BESIKTIGAD

Grävlingsvägen 64

6 rok 11950000 kr 142 Kvm Villa

Oslagbart läge med närhet till det mesta

Äntligen en klassisk 2-plansvilla med bästa läge i Stora Mossen. Ljuvlig trädgård med stor altan och sol dagen lång. Generösa sällskapsytor, vacker öppen spis och 3-4 sovrum. Rymlig och fräsch källare med alla möjligheter. Endast minuter till t-bana, skolor och övrig service. Allt man kan önska! Välkomna!

Fantastiskt tillfälle att förvärva en klassisk 2-plansvilla i attraktiva Stora Mossen! Här har du möjlighet att sätta din egen prägel och skapa det hem som du drömt om! Villan har varit i samma familjs ägo sedan 1963 och är belägen på ett fantastiskt läge mitt i villaidyllen och med innerstadens puls bara några minuter bort. Välplanerade kvadrat med mycket ljus och vackra originaldetaljer, en inbjudande solig trädgårdstomt med plana gräsytor för barnen att leka på. Området är mycket lek- och barnvänligt och den lugna trafikmiljön gör att barn i området kan gå och cykla på egen hand. Fågelsång, grönska och minimalt med trafik - ändå är vi bara 15 minuters kollektivtrafikresa från T-Centralen! Välkomna!

Entréplan
Hallen välkomnar med vacker fiskbensparkett och spröjsade fönster som skänker ljus. Här finns naturlig plats för avhängning  och klassiska dubbeldörrar i glas in till vardagsrummet. Gäst-wc med sobert vita väggar finns också. Köket tar vid med härligt ljusinsläpp från fönstret mot gatan. Här finns stor kyl, bra arbetsbänkar och plats för mindre matplats. Alldeles invid väntar matplatsen i öppen planlösning mot vardagsrummet som imponerar med stora fönsterpartier, mycket ljus och generösa ytor som ger möjlighet till all tänkbar möblering. Originaldetaljer som elemenstskydd och parkett med fris blir det lilla extra. Dubbeldörrar i glas tar oss ut till den stora altanen där vi blickar ut mot den grönskande trädgården och kan njuta av solen dagen långt på lugnt och rofyllt läge.

Övre plan
En bred, svängd och lättsprungen trappa leder upp till det övre planet. Fönstret i trapphallen ger ett fint ljusinsläpp och fötterna vilar vi på furugolv i original.  Övervåningen rymmer inte mindre än tre sovrum, "Master bedroom" med två inbyggda garderober  och pardörrar ut till den spatiösa balkongen, invid det andra stora sovrummet med en vacker öppen spis som pryder sin plats och det tredje, lite mindre men med plats för dubbelsäng även här. Badrummet är av äldre standard med handfat, badkar och toalett. Från den övre hallen kommer man även upp på vinden, som erbjuder oändliga förvaringsmöjligheter.

Källarplan
En trappa ner från hallen på entréplan når vi den delvis oinredda källaren. Genomgående målade väggar och golv, en praktisk tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt ett inre förråd. Wc, matkällare och ett stort pannrum med flera fönster med mycket ljusinsläpp. Ytterligare två stora förråd och dörr ut till trädgården på baksidan av trädgården. En mycket fräsch och bra källare med ordentlig takhöjd och alla möjligheter!

En alltigenom välplanerad villa på bästa läge med närhet till det mesta!

Området
Läget är perfekt med närhet till både förskola, skola, idrottsplats och tunnelbana. Genom en kort promenad till Stora Mossens station är man snabbt inne i stan. Om man stannar kvar i Bromma klarar man av det mesta man behöver göra eller köpa inom korta avstånd. Här har man verkligen nära till allt.

Inom promenadavstånd ligger Olovslundsparken, där det finns en stor härlig plaskdamm. Med cykel tar man sig enkelt till Solviksbadet som är frekvent besökt sommartid eller till Ålstens båthamn med båtar och inbjudande restaurang. Vill man motionera finns löparbanor på Stora Mossens idrottsplats och med nytt utegym samt underbara promenad-/motionsvägar längs med vattnet, från Höglandet nästan hela vägen till Alvik.

Varmt välkommen på visning!

 

 

Läs mer

Mer fakta

Allmänt

Adress
Grävlingsvägen 64, 16756 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma
Fastighetsbeteckning
TÄNDSATSEN 3
Taxeringskod
220
Tomtarea
503 Kvm
Fastighetsregistret
Biarea
67 Kvm
Enligt uppmätningsnorm SS 021054:2009
Boarea
142 Kvm
Enligt uppmätningsnorm SS 021054:2009
Taxeringsvärde
6 757 000 kr varav byggnadsvärde 1 924 000 kr
Pantbrev
Totalt 999 000 kr
Planbestämmelser
Tomtindelning: Tändsatsen t 1-7 (1927-12-09) Stadsplan: Kv tändsatsen (1946-10-23)

Huvudbyggnad

Besiktning
2017-06-19
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1929
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Grundmur
Betonghålsten, natursten
Bjälklag
Trä
Yttertak
Betongpannor
Stomme
Trä
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glas kopplade

Energi och drift

Energisystem, ventilation m.m.

Eldstad
Ja
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Energiprestanda
194 kWh/m2 (Atemp) och år
Energiklass

Driftkostnader

Summa driftkostnad
ca 56 500 kr/år
Driftkostnader, varav
Värme, ca 42 800 kr/år
Vatten/Avlopp, ca 3 200 kr/år
Försäkring, ca 6 000 kr/år
Övrigt, ca 4 500 kr/år
Antal personer i hushåll
1
Kommentar
Larm

Planlösningar

Planlösningar

Planritning entréplan Planritning övre plan Planritning källarplan

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Läs mer om Stora Mossen

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Läs mer om Stora Mossen