BESIKTIGAD

Rundkyrkoallén 25

8 rok 8750000 kr 210 Kvm Villa

En unik chans till ett riktigt drömboende

Äntligen en möjlighet att få skapa sig ett drömboende på riktigt! På Rundkyrkoallén 25 bor du på lugn återvändsgata med 210 kvm boarea och 116 kvm biarea, 8 rum, oinredd källare och oändliga möjligheter. En fantastisk friköpt tomt med mycket grönska, fruktträd, vilande trädgårdsland och sol dagen lång. Omfattande renoveringsbehov. Endast minuter till service, kommunikationer och t-bana. Välkomna!

Välkommen till denna härliga villa med bästa läget och unika möjligheter. Rundkyrkoallén 25 är lugnt och idylliskt belägen på en vacker och eftertraktad återvändsgata mittemot Bromma kyrka som är från 1100-talet och karaktäristisk för området. Generösa ytor ger möjlighet till all tänkbar möblering och inte mindre än 6 sovrum samsas på 210 kvm boarea och 116 kvm biarea. Tomten imponerar med över 1200 kvm plan gräsmatta och med gott om plats för barnens lek och spel. Här finns många möjligheter att såväl bygga ut som att bygga om eller eventuellt även stycka av. Huset som sådant behöver en hel del omvårdnad och renovering men har enorm potential att bli ett drömhem för den stora familjen. Trädgården bjuder, förutom generösa ytor, även på god frukt från äppel-, päron- och klarbärsträd.

Bor man på Rundkyrkoallén 25 är det nära till allt, fina strövområden och badmöjligheter vid Kyrksjön, gångavstånd till förskolor och skolor och endast några minuter till bra affär och kommunikationer med såväl buss som t-bana. För den som önskar ta sig in till city tar det inte mer än ca 30 minuter.

Entréplan
En välkomnande entré tar emot med mycket rymd och gott om plats för avhängning ett par trappsteg upp. Direkt till vänster döljer sig en liten gäst-wc samt det som idag används som arbetsrum men är ett perfekt sovrum om så önskas. Vardagsrummet tar vid med spatiösa ytor och möjlighet till all tänkbar möblering. Stora fönsterpartier skänker mycket ljus och den värmande öppna spisen lyser upp under höst – och vinterhalvåret. Fötterna vilar vi på vackert brädgolv. Från vardagsrummet tar vi oss ut till en liten altan på baksidan av huset där vi kan njuta av lugnet och den grönskande trädgården på baksidan.

Genom vackra pardörrar tar vi oss vidare till matsalen i fil, även här med stora fönsterpartier och mycket ljus. Här ryms utan problem många på middag och alldeles intill väntar köket som tar vid, även här med stora ytor och många förvaringsmöjligheter. Flera fönster skänker ljus och ett matbord för den stora familjen passar perfekt. Tillbaka mot hallen passerar vi en ljus serveringsgång men även ett sovrum med klassiskt brädgolv och en rymlig garderober.


Övre plan
En trappa upp kommer vi till en ljus och rymlig hall som idag används som tv-rum. Här samsas inte mindre än 4 sovrum, samtliga med generösa kvadrat och gott om förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober och kattvindar. Ett stort badrum med badkar samt två handfat som man når från hallen och även en rymlig balkong i perfekt västerläge.


Källarplan
Källaren erbjuder oändliga förvaringsmöjligheter i såväl flera förråd som stort dubbelgarage. En tvättstuga med det man behöver och alla möjligheter att inreda hur man vill – endast fantasin sätter stopp!


Trädgård
En stor och härlig tomt med plana gräsmattor som gjort för lek och spel. Här finns blomsterrabatter och fruktträd, ett vilande trädgårdsland, en liten damm och rymligt växthus. Allt detta lummigt inbäddat bland ljuvlig grönska och med infart från såväl Gliavägen som Rundkyrkoallén.


Ett hem med stor potential!

Varmt välkomna!

Läs mer

Mer fakta

Allmänt

Adress
Rundkyrkoallén 25, 16858 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma
Fastighetsbeteckning
PRÄSTÄNGEN 16
Taxeringskod
220
Tomtarea
1255 Kvm
Fastighetsregistret
Boarea
210 Kvm
Enligt uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
116 Kvm
Enligt uppmätningsnorm SS 021054:2009
Servitut
AVTALSSERVITUT VILLA
Avtalsservitut villa
Taxeringsvärde
5 740 000 kr varav byggnadsvärde 2 199 000 kr
Pantbrev
Totalt 87 000 kr
Planbestämmelser
Tomtindelning: Prästängen t 29-30 (1948-06-30) Stadsplan: Bromma kyrka,delar av stadsdelen (1943-09-03)

Huvudbyggnad

Besiktning
2017-06-27 och säljs med friskrivningsklausul
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1931, tillbyggt 1965
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Grundmur
Betonghålsten
Bjälklag
Trä, lokalt betong
Yttertak
Eternit
Stomme
Trä
Fasad
Puts, tegel, träpanel
Fönster
2-glas kopplade

Energi och drift

Energisystem, ventilation m.m.

Eldstad
Öppen spis
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd
Energiprestanda
117 kWh/m2 (Atemp) och år
Energiklass

Driftkostnader

Summa driftkostnad
ca 72 233 kr/år
Driftkostnader, varav
El, ca 5 000 kr/år
Vatten/Avlopp, ca 3 433 kr/år
Samfällighet, ca 1 500 kr/år
Försäkring, ca 7 300 kr/år
Övrigt, ca 55 000 kr/år
Antal personer i hushåll
1
Kommentar
Olja

Planlösningar

Planlösningar

Planritning entréplan Planritning övre plan Planritning källarplan

Områdesbeskrivning

Söker du sköna promenadvägar så finns Kyrksjöns naturreservat i Bromma Kyrka med fina promenad och löparstråk, badmöjlighet på sommaren och skridskosjö om vintern. Kyrksjö-området blev 1997 ett naturreservat med namnet Kyrksjölöten.

Läs mer om Bromma Kyrka

Områdesbeskrivning

Söker du sköna promenadvägar så finns Kyrksjöns naturreservat i Bromma Kyrka med fina promenad och löparstråk, badmöjlighet på sommaren och skridskosjö om vintern. Kyrksjö-området blev 1997 ett naturreservat med namnet Kyrksjölöten.

Läs mer om Bromma Kyrka