifrån man bara på en kort promenad kommer till det mer glittrande Puerto Portals med sin berömda marina. Närheten till Palma medför också att Portals Nous har ett åretruntboende som skapar en personlig och gemytlig känsla under alla årets säsonger. Från Portals Nous kan man komma till två olika stränder, en belägen i en liten vik som heter Cala Bendinat och den större, mer välkända stranden, Cala Portals Nous. Cala Portals Nous ligger i anslutning till hamnen, där du hittar en marina full av vackra yachter och fina restauranger.

Andratx/Port de Andratx

Den sydvästra delen av ön har en härlig natur och där börjar också bergskedjan Tramuntana. Hamnen i Port de Andratx är liten men erbjuder många fantastiska restauranger, barer och butiker. Trots en viss modernisering under senare år har Port de Andratx behållit charmen och påfallande mycket av den fiskeby staden en gång var. På sommaren är hamnen livlig och full med liv och rörelse medan vintern är betydligt lugnare.

Soller/Port de Soller/Deia/Valldemossa

Vid foten av de magnifika Tramuntanabergen ligger Soller. På lördagar är det marknad i byn vilken lockar människor från hela ön. Torget mitt i byn som också är centrum av marknaden surrar av liv, kommers och upptåg under dessa dagar. Alldeles i närheten ligger konstnärsbyn Deia som är fantastiskt beläget i terrasserade sluttningar som stiger upp från det klara blå Medelhavet. Byns pittoreska placering med en imponerande bakgrund av Teixberget ger Deia en fascinerande inramning. Genom citronlundarna kan man vandra den skyltade vandringsleden ned till Cala Deia. Väl framme möts man av härligt turkost vatten och den vackra stenstranden vilken bjuder in till underbara bad.

Byn Valldemossa ligger vackert beläget högt uppe i bergen och är mest känt för sitt kloster, sina kullerstensgator, vackra gamla stenhus och underbara utsikt. Hit vallfärdar människor från hela världen för att möta historien om Chopin och njuta av lugnet och stadens fascinerande historia. Det var här Santa Catalina Tomas föddes i en anspråkslös familj och varje år firar Valldemossa och många andra platser på Mallorca stora ”fiestor” i hennes minne.

Pollensa/Port de Pollensa/Alcanada/Bonaire

Pollensa har lång tradition av turism och service. Det fantastiska landskapet och mångfalden av färger och ljus är några orsaker till att Pollensa kom att bli en favoritplats bland konstnärer att besöka och bosätta sig i. Även idag präglas byn av kultur och speciella konstnärskap. Som besökare möts man av många gallerier och typiska hantverksbutiker som Galerias Vicenç och Casa Maria, där traditionella familjekonstverk, textildesign och de speciella broderierna fortfarande vårdas.

Alcanada och Bonaire - är mindre och lugna områden i utkanten av den välkända Alcúdiabukten, på Mallorcas nordkust.

Dessa områden erbjuder ett lugn men inom räckhåll finns fortfarande liv och rörelse, långa stränder och mysiga restauranger.

Vi på Nano Mundo Properties är fastighetsmäklare som har bott på Mallorca i många år och känner väl till ön. Vårt team av experter kan ge dig råd om vilket område på ön som passar dina behov bäst, hantera speciella önskemål och sist men inte minst förhålla oss till er uttalade budget.