Alviksvägen 31

2.5 rok 4475000 kr 70 Kvm Bostadsrätt

Ljusets boning - hörnvåning med balkong i söderläge - 2 möjliga sovrum

Med vy över villaträdgårdarna ligger denna underbara hörnvåning med fönster i tre väderstreck och balkong i härligt söderläge. Idag en 2,5:a med vardagsrum och kök med matplats. Badrum och separat wc. Kan enkelt göras till en 3:a. Välrenoverad fastighet med fiber och bergvärme. Nära både Alléparkens mysiga torg och Alvik med service och kommunikationer. Idylliskt belägen i vackert 20-talshus med trädgård och uteplatser. -"Det bästa av 2 världar, en bro från stan".

Varmt omfamnande lägenhet med många fina originaldetaljer bevarade. Vackra fönster, djupa fönsternischer och spegeldörrar är en del av 20-talscharmen som fint harmonierar med övriga lägenheten som renoverats med omtanke om lägenhetens karaktär.

Alviksvägen 31

Planlösning
Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder samt gäst-wc. Hallen går i sobert vit med klinker på golvet och här möts man av ljuset som kommer in i lägenheten från tre väderstreck.

Köket är klassiskt och vackert inrett med snygg granitskiva med extra djup. Full maskinell utrustning såsom gashäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggd diskmaskin samt kyl- och frysskåp. Platsbyggt skafferi av äldre modell rymmer oändligt med förvaring. I köket finns plats för ett matbord för vardagens måltider och vackert furugolv fullbordar 20-talskänslan. Den gamla serveringsgången finns kvar i originalutförande. Mysigt är det att gå till Alléparkens torg, någon minut bort, och inhandla frukostbrödet både vardag och helg.

Vardagsrummet öppnar upp med vackert ljusinsläpp från två väderstreck och här kommer man ut till den fantastiska balkongen i söderläge med utsikt över den grönskande omgivningen. På balkongen trivs blommor, kryddor och tomatkrukor vilket är perfekt för hemmaodlaren. Underbart att kunna gå ut på balkongen och plocka in sina egna kryddor när måltiden ska lagas. Väggarna i vardagsrummet går i sobert vitt och vacker fiskbensparkett pryder golvet i både vardagsrum och intilliggande matsal.

Matsalen, som enkelt går att göra om till ett sovrum om så önskas, se alternativ planlösning, används idag som ett rymligt matrum med gott om plats för stora sällskap att njuta av många middagar. Här är väggarna sobert ljusa med vackert fiskbensparkett och ljuset flödar in genom det vackra spröjsade fönstret.

Badrummet är lägenhetens pärla och renoverad med allt man kan önska sig. Här finns ett vackert badkar importerat från England och med fötter i form av örnklor, inropade på auktion i England 1993. Badkaret och fötterna är enligt säljaren från sent 1800-tal. Om en köpare inte önskar överta badkar och badkarsfötter kan säljaren sätta dit liknande badkar. Därutöver finns handfat och handdukstork. Golvvärme värmer fötterna på det marockanska kaklet som ger badrummet dess karaktär och takdusch, blandare, kranar och handfat är från Fired Earth.

När man kommer in i sovrummet slås man av ljuset som faller in från två väderstreck. Väggarna är vitmålade och här ligger ett vackert furugolv. Här sover man gott natten lång och isolerglas dämpar ljudet utifrån.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Välkommen till en ljus och trivsam lägenhet ett stenkast från stan!

Allmänt om området
En härlig småstadsatmosfär skapas av det lokala lilla torget vid Alléparken. Där finns spårvagnshållplatsen, bok- och pappershandel, blomsterhandel, två stycken konditori/bageri (perfekt för att hämta varmt frukostbröd) och kvarterskrogen Elliots. Något annat som ger området en speciell atmosfär är de omväxlande promenadvägarna längs Mälarens strand. Med några få minuters promenad är man nere vid Äppelvikshamnen. Går man söderut leder promenadvägen ända förbi Ålsten, och norrut hittar man Alviken, Traneberg och Minneberg. Vintertid är ispromenaderna långt förbi Nockebybron ett populärt nöje.

Inom kort promenadavstånd finns några av Stockholms populäraste skolor, Smedslättsskolan (årskurs F- 5), Äppelviksskolan (årskurs 6–9), Ålstensskolan (F-5), samt ICA Smelivs. Vid Alviks torg finns affärer, banker, apotek, restauranger och pizzeria. Där hittar man också T-banans gröna linje, tvärbanan samt ändhållplats för 12:an.
 
Varmt välkomna på visning!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Alviksvägen 31, 167 53 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
3 961 kr
Ingår i avgiften
inkl internetabonnemang, värme, vatten
Lägenhetsnummer
223
Andelstal (andel i föreningen)
9.22931 %
Andelstal (andel av årsavgift)
7.63039 %
Pantsatt
Ja
Våningsplan
2/3
Boarea
70 Kvm
Enligt uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
2.5 rok
Balkong/uteplats
Balkong
Förråd
Källarförråd
Tv/data
Fiber

Driftkostnader

Summa driftkostnad
ca 10 000 kr/år
Driftkostnader, varav
El, ca 6 555 kr/år
Försäkring, ca 445 kr/år
Gas, ca 3 000 kr/år

Renoveringar - bostaden

2005
Hela lägenheten renoverades

2007
Renovering av kök
Renovering av wc
Renovering av badrum

2010
Ny parkett i vardagsrum

2014
Installation av säkerhetsdörr

2017
Målning av vardagsrum, arbetsrum/matsal tak och väggar

Fakta om föreningen

Föreningen äger tomträtten Stocholm Schaktmästaren 15 som bebyggdes 1929. Totalt finns 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

I föreningen finns gemensam tvättstuga och cykelrum. I trädgården finns två gemensamma uteplatser samt cykelparkering på gården.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS Facility Services AB liksom lägenhetsförteckningen.
Fastighetsskötsel ombesörjs av medlemmarna. Regelbunden städning av trapphus och tvättstuga, samt byte av entrémattor ombesörjes genom avtal med externt företag.

Fiber är indraget i fastigheten till samtliga lägenheter. Abonnemangskostnaden om 250 kr/lägenhet ingår i avgiften.

Renoveringar av fastigheten

2017
Målning av fasad
Målning trapphus
Omläggning tak
Fiber indraget i varje lägenhet

2015
Samtliga fönster plockades ut och renoverades

2010
Dränering

2008
Bergvärme

1991
Stambytt

Planlösningar

Planlösningar

Alternativ planlösning

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

 

Läs mer om Äppelviken

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

 

Läs mer om Äppelviken